Nummer 29 van 33

myposter fotoalbum: op alle testonderdelen net niet

Soms heb je aanbieders die op geen enkel testonderdeel uitblinken. Dat is precies wat er met het myposter fotoalbum aan de hand is. 32e op kwaliteit, 29e op prijs, 26e op service. Allemaal net niet genoeg om hoger te eindigen in de test. We scoorde men goed op software. 

Untitled-1Untitled-1
70 / 100
Duur
29 van 33
Redelijke kwaliteit
32 van 33
Redelijke service
26 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
6 dagen

Assortiment en prijs myposter fotoalbum

De myposter fotoalbums zijn beschikbaar in 7 verschillende formaten. Als we de prijs van het myposter fotoboek vergelijken met de andere aanbieders dan zien we dat deze aanbieder tot de duurdere in onze test behoort.  

Het valt op dat myposter goedkoper wordt naarmate je meer pagina's in het boek opneemt. Dat is zeker het geval bij het 21x21cm fotoboek. In onze prijsvergelijking eindigt myposter op een 29e plek (van de 33)

Ander foto-assortiment myposter

myposter heeft een beperkt assortiment fotoproducten. Ze richten zich met name op diverse vormen van wanddecoratie: canvas, fotowanden, acryl, aluminium etc. 

Levertijd myposter fotoboek

myposter is gevestigd in Duitsland. Het lijkt erop dat de myposter levertijd daardoor wat langer is dan bij andere leveranciers. Het duurt dit jaar 6 dagen voordat we het myposter fotoboek thuis ontvangen. Persoonlijk vinden we een levertijd van 6 dagen nog net acceptabel. Langer moet het niet duren.

myposter software

De software van myposter is beschikbaar in een online variant (via de website) of voor Windows en MacOS systemen. Alle drie pakketten zijn uitgebreid, maar minder compleet dat bijvoorbeeld Albelli of CEWE. De automatische fotoalbum software werkt redelijk.

Kwaliteit myposter fotoalbum

Ook op het testonderdeel kwaliteit eindigt myposter op een 32e plek en dat is echt de laag. Ons testpanel vond het boek dus een van de minderen uit de fotoalbum test van 2023. De volgende punten werden door ons testpanel aangegeven:

  • De kaft bevat een fout. De omslag is verkeerd gevouwen waardoor er een witte lijn zichtbaar isis voor verbetering vatbaar qua kleur en scherpte. Daarnaast zit er op de achterkant van de kaft een vreemde vlek 
  • De afwerking van het binnenwerk in het boek is goed
  • Zwart wit foto's zijn niet zo mooi als bij menig ander aanbieder
  • De foto's in het boek zijn redelijk goed, maar mogen wel iets scherper afgedrukt worden
  • De huidskleuren zijn ook redelijk goed

Als met al best een redelijk goed boek, waarbij met name de kaft en de zwart-wit foto's voor verbetering vatbaar zijn.

Service myposter

myposter is een van de weinige aanbieders waar je een spoedbestelling kan aanvragen. Dat is op zich fijn, zeker omdat de levertijd dus wat langer is. Toch missen we wel wat andere opties, zoals cadeaupapier, het online delen van je gemaakte album en bijvoorbeeld cursussen.

De klantenservice van myposter is erg toegankelijk en reageert telkens snel op e-mails. Het is niet mogelijk om telefonisch contact te zoeken met myposter. Wel kan je bij het invullen van het contactformulier aangeven dat je teruggebeld wilt worden.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70%
54%
86%
72%
73%

Conclusie review myposter fotoboek

Het is jammer dat myposter op vrijwel alle testonderdelen onderin de middenmoot eindigt. Daarmee onderscheid ze zich niet van andere aanbieders. Daardoor is een 29e plek ook prima te verklaren. 

MyPoster

Review myposter: de ervaringen uit eerdere fotoalbum tests

Bekijk hieronder diverse reviews over myposter uit eerdere tests die wij hebben gedaan. Onze myposter ervaringen zijn eigenlijk ieder jaar anders. 

  • Review myposter 2019
  • Review myposter 2018
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven