Nummer 5 van 37

Review CEWE fotoboek: goede software, levertijd en service

CEWE eindigt op een 5e positie in onze test. En dat is best opvallend, want men scoort niet in de top 10 op zowel prijs, als kwaliteit van het CEWE fotoboek. In onze CEWE review gaan we in op de reden achter deze goede positie.

Untitled-1
77 / 100
Prijzig
22 van 37
Goede kwaliteit
14 van 37
Goede service
6 van 37
Zeer complete software
Windows, Mac, Online

Assortiment en prijs CEWE fotoboek

Het assortiment van CEWE is erg uitgebreid. Op fotoalbum gebied levert zij zeker 10 verschillende formaten. En dat niet alleen. De CEWE fotoalbums zijn te verkrijgen in verschillende afwerkingen (zachte cover, platliggend, leer etc). Daarnaast biedt men niet alleen digitale druk fotoalbums, maar de platliggende boeken worden chemisch gedrukt op echt fotopapier.

Als we naar de prijs van het CEWE fotoboek kijken en deze vergelijken met andere aanbieders, dan zien we dat CEWE niet tot de goedkoopste aanbieders behoort. Er zijn liefst 21 leveranciers die goedkopere fotoboeken leveren. Ter vergelijking de prijzen van drie boeken met fotokaft en 24 pagina’s:

 • 21x21 cm: bij CEWE €29,90, bij Saal Digital €24,95, bij Fotogoed €28,90
 • A4 liggend: bij CEWE €34,90, bij Saal Digital €29,99, bij Fotogoed €28,90
 • 30x30 cm: bij CEWE €49,90, bij Saal Digital €39,95, bij Fotogoed €34,90

De CEWE fotoalbum Software

De software van CEWE is wat ons betreft samen met die van Albelli de beste uit onze test. Het programma is beschikbaar voor Mac en Windows en werkt in beide gevallen uitstekend. De opties zijn zeer uitgebreid.

Ook biedt CEWE een app en een online programma op fotoboeken te maken. Ook hiervoor geldt dat het prima systemen zijn om een fotoboek in te maken!

Review CEWE Levertijd

De CEWE levertijd blijkt dit jaar uitstekend. Want na 3 dagen krijgen we ons fotoboek al thuis bezorgd. Dat is een prima prestatie, want er is bijna geen een leverancier die dit sneller kan. Wel zijn er meerdere leveranciers die dezelfde levertijd hebben. Wil je een fotoboek bestellen bij CEWE, dan hoef je je dus geen zorgen te maken om de CEWE levertijden.

CEWE presteert ook beter dan in onze afgelopen twee fotoalbum tests. In 2018 was de CEWE levertijd 4 dagen, in 2019 was de levertijd van CEWE 5 dagen.

Kwaliteit CEWE fotoboek

Wij keken uit naar de kwaliteit van het CEWE fotoboek. Men heeft al ongeveer twee jaar op televisie een reclame lopen waarin men claimt de beste leverancier ter wereld te zijn. Dat is gebaseerd op de Tipa awards. een evenement waarvan CEWE een van de grote sponsoren is.

Omdat er geen testresultaten gepubliceerd worden, kunnen we niet zien of CEWE ook de enige aanbieder is die getest wordt.

Wij publiceren in ieder geval wel ieder jaar onze testresultaten. Daarbij valt dit jaar op dat CEWE op een 14e positie eindigt met een gemiddelde score van 7,24. Dat is een prima score, maar CEWE is niet echt onderscheidend. Want er zijn ongeveer 20 andere leveranciers die ongeveer hetzelfde cijfer krijgen.

 

Ons panel, bestaand uit consumenten en een fotograaf, beoordeelde het fotoalbum op meerdere kwaliteitscriteria. Enkele bevindingen:

 • De kaft is redelijk goed, maar we zien duidelijk verscherping van de foto’s. Daarnaast is de kaft iets te licht van kleur afgedrukt
 • De kleuren van de foto’s zijn prima, maar lijken wel wat te licht in vergelijking met andere aanbieders
 • Huidskleuren worden iets te geel afgedrukt
 • De scherpte van de foto’s lijkt op het eerste gezicht goed, maar een geoefend oog ziet dat er verscherping is toepast, waardoor andere delen van de foto minder mooi worden.
 • De afwerking van het boek is goed
 • De streepjescode doet een beetje afbreuk aan het boek. Dat zien we ieder jaar weer in de beoordelingen van ons testpanel.

Service van CEWE:

In deze CEWE recensie gaan we ook even kort in op de service van CEWE. We hebben in onze test gemerkt dat CEWE binnen enkele uren reageert op e-mails. Uiteraard zijn er altijd leveranciers die sneller zijn. Zolang de reactie op dezelfde dag komt, is dit wat ons betreft prima.

Het is jammer dat CEWE geen mogelijkheid biedt om (evt. tegen betaling) de streepjescode op de kaft en het logo in het binnenwerk te verwijderen. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
72,4%
72,3%
94,2%
85%
84,3%

Conclusie van onze CEWE review

CEWE  levert een boek dat kwalitatief goed is, maar niet onderscheidend van andere leveranciers. Men is daarbij relatief duur. De levertijd is zoals gezegd prima.

Wij raden CEWE aan, wanneer je fan bent van fijne software om een fotoboek te maken. Een CEWE fotoalbum samenstellen met de diverse pakketten maakt het zeker makkelijker.

CEWE website

Ervaring CEWE: lees CEWE reviews uit onze voorgaande fotoalbum testen:

 • Review CEWE 2019
 • Ervaring CEWE fotoalbum 2018
 • CEWE review 2017
4 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slecht'
Product ziet er aardig uit, maar je moet geen vraag stellen aan de klantenservice. 5x gedaan vanwege de vraag waar je de online versie kunt vinden. Ze weten niet eens wat een URL ik zoek naar een andere oplossing. Jammer van al mijn werk.
Door Karen op 10 december 2019
5/5
'Perfecte service, uitstekende kwaliteit'
Ik bestelde een Large liggend fotoboek op mat fotopapier met maximaal aantal bladzijden (114). Bij ontvangst stelde ik vast dat het gebruikte lettertype groter uitviel dan ik verwacht had, dus eigenlijk een verkeerde inschatting door mijzelf. Kruidvat bood aan mijn fotoboek opnieuw te maken met aangepast lettertype en het oude om te ruilen met het nieuwe, hetgeen ik uiteraard gedaan heb. Dus een fantastische service en de kwaliteit van het boek op zich is eveneens uitstekend ! Bart, Aalter, België
Door Bart De Rycke op 5 december 2019
5/5
'Top Service!'
"Al jaren dik tevreden over uitgebreide en klantvriendelijke software, superieure afdruk kwaliteit en -papier van de diverse producten. Nu 2 dikke fotoboeken besteld. Dit keer niet helemaal tevreden; foto's kwamen niet goed tot zijn recht door de door mij verkeerd gekozen papiersoort. Fotoklantenservice gebeld. Heel goed en plezierig overleg gehad. Uitstekend advies en tips gekregen. Dank, Ramon! TOP SERVICE!!! Oude fotoboeken retour gedaan, geld terug gekregen en meteen nieuwe besteld. De nieuwe zijn ""een plaatje "". :-)"
Door Lado L op 20 mei 2019
5/5
'als gewoonlijk: zeer tevreden'
Cewe foto service software werkt gemakkelijk, diverse en ruime mogelijkheden; afdrukkwaliteit fotoboek is zeer goed en vergelijkbaar met wat je op je scherm ziet; overstijgt qua afdrukkwaliteit en software ver uit aanbieder nr 2 uit de fotoalbum test 2017.
Door L op 24 september 2017

Zelf een review schrijven