Nummer 26 van 37

Review Aldi fotoboek: goedkoop, maar matige kwaliteit fotoalbum

DIT BETREFT DE REVIEW UIT DE TEST VAN 2020. ALDI IS NIET MEER ACTIEF OP HET GEBIED VAN FOTOBOEKEN

Het Aldi fotoboek eindigt op een 26e plek in onze test. Men blijkt uitermate goedkope fotoalbums te leveren, maar kwalitatief is er behoorlijk wat te verbeteren. 

Untitled-1Untitled-1
73 / 100
Goedkoop
4 van 37
Matige kwaliteit
36 van 37
Goede service
26 van 37
Complete software
Windows, Mac
Levertijd
7 dagen

Assortiment fotoproducten en Aldi fotoboeken

Het assortiment van Aldi is wat fotoproducten betreft behoorlijk uitgebreid. Je kan daarbij denken aan smartphone foto covers, wanddecoratie, kalenders en diverse fotocadeau's. Het Aldi fotoboek is beschikbaar in 8 verschillende formaten. Dat geeft je genoeg keuze om een leuk fotoalbum te maken. 

Prijs Aldi fotoalbum

Het Aldi fotoalbum is goedkoop! Als we de prijzen van de diverse formaten vergelijken met andere leveranciers, dan zien we dat Aldi steevast bij de goedkoopste fotoboek aanbieders hoort. Alleen het 30x30cm en A3 liggend fotoboek zijn ietwat prijziger. Maar koop je bijvoorbeeld een 21x21cm fotoalbum van 24 pagina's bij Aldi, dan bespaar je wel €7 t.o.v CEWE, €9 t.o.v Albelli en €3 t.o.v. Fotofabriek. Bij de A4 staand/liggende boeken zijn de verschillen zelfs nog groter. Wat prijs betreft is Aldi dus een aanrader.

Levertijd Aldi fotoboek

Als je een fotoboek bestelt, dan wil je deze natuurlijk ook zo snel mogelijk thuis ontvangen. Door alle fotoalbums gelijktijdig te bestellen krijgen wij een goed idee van de verschillen tussen de diverse aanbieders. De Aldi fotoalbum levertijd was 7 dagen. Dat is wat langer dan de levertijd bij andere aanbieders. 

Aldi fotoalbum software

Aldi gebruikt een softwarepakket dat beschikbaar is voor Windows en Mac. Het betreft een programma dat we bij geen enkele andere aanbieder in onze test zien. Het programma is misschien wat verouderd, maar is qua functionaliteit prima. Het aantal indelingen per pagina is redelijk goed, er zijn veel achtergronden en de fotobewerking is redelijk. We missen nog wel een integratie met bijvoorbeeld Facebook/Instagram. En ook zou het fijn zijn als je twee foto's kunt wisselen tussen fotokaders. 

Kwaliteit van het Aldi fotoboek

Waar het Aldi fotoboek dit jaar teleurstelt, is op het gebied van afdrukkwaliteit. Ons panel beoordeelde alle fotoboeken en zag dat het Aldi fotoalbum bij de mindere van onze test hoorde. Het kreeg een gemiddeld cijfer van 6,59. Daarmee staat alleen Optimalprint qua kwaliteit onder Aldi. Wat viel op?

  • De kaft is voor verbetering vatbaar. De kleuren zijn te licht afgedrukt
  • Ook de kleuren in het boek zijn te licht en niet mooi
  • De huidskleuren zijn oke, maar zeker niet top
  • De afwerking is niet goed. Het is net alsof de pagina's verkeerd zijn uitgesneden 
  • De scherpte van de foto's in het boek is matig

Service Aldi

De klantenserbice van Aldi reageert snel op e-mails (binnen enkele uren). Prima! Wel missen we op servicegebied wat extraatjes, zoals: cursussen, inpakmogelijkheid (als cadeau), spoedbestelling.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
65,9%
84,4%
80,8%
65%
77,9%

Conclusie van onze Aldi review

Het Aldi fotoboek is weliswaar erg goedkoop, maar kwalitatief niet zo heel goed. Wil je een goedkoop fotoboek bestellen en is de kwaliteit van iets minder belang? Dan kan je prima bij Aldi terecht. Speelt kwaliteit wel een belangrijke rol? Kies dan voor een andere partij.

Aldi

Ervaring Aldi: bekijk onze eerdere Aldi reviews

Wij hebben het Aldi fotoalbum al enkele jaren opgenomen in onze tests. bekijk hier de ervaringen en reviews uit voorgaande edities van onze test:

1 klantreview
'fotoboek'
met de nieuwe software versie voor fotoboeken kun je geen pagina's toevoegen of verwijderen, je krijgt alleen een kaft, voor- en achterpagina. Dus je kunt er geen boek meer mee maken
Door Sandra op 20 februari 2021

Zelf een review schrijven