Nummer 7 van 34

Recensie Fotoalbum.nl: doorstart met andere drukkerij

Fotoalbum.nl drukte haar fotoboeken voorheen af bij de drukkerij van CEWE en ging in 2018 failliet. Dit tot frustratie van veel klanten die nog een bestelling open hadden staan. In 2019 werd een doorstart gemaakt onder nieuw management en met een nieuwe drukkerij.

In de fotoalbum test van 2019 wisten we nog niet bij welke drukkerij Fotoalbum.nl haar boeken afdrukte. Inmiddels zijn we erachter gekomen dat zij gebruik maken van de drukkerij van Fotofabriek.

Untitled-1
77 / 100
Redelijke prijs
10 van 34
Goede kwaliteit
5 van 34
Goede service
13 van 34
Incomplete software
Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs Fotoalbum.nl fotoboeken:

Fotoalbum.nl biedt 9 verschillende formaten fotoboeken. Het aanbod is redelijk uitgebreid, maar beperkter als bijvoorbeeld bij Fotogoed. Naast fotoboeken biedt men ook diverse soorten wanddecoratie en fotocadeau’s.

De fotoboeken van Fotoalbum.nl zijn redelijk goed geprijsd. Er zijn “slechts” 9 leveranciers die over het geheel gezien goedkopere fotoalbums leveren. Met name het 21x21 cm en het 30x30 cm fotoboek zijn in vergelijking met andere leveranciers goedkoop.

Software van Fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl maakt gebruik van een online softwarepakket. Dat betekent dat je jouw foto’s moet uploaden naar de website en vanuit daar het fotoalbum moet maken. Als de software vergelijken met andere aanbieders in onze test, dan valt het op dat deze beperkt is qua mogelijkheden.

Zo kunnen we onder andere:

 • Geen foto’s wisselen tussen twee kaders
 • Geen eigen paginasjabloon opslaan
 • Tussentijds niet meer kiezen voor een ander formaat boek
 • Geen achtergronden kiezen (alleen kleuren of eigen foto’s)
 • Maar een beperkt aantal kaders/maskers kiezen

Fotoalbum.nl levertijd

De Fotoalbum.nl levertijd is dit jaar prima. Want na 3 dagen ontvangen wij het fotoalbum thuis. Dat is in vergelijking met andere leveranciers ook goed. Er zijn meerdere partijen die een fotoboek na 3 dagen leveren, maar slechts 2 die sneller zijn.

Fotoalbum.nl kwaliteit fotoboek:

Wat direct opvalt is de stevige verpakking en het extra folie dat om het boek zit. De kans op beschadiging is daardoor klein.

Het fotoboek van Fotoalbum.nl is door ons kritische testpanel beoordeeld en kreeg een score van 7,53. Daarmee eindigt men ruim in de top 10 op het gebied van kwaliteit. Ons panel had de volgende bevindingen:

 • Kaft heeft wat ruis, maar is wel goed van kleur
 • Kleuren en scherpte van de foto’s in het boek is prima
 • Huidskleuren zijn iets te rood
 • De afwerking is goed en zoals je mag verwachten
 • Het gebruikte papier is prima

Service Fotoalbum.nl:

Wij hebben de klantenservice van Fotoalbum.nl meerdere keren benaderd met een vraag. In alle gevallen per e-mail, omdat men geen telefoonnummer op de website heeft staan. Ook is er geen chatfunctie. Op de mail wordt ontzettend snel gereageerd. Wij stuurden bijvoorbeeld om 12:00 een e-mail en kregen 6 minuten later al een inhoudelijke reactie.

Op andere service-aspecten laat men wat liggen. Zo:

 • zijn de veelgestelde vragen op de website nogal beperkt
 • missen we instructiefilmpjes/cursussen
 • kan je alleen met Ideal of Creditcard betalen. Niet met bankoverschrijving of bijvoorbeeld cadeaukaart

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75,3%
80,5%
71,7%
85%
82,5%

Conclusie van onze Fotoalbum.nl review

Fotoalbum.nl eindigt op de 7e positie in onze test. Dat komt met name door de positieve score op het gebied van kwaliteit. Daarbij hanteert men prima prijzen en is de Fotoalbum.nl levertijd goed. Zowel in de software als in de service is nog verbetering mogelijk.

Fotoalbum.nl website

Eerdere Fotoalbum.nl reviews:

Wij hebben Fotoalbum.nl al vele jaren getest. Na het faillissement maakte men een doorstart bij een nieuwe drukkerij en onder nieuw management. Wij plaatsen daarom hieronder alleen de review van 2019.

 • Review Fotoalbum.nl fotoboek 2019
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven