Henzo fotoalbum test 2019: kwalitatief prima, maar ai...

Henzo komt niet verder dan een 31e positie in onze fotoalbum test. Dat heeft niets te maken met de kwaliteit, maar alles met de service, levertijd en software

 

Henzo is een van de leveranciers die wij al jaren hebben opgenomen in onze fotoalbum test. Ook in de fotoboek vergelijking van 2019 mag Henzo niet ontbreken. Meestal eindigt men in de achterhoede. Mede door een wat lagere score op prijs, levertijd en software. Dat zou ook dit jaar weer blijken. 

 

Henzo Fotoboek maken: algemene informatie

Henzo is uiteraard bekend van haar fotoboeken waar je zelf foto’s in kunt plakken. Toch levert men al jaren ook digitale fotoalbums. Zo kan je via de website (die een melding onveilig geeft) 6 verschillende formaten fotoboeken bestellen. Dat is in vergelijking met andere leveranciers niet echt veel. Wel is het prettig dat de boeken standaard op platliggend papier worden geleverd. 

 

Software

De software van Henzo is sterk verouderd en ook al jarenlang exact hetzelfde. Wij twijfelen er zelfs aan of deze de laatste 5 jaar wel een grote update heeft gehad. Het pakket is beperkt qua bewerkingsopties en mist een aantal handigheidjes die veel andere leveranciers wel bieden. Zo kan je geen foto’s slepen tussen twee kaders of individuele foto’s transparant maken.

 

Prijs van de fotoboeken:

De fotoboeken van Henzo zijn redelijk goed geprijsd. Zeker wanneer je kijkt naar de A5 boekjes en naar het 21×21 fotoboek. Ook de prijs van de platliggende fotoboeken is niet slecht. Toch zijn er zeker 10 leveranciers die goedkopere boeken weten te leveren. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Henzo is ronduit teleurstellend. We moeten liefst 17 dagen wachten voordat we het boek thuis geleverd krijgen. Het boek is prima verpakt en loopt geen risico op beschadigingen.

Andere jaren waren de kwaliteitsscores van deze partij wisselend, maar kwalitatief valt Henzo dit jaar in positieve zin op. Van alle 35 fotoboeken krijgt Henzo de 5e hoogste waardering. De kleuren zijn mooi en de foto’s worden scherp afgedrukt. Ook de afwerking is nagenoeg perfect. Alleen de kaft is wat donker in vergelijking met andere boeken.

 

Service

Waar Henzo dit jaar enorm tegenvalt is op gebied van service. We hebben op meerdere momenten in 2018 en 2019 contact gezocht met de klantenservice via het webformulier, maar we krijgen geen enkele keer reactie. Het is de enige leverancier die niets van zich laat horen. Ronduit teleurstellend. 

 

  • Kwaliteit 76% 76%
  • Prijs 79% 79%
  • Software 73% 73%
  • Levertijd 51% 51%
  • Service 27% 27%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.