Nummer 19 van 37

Fotostunter fotoboek: nieuw in de fotoalbum test

DIT BETREFT DE REVIEW UIT DE TEST VAN 2020. FOTOSTUNTER IS NIET MEER ACTIEF

Het Fotostunter fotoboek maakt haar debuut in onze fotoalbum test. Deze aanbieder uit Almere scoort redelijk goed op prijs, kwaliteit en levertijd. Omdat de software tegenvallend is eindigt men op een 19e plek.

Untitled-1
75 / 100
Redelijke prijs
12 van 37
Goede kwaliteit
19 van 37
Goede service
28 van 37
Incomplete software
Online
Levertijd
3 dagen

Review Fotostunter Assortiment en prijs:

Fotostunter levert veel verschillende fotoproducten. Denk daarbij aan wanddecoratie, fotoposters, kalenders en fotoafdrukken. Natuurlijk ontbreken fotoalbums ook niet in het assortiment, anders hadden wij ze nu niet gereviewed. De Fotostunter fotoboeken zijn beschikbaar in 7 verschillende formaten. 

Een Fotostunter fotoalbum is over het algemeen prima van prijs. De 21x21cm en 30x30 cm fotoboeken behoren zelfs tot de goedkopere boeken uit onze test. Het A4 staand boek is wat duurder. Datzelfde geldt voor alle boeken als je de platliggende versie bestemd. 

Fotostunter fotoboek software:

Fotostunter maakt gebruik van de online software die Fotofabriek heeft ontwikkeld. Hoewel dat pakket gebruiksvriendelijk is, is het duidelijk ook nog in ontwikkeling. Er missen (status begin mei 2020) behoorlijk wat softwareopties die je in andere online pakketten en zeker ook in veel reguliere Windows/Mac pakketten terug vindt. Denk daarbij aan:

 • de mogelijkheid om een eigen sjabloon op te slaan
 • fotokaders/maskers
 • integratie met facebook/google
 • foto's wisselen tussen 2 kaders
 • beperkte fotobewerking mogelijk

Fotostunter levertijd:

De Fotostunter levertijd bleek prima. Wij bestelden ons Fotostunter fotoalbum tegelijk met de 36 andere boeken. Het eerste boek werd na 1 dag al geleverd, een 2e boek op dag 2 en diverse aanbieders, waaronder Fotostunter leverden op dag 3.

Kwaliteit van het Fotostunter fotoboek:

Omdat wij de software van Fotofabriek zagen, hadden wij even het vermoeden dat Fotostunter een apart merk van Fotofabriek was. Dat blijkt echter niet zo te zijn. Wel is het zo dat Fotostunter haar fotoboeken laat afdrukken bij Fotofabriek. Het is opvallend dat het Fotostunter fotoalbum door ons testpanel iets lager gewaardeerd wordt dan Fotoalbum.nl (die haar boeken ook bij Fotofabriek afdrukt). Ons testpanel gaf score van 7,18, goed voor een 19e plek op het testonderdeel kwaliteit. Dat is op zich prima, want het verschil tussen Fotoalbum.nl (7,53) en nummer 26 PosterXXL (7,05) is slechts klein. 

De volgende punten kregen wij terug van ons testpanel: 

 • Kleurzweem op de kaft (feedback van onze fotograaf)
 • Kleuren en scherpte van de foto's in het boek gewoon goed
 • Afwerking matig: het boek is wat scheef ingeplakt
 • Fijn papier

Service

De klantenservice van Fotostunter functioneert uitstekend. Wij hebben zowel door de week als in het weekend contact gezocht. In alle gevallen reageert men binnen het uur op e-mails. Op andere service onderdelen is er nog wel verbetering mogelijk: 

 • we kunnen het fotoboek na afloop niet online delen (of opslaan)
 • er is geen mogelijkheid om de barcode op de kaft of het binnenwerk te verwijderen
 • er is geen afhaalmogelijkheid
 • cadeauverpakkingen zijn nog niet mogelijk

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
71,8%
79,8%
74%
85%
77,1%

Conclusie van onze Fotostunter review

Fotostunter eindigt op de 19e plek in onze fotoalbum test. Dat is niet slecht. Maar er is ruimte voor verbetering. Zowel op het gebied van software, als op kwaliteit. 

Fotostunter

Eerdere Fotostunter reviews:

We hebben Fotostunter in 2020 pas voor het eerst getest. Daarom zijn er nog geen andere reviews beschikbaar. Zelf een review achterlaten? Klik onder. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven