Nummer 8 van 37

Fotoalbums-Maken.nl: goedkope aanbieder

Fotoalbums-maken.nl is ook dit jaar weer een van de goedkoopste aanbieders uit onze test. Deze aanbieder, die gebruik maakt van de afdrukservice van Fotofabriek, levert een 4 tal formaten goedkope fotoboeken, tegen een redelijk goede kwaliteit.

Untitled-1
76 / 100
Goedkoop
1 van 37
Goede kwaliteit
8 van 37
Redelijke service
30 van 37
Incomplete software
Online
Levertijd
7 dagen

Assortiment en Prijs Fotoalbums-Maken

Fotoalbums-Maken heeft een beperkt assortiment fotoboeken. Men biedt A5 en A4 boeken, beide in een staand en liggend formaat. Andere formaten zijn niet te krijgen. Bij de genoemde 4 formaten is er geen enkele leverancier in onze test die goedkoper is. Het is belangrijk om te weten dat andere leveranciers, zoals bijvoorbeeld hetFotoalbum, op deze formaten minder goedkoop zijn. Maar zij bieden meer formaten, die eveneens goedkoop zijn. We willen hetFotoalbum daarmee niet tekort doen.

Software Fotoalbums-maken

Fotoalbums-maken maakt gebruik van een online software pakket. Dit pakket is helaas niet zo heel uitgebreid. Het mist veel opties die best handig zijn als je een boek wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het invoeren van leuke achtergronden: die zijn er niet
  • Het wisselen van foto’s tussen twee kaders: dat kan niet

Fotoalbums-maken: levertijd

De levertijd van Fotoalbums-maken is wat langer dan bij menig ander leverancier, namelijk 7 dagen. Hoewel dat niet slecht is, zijn er zijn behoorlijk wat leveranciers die sneller leveren.

Kwaliteit Fotoalbums-maken

De kwaliteit van Fotoalbums-maken valt dit jaar in positieve zin op. We hadden naar aanleiding van de test van vorig jaar al begrepen dat men de boeken afdrukt bij Fotofabriek. Toch was in ieder geval vorig jaar de afdrukkwaliteit niet hetzelfde. Ook dit jaar lijkt het erop dat de fotoboeken van Fotoalbums-maken niet helemaal dezelfde afdrukkwaliteit hebben dan die van Fotofabriek. De score van ons panel is echter prima.

Fotoalbums-maken krijgt van ons testpanel een gemiddelde score van 7,38 en dat is goed voor een 8e plek op het testonderdeel kwaliteit. Punten die opvielen bij ons testpanel:

  • Het boek is netjes afgewerkt. Al is het binnenwerk niet helemaal in het midden (boven vs onderkant) ingeplakt
  • De kaft heeft wat ruis: mogelijk omdat een ander deel van de foto verscherpt is
  • De foto’s in het boek zijn goed van kleur
  • De scherpte van de foto’s is prima

Service:

Fotoalbums-maken biedt op haar website weinig extra service. Men heeft wel een mogelijkheid tot contact zoeken per mail. De reactiesnelheid op deze e-mails is prima, want we hoeven soms maar enkele minuten te wachten.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
73,8%
89,4%
70,2%
65%
76,6%

Conclusie Fotoalbums-maken

Fotoalbums maken eindigt op een knappe 8e positie in onze test. Dat kot door de extreem goedkope fotoboeken. Deze worden echter geleverd tegen een goede kwaliteit. Prima deal dus.

Review Fotoalbums maken

Bekijk hier de Fotoalbums maken review van 2019. Dat was het jaar dat we deze aanbieder voor het eerst hebben getest. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven