Nummer 11 van 33

Recensie AH Fotoservice: 11e plek

De fotoservice van Albert Heijn eindigde in onze vorige test op een 4e plek. Dit jaar staat men op een 11e plek en dus iets lager. Dat komt met name doordat men dit jaar (t.o.v. de vorige test) een net iets lagere score heeft op het testonderdeel kwaliteit.

Untitled-1
78 / 100
Prijzig
18 van 33
Goede kwaliteit
15 van 33
Goede service
12 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Prijs en assortiment Albert Heijn Fotoservice

Albert Heijn heeft voor het afdrukken van de fotoboeken een samenwerking gezocht met CEWE. Opvallend is dat de fotoboeken van Albert Heijn net iets goedkoper zijn dan bij CEWE zelf. Wil je bijvoorbeeld een A4 staand/liggend fotoboek van 26 pagina’s, dan betaal je bij AH ongeveer €1 minder dan bij CEWE.

CEWE. Kijken we naar andere partijen die ook bij CEWE afdrukken. Dan zien we dat Pixum op sommige boeken aanmerkelijk goedkoper is, terwijl Kruidvat ook duurder is. Voor Kruidvat moeten we daarbij wel aangeven dat men vrijwel altijd wel een kortingsactie heeft van 25%. Dat geldt niet voor AH.

Software AH Fotoservice: CEWE pakket

Ten opzichte van veel andere leveranciers heeft AH Foto een groot voordeel: men maakt gebruik van de CEWE software. Zoals we ook al in onze CEWE review schreven is dit een zeer goed pakket. Het is beschikbaar voor:

 • Windows
 • Mac
 • Online

Het maakt niet wezenlijk uit of je op de Mac werkt, op Windows, of liever in een online omgeving.

Men heeft een redelijk aanbod themaboeken en een softwarepakket dat automatisch fotoboeken kan opzetten. Deze laatste functionaliteit is overigens nogal beperkt.

Albert Heijn Fotoservice levertijd

De levertijd van AH foto is net als bij de vorige test weer prima in orde. Ons fotoboek werd na 3 dagen al thuis afgeleverd. Opvallend is dat AH Foto haar boeken laat afleveren in een enveloppe van CEWE. Dit kan mogelijk een beetje verwarrend zijn.

Andere leveranciers die bij CEWE afdrukken (o.a. Kruidvat en Pixum) hebben wel een eigen envelop voor de fotoboeken. Het boek zelf is netjes ingepakt en wordt beschermd door een plastic folie.

Review Kwaliteit Albert Heijn fotoboek

Het fotoboek van Albert Heijn is dus afgedrukt door CEWE. Ons panel scoorde het fotoalbum op een groot aantal kwaliteitscriteria en gaf een gemiddelde score van 7,61. Goed voor een plek aan de bovenkant van de middenmoot.

Daarbij valt op dat het AH fotoalbum iets beter uit de test komt de boeken van CEWE zelf, al zijn de verschillen erg klein. Ons panel beoordeelde het boek van:

 • AH met een 7,61
 • CEWE met een 7,50
 • Kruidvat met een 7,46
 • Pixum met een 7,63

 

Bij het Albert Heijn fotoalbum vielen een aantal dingen op:

 • Er is een kleine lijmrest zichtbaar aan de binnenkant van het boek
 • De CEWE reclame op de zijkant/omslag van de kaft is jammer
 • De kaft is redelijk goed van kleur en scherpte. Maar er zijn betere boeken in de test
 • De kleuren en de scherpte van de foto’s in het boek zijn goed

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
67%
89%
89%
78%

Eindconclusie over het AH fotoboek

Albert Heijn eindigt op een 11e plek in onze test en dat is een prima prestatie. Men levert best een goed boek, tegen een redelijke prijs. Er zijn echter leveranciers die een betere prijs-kwaliteitsverhouding bieden.

/out/ah/

Review AH Fotoservice: meer ervaringen

Hieronder zie je een aantal reviews uit eerdere fotoalbum testen. 

 • Review AH foto 2019
 • Review AH fotoservice 2018
 • Review AH fotoboek 2017
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven