Nummer 12 van 33

Recensie Fotoalbum.nl: bovenkant middenmoot

Fotoalbum.nl is een aanbieder die gebruikt maakt van de afdrukcentrale van testwinnaar Fotofabriek. Dit jaar eindigt men op eek 12e plek in onze fotoalbum test. Men levert een goede kwaliteit, tegen een prima prijs. Qua software, levertijd en service scoort men redelijk.

Untitled-1
78 / 100
Redelijke prijs
7 van 33
Goede kwaliteit
10 van 33
Goede service
14 van 33
Redelijk complete software
Online
Levertijd
6 dagen

Assortiment en prijs Fotoalbum.nl fotoboeken:

Fotoalbum.nl biedt 8 verschillende formaten fotoboeken. Het aanbod is redelijk uitgebreid, maar beperkter als bijvoorbeeld bij Fotogoed. Naast fotoboeken biedt men ook diverse soorten wanddecoratie en fotocadeau’s.

De fotoboeken van Fotoalbum.nl zijn goed geprijsd. Er zijn “slechts” 6 leveranciers die over het geheel gezien goedkopere fotoalbums leveren. Met name het A5 staand en het 14x14cm fotoboek zijn in vergelijking met andere leveranciers goedkoop. Ook zijn de platliggende fotoboeken relatief goedkoop.

Software van Fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl maakt gebruik van een online softwarepakket. Dat betekent dat je jouw foto’s moet uploaden naar de website en vanuit daar het fotoalbum moet maken. Als de software vergelijken met andere aanbieders in onze test, dan valt het op dat deze ietwat beperkt is qua mogelijkheden.

Het aanbod themaboeken is beperkt. Je kan kiezen tussen 22 verschillende opties, die overigens wel mooi opgemaakt zijn.

Met het pakket is het mogelijk om een fotoboek automatisch te vullen, maar daarvoor moet je wel eerst alle pagina’s opmaken met pagina-indelingen. Dit is niet echt handig. Ook ontbreken er wat andere opties, zoals:

 • Geen eigen paginasjabloon opslaan
 • Tussentijds niet meer kiezen voor een ander formaat boek
 • Geen achtergronden kiezen (alleen kleuren of eigen foto’s)
 • Maar een beperkt aantal kaders/maskers kiezen

Fotoalbum.nl levertijd

De Fotoalbum.nl levertijd is dit jaar wat minder dan bij onze vorige test. De vorige keer kregen we het fotoboek na 3 dagen thuis, terwijl we dit jaar 6 dagen moesten wachten. Dat is in vergelijking met andere leveranciers niet slecht, maar zeker ook niet snel. Er zijn 15 aanbieders die dit sneller kunnen.

Fotoalbum.nl kwaliteit fotoboek:

Wat direct opvalt is de stevige verpakking en het extra folie dat om het boek zit. De kans op beschadiging is daardoor klein.

Het fotoboek van Fotoalbum.nl is door ons kritische testpanel beoordeeld en kreeg een score van 7,63. Daarmee eindigt men net in de top 10 op het gebied van kwaliteit. Ons panel had de volgende bevindingen:

 • De huidskleuren zijn iets te rood
 • Het binnenwerk is net iets scheef ingeplakt op de kaft
 • Het gebruikte papier is prima

Service Fotoalbum.nl:

Wij hebben de klantenservice van Fotoalbum.nl meerdere keren benaderd met een vraag. In alle gevallen per e-mail, omdat men geen telefoonnummer op de website heeft staan. Ook is er geen chatfunctie. Op de mail wordt snel gereageerd. Wij stuurden bijvoorbeeld om 11:00 een e-mail en kregen 8 minuten later al een inhoudelijke reactie.

Op andere service-aspecten laat men wat liggen. Zo:

 • zijn de veelgestelde vragen op de website nogal beperkt
 • missen we instructiefilmpjes/cursussen
 • kan je alleen met Ideal of Creditcard betalen. Niet met bankoverschrijving of bijvoorbeeld cadeaukaart

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
79%
72%
72%
77%

Conclusie van onze Fotoalbum.nl review

Fotoalbum.nl eindigt op de 12e positie in onze test. Dat komt met name door de positieve score op het gebied van kwaliteit en door de prima prijs. De Fotoalbum.nl levertijd kan wat beter en zowel in de software als in de service is nog verbetering mogelijk.

Fotoalbum.nl website

Eerdere Fotoalbum.nl reviews:

Wij hebben Fotoalbum.nl al vele jaren getest. Na het faillissement maakte men een doorstart bij een nieuwe drukkerij en onder nieuw management. Wij plaatsen daarom hieronder alleen de review van 2019.

 • Review Fotoalbum.nl fotoboek 2019
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven