Nummer 28 van 33

Blurb fotoboek: geen toppositie in de fotoalbum test 2023

Het Blurb fotoboek eindigt dit jaar op een 28e plek in de fotoalbum test. De kwaliteit is redelijk, maar zeker niet top. Helaas zijn de boeken ook nog eens te duur (met name door de enorm hoge verzendkosten). We gaan hieronder per onderwerp in op onze ervaringen

Untitled-1Untitled-1
71 / 100
Duur
26 van 33
Goede kwaliteit
30 van 33
Redelijke service
23 van 33
Redelijk complete software
Windows, Mac, PDF, App
Levertijd
5 dagen

Blurb fotoalbum bestellen? Hoge verzendkosten

Blurb biedt in totaal 5 verschillende formaten fotoboeken. Dat is relatief weinig. Zo kan je bijvoorbeeld geen A5 fotoboekjes bestellen. Daarbij valt het op dat men ietwat afwijkende formaten hanteert. Een A4 fotoboek is bij Blurb niet mogelijk. Dan kom je uit op een 20x25 cm fotoboek. De prijzen die je betaalt voor een Blurb fotoboek lijken op het eerste gezicht mee te vallen. Maar schijn bedriegt, want je betaalt maar liefst €13,07 voor verzending van het boek. Daardoor betaal je bijvoorbeeld voor een 20x25 boek met 24 pagina's liefst €47,05. Dat is €23 duurder dan Fotoalbums-Maken en €19 duurder dan Fotogeschenk. 

Software

Blurb is een aanbieder die zich richt op een heel divers publiek. Je kan bij Blurb bijvoorbeeld zelf een (lees)boek schrijven en deze via Blurb en/of Amazon verkopen. De inkomsten ontvang je dan via Blurb. Datzelfde geldt voor je eigen fotoboek. Die kan je ook uitgeven via Blurb. Probook hanteert trouwens een zelfde soort principe.

Om iedere klant met zijn eigen wensen te kunnen bedienen heeft men verschillende soorten software: 

 • Een download pakket voor Windows en Mac
 • PDF uploader (voor mensen die bijvoorbeeld met Lightroom of Indesign willen werken)
 • Een app

Het meest complete pakket is de downloadvariant. Daar missen we nog steeds wel de nodige opties. Zoals veel achtergronden, fotobewerking (nagenoeg nihil) en foto transparant maken. De (semi)automatische optie om een fotoboek te maken is niet heel handig. Zo kan je alleen een selectie/sortering maken op datum. Bovendien plaatst het programma vervolgens een onbeperkt aantal pagina's, ongeacht je eigen wensen. 

Levertijd Blurb fotoboek:

De levertijd van het Blurb fotoboek is dit jaar 5 dagen. Vorig jaar was men iets sneller, maar deze levertijd is helemaal niet gek in vergelijking met andere aanbieders. 

Kwaliteit van het Blurb fotoalbum

Net als vorig jaar valt het fotoboek van Blurb dit jaar nogal tegen. Ons panel geeft het een gemiddelde score van 7,3. Dat is goed voor een 30e plek in de fotoboek kwaliteit vergelijking. Uit de beoordeling van ons panel blijkt dat het boek van Blurb voor gemengde reacties zorgt. Dat komt met name doordat de boeken op matte pagina's worden afgedrukt. En daar houdt zeker niet iedereen van. Ons panel viel de volgende punten op:

 • De kaft is mat en dof van kleur. Daarbij zijn de foto's niet erg scherp. 
 • De afwerking is uitstekend. Geen foutje te bekennen!
 • De kleuren in het boek ogen te rood
 • Ook huidskleuren zijn redelijk, maar niet top
 • Zwart-wit foto's komen minder goed uit de verf ten opzichte van andere aanbieders
 • Het papier oogt dun en daarmee goedkoop

Service

Je kan uitsluitend via mail contact hebben met Blurb. Een chatfunctie of telefonische ondersteuning is er niet. De klantenservice van Blurb reageert snel (binnen enkele uren) op e-mails. Op het gebied van service zien we enkele aanvullende punten. Zo kan je:

 • Een spoedbestelling plaatsen (tegen nog hogere verzendkosten)
 • Tegen betaling het logo kan verwijderen 
 • Tegen betaling een pdf van het boek kan krijgen
 • Een ontwerp service voor het maken van een fotoboek (meestal via particulieren die hier een deel van meekrijgen).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
73%
59%
75%
78%
74%

Review Blurb fotoalbum: middelmatig

De beoordeling over het fotoalbum van Blurb is helaas één van de minst positieve uit onze test. men is, met name door de verzendkosten te duur. Qua software is er ook nog wel het nodige te verbeteren. Al met al is een 28e plek in de test goed verklaarbaar. Maar natuurlijk wel jammer.

Blurb website

Review Blurb fotoboek: eerdere ervaringen met Blurb

Blurb is een van de aanbieders die al jaren door ons wordt getest. Wij hebben dan ook al divers Blurb reviews geschreven. Lees hieronder de ervaringen:

9 klantreviews
Untitled-1 4/5
'Blurb boeken worden in Nederland gedrukt'
"Kleine correctie voor het bovenstaande:
BlurB-fotoboeken worden wel degelijk in Nederland gedrukt. Het is zelfs zo dat de fotoboeken voor de Europese markt in Nederland worden gedrukt. De drukker zit in Eindhoven.
Het is overigens een Amerikaans bedrijf en niet Engels zoals het in dit stuk staat.Vandaar de afwijkend (Amerikaanse) formaten. A4 leveren ze niet.
Voor de rest redelijke kwaliteit. Ze waren de eerste waar je met je eigen opmaak programma (inDesign/PDF) je fotoboek kunt layouten."
Door MB op 22 oktober 2017
5/5
'prima'
4 jaar geleden een dik fotoalbum laten drukken. Voor Blurb gekozen, omdat hier nauwelijks beperking in zit qua paginanummers. mijn boek had 264 pagina's in dik papier. De kwaliteit was heel goed en ben dan ook erg trots op mijn mooie fotoalbum uit Australië.
Door Belinda op 3 oktober 2017
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Goede service, erg dun papier'
"Iik heb een fotoboek laten maken met het standaard papier. Dit papier is wel heeeel dun! Je ziet de foto door de pagina heen aan de achterkant. Ik zou deze keuze nooit meer maken. Bij de eerste levering was het papier gebobbeld, het was vochtig geworden, Ik heb een e-mail gestuurd met foto's en ze hebben gelijk een nieuwe opgestuurd en nette e-mail terug gehad. Prima service. Het tweede boek had wel vlakke bladzijdes. Het boek zag er verder prima uit, goed verzorgd en goede kleuren.
Voor zo'n bedrag had ik verwacht dat het standaard papier goed genoeg zou moeten zijn voor normaal gebruik, maar dit is echt niet het geval."
Door Annemieke op 4 november 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Een boek'
het uitgeven en laten drukken valt erg tegen, mijn tekst stond in A5, afgekeurd, men verlangde 13X25, zo ingevoerd en in PDF : ook afgekeurd, weinig bereid om echt behulpzaam te zijn...af te raden
Door J.DE KOKER op 5 juli 2016
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Verzendkosten'
"Ik ben nog altijd aan het overwegen om via Blurb een boek te maken. Ideaal is dat je een swatchkit kan kopen om vantevoren een goede papierkeuze te maken. Het geld dat je hier aan kwijt bent krijg je bij een volgende bestelling terug (maar dan kan je niet van een andere aanbieding gebruik maken). De verzendkosten schrikken mij af: ik keek voor een zakboekje van 20 pag, formaat 10x15, en dan zou verzending 9€ kosten.
Lijkt me erg duur wanneer het in Eindhoven vervaardigd en verzonden wordt."
Door Eva op 13 oktober 2015
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte kwaliteit'
Fotoboek gemaakt, relatief klein boek, kost 47 euro. Kwaliteit viel zwaar tegen. Zoals kwaliteit fotoboeken 10 jaar geleden. Maak vaker boeken bij my photobook. Is vele malen beter en prijs kwaliteit ook vele malen beter. Ben zwaar teleurgesteld. Heb dit gemeld bij Blurb en moet nu foto's maken van het kleine boek. Hoe willen ze dit vanaf foto beoordelen. Bij Albelli of my photobook stuur je boek terug. Dit is niet mogelijk. Boek veel te duur voor prijs. Slechte kwaliteit en service.
Door Caroline op 11 juli 2014
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Goede afwerking, mindere kwaliteit prints'
Vandaag mijn eerste Blurb fotoboek binnen. De afwerking is ronduit prima. De fotokwaliteit viel me zeer tegen. Vergeleken met andere albums (Albelli en FotoQuelle), zijn de foto's van veel mindere kwaliteit en is de resolutie waarin geprint wordt (veels) te laag. Je ziet gewoon de 'kringetjes' (weet niet hoe dat heet) in de foto's. Ze ogen dus niet scherp, maar lijken op billboardfoto's als je er dichtbij staat. Jammer! Was m'n eerste en denk ook de laatste.
Door Rob v. M. op 6 juni 2013
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Printkwaliteit'
"Mogelijkheden om het fotoboek in terichten zijn er genoeg, echter de printkwliteit is beneden pijl.
Fletse kleuren en een soort ""grauwsluier""
Als dit nier beter kan is het jammer voor Blurb, dan toch maar een andere leverancier.
Toch al met al een pittige prijs!"
Door Rob op 29 april 2013
5/5
'Blurb Fotoboek maken'
"De BTW moet bij Blurb inderdaad nog apart worden betaald, maar die bedraagt nier 21%, maar 6%!
Verder staat er ongetwijfeld een fout in de prijstabel. Een boek van 30x30 cm, 60 blz. zou €95,95 kosten. Dit moet echter €80,14 zijn. Als je het fotoboek echter wat dikker maakt, slaat het voordeel om in de richting van Blurb.
Ik maak al Blurb fotoboeken sinds 2008 en ben er uiterst tevreden over. Voor een kleine meerprijs krijg je dikker papier. Aanbevolen!"
Door Koos op 27 februari 2013

Zelf een review schrijven