Nummer 16 van 33

Review CEWE fotoboek: goede software, levertijd en service

CEWE eindigt dit jaar op een ietwat tegenvallende 16e plek. Men scoort prima op service, levertijd en heeft een uitstekend softwarepakket. De kwaliteit is prima, maar niet echt opvallend ten opzichte van andere aanbieders. Qua prijs is men zeker niet goedkoop.

Untitled-1
77 / 100
Duur
23 van 33
Goede kwaliteit
26 van 33
Goede service
3 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs CEWE fotoboek

Het assortiment van CEWE is erg uitgebreid. Op fotoalbum gebied levert zij 9 verschillende formaten. En dat niet alleen. De CEWE fotoalbums zijn te verkrijgen in verschillende afwerkingen (zachte cover, platliggend, leer etc). Daarnaast biedt men niet alleen digitale druk fotoalbums, maar de platliggende boeken worden chemisch gedrukt op echt fotopapier. Dat is echt een pre voor de liefhebber.

Als we naar de prijs van het CEWE fotoboek kijken en deze vergelijken met andere aanbieders, dan zien we dat CEWE niet tot de goedkoopste aanbieders behoort. Er zijn liefst 22 leveranciers die goedkopere fotoboeken leveren. Ter vergelijking de prijzen van drie boeken met fotokaft en 24 pagina’s:

 • 21x21 cm: bij CEWE €32,90, bij Saal Digital €31,18, bij Fotogoed €32,90, bij Albelli €35,48
 • A4 liggend: bij CEWE €37,90, bij Saal Digital €35,18, bij Fotogoed €32,90, bij Albelli €37,48
 • 30x30 cm: bij CEWE €53,90, bij Saal Digital €47,18, bij Fotogoed €46,40, bij Albelli €53,48

De CEWE fotoalbum Software

De software van CEWE is wat ons betreft samen met die van Albelli de beste uit onze test. Het programma is beschikbaar voor Mac en Windows en werkt in beide gevallen uitstekend. De opties zijn zeer uitgebreid.

Men biedt een goed assortiment themaboeken. De automatische fotoalbum software is redelijk. De foto’s passen redelijk goed bij elkaar. Maar deze functionaliteit werkt bij een Albelli veel beter. Werk aan de winkel dus. 

Ook biedt CEWE een app en een online programma op fotoboeken te maken. Ook hiervoor geldt dat het prima systemen zijn om een fotoboek in te maken!

Review CEWE Levertijd

De CEWE levertijd blijkt ook dit jaar weer uitstekend. Want na 3 dagen krijgen we ons fotoboek al thuis bezorgd. Dat is een prima prestatie, want er is bijna geen een leverancier die dit sneller kan. Wel zijn er meerdere leveranciers die dezelfde levertijd hebben. Wil je een fotoboek bestellen bij CEWE, dan hoef je je dus geen zorgen te maken om de CEWE levertijden.

Kwaliteit CEWE fotoboek

Wij keken uit naar de kwaliteit van het CEWE fotoboek. Men heeft al enkele jaren op televisie een reclame lopen waarin men aangeeft de beste leverancier ter wereld te zijn. Dat is gebaseerd op de Tipa awards, een evenement waarvan CEWE een van de grote sponsoren is.

Omdat er van deze awards geen testresultaten gepubliceerd worden, kunnen we niet zien of er ook andere aanbieder getest worden.

Wij publiceren in ieder geval wel onze testresultaten. Daarbij valt dit jaar op dat CEWE op een 26e positie eindigt met een gemiddelde score van 7,50. Dat is een prima score, maar omdat de verschillen erg klein zijn, lijkt dit een beetje tegen te vallen. Ter indicatie: het verschil tussen de 26e plek (7,50) en de 8e plek (7,64) is erg klein. Er zijn in onze test liefst 20 andere leveranciers die ongeveer hetzelfde cijfer krijgen. CEWE is helaas niet onderscheidend genoeg.

Ons panel, bestaand uit consumenten, beoordeelde het fotoalbum op meerdere kwaliteitscriteria. Enkele bevindingen:

 • De kaft is redelijk goed, maar ten opzichte van andere aanbieders niet aanmerkelijk mooier of beter
 • De kleuren van de foto’s zijn redelijk, maar lijken wel wat licht
 • De afwerking van het boek is voor verbetering vatbaar. Het binnenwerk had rechter op de kaft geplakt kunnen worden.
 • Op diverse pagina's zijn strepen te zien van de printer. Jammer! 
 • Huidskleuren worden iets te geel afgedrukt
 • De zwart wit foto’s zijn niet zo mooi afgedrukt als bij andere aanbieders.
 • De streepjescode doet een beetje afbreuk aan het boek. Dat zien we ieder jaar weer in de beoordelingen van ons testpanel.

Service van CEWE:

In deze CEWE recensie gaan we ook even kort in op de service van CEWE. We hebben in onze test gemerkt dat CEWE binnen enkele uren reageert op e-mails. Uiteraard zijn er altijd leveranciers die nog net iets sneller zijn. Waar CEWE zich onderscheid is een prima chatservice, waarmee je extra snel reactie krijgt. Het is jammer dat CEWE geen mogelijkheid biedt om (evt. tegen betaling) de streepjescode op de kaft en het logo in het binnenwerk te verwijderen. Dit doet toch een beetje afbreuk aan de kaft.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75%
64%
91%
89%
82%

Conclusie van onze CEWE review

CEWE  levert een boek dat kwalitatief redelijk goed is, maar niet onderscheidend van andere leveranciers. Ook was het bijzonder jammer dat er printstrepen te zien zijn.

Men is daarbij relatief duur. De levertijd is zoals gezegd uitstekend.

Wij raden CEWE aan, wanneer je fan bent van fijne software om een fotoboek te maken. Een CEWE fotoalbum samenstellen met de diverse pakketten maakt het zeker makkelijker.

CEWE website

Ervaring CEWE: lees CEWE reviews uit onze voorgaande fotoalbum testen:

 • Review CEWE 2019
 • Ervaring CEWE fotoalbum 2018
 • CEWE review 2017
6 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slecht'
Product ziet er aardig uit, maar je moet geen vraag stellen aan de klantenservice. 5x gedaan vanwege de vraag waar je de online versie kunt vinden. Ze weten niet eens wat een URL ik zoek naar een andere oplossing. Jammer van al mijn werk.
Door Karen op 10 december 2019
5/5
'Perfecte service, uitstekende kwaliteit'
Ik bestelde een Large liggend fotoboek op mat fotopapier met maximaal aantal bladzijden (114). Bij ontvangst stelde ik vast dat het gebruikte lettertype groter uitviel dan ik verwacht had, dus eigenlijk een verkeerde inschatting door mijzelf. Kruidvat bood aan mijn fotoboek opnieuw te maken met aangepast lettertype en het oude om te ruilen met het nieuwe, hetgeen ik uiteraard gedaan heb. Dus een fantastische service en de kwaliteit van het boek op zich is eveneens uitstekend ! Bart, Aalter, België
Door Bart De Rycke op 5 december 2019
5/5
'Top Service!'
"Al jaren dik tevreden over uitgebreide en klantvriendelijke software, superieure afdruk kwaliteit en -papier van de diverse producten. Nu 2 dikke fotoboeken besteld. Dit keer niet helemaal tevreden; foto's kwamen niet goed tot zijn recht door de door mij verkeerd gekozen papiersoort. Fotoklantenservice gebeld. Heel goed en plezierig overleg gehad. Uitstekend advies en tips gekregen. Dank, Ramon! TOP SERVICE!!! Oude fotoboeken retour gedaan, geld terug gekregen en meteen nieuwe besteld. De nieuwe zijn ""een plaatje "". :-)"
Door Lado L op 20 mei 2019
5/5
'als gewoonlijk: zeer tevreden'
Cewe foto service software werkt gemakkelijk, diverse en ruime mogelijkheden; afdrukkwaliteit fotoboek is zeer goed en vergelijkbaar met wat je op je scherm ziet; overstijgt qua afdrukkwaliteit en software ver uit aanbieder nr 2 uit de fotoalbum test 2017.
Door L op 24 september 2017
'Slecht fotoboek en vervolg afhandeling'
Ik heb een fotoboek laten maken van mijn vakantie in Afrika. Tot mijn verbazing waren gewoon snavels van vogels af geknipt in de boek en een mest kever was niet eens meer op de foto. Cameleon miste een deel van zijn staart. Een leeuw was niet meer zichtbaar op een for. Klanten service laten weten dat het slecht was. Nou dan kon ik een nieuwe boek maken op korte termijn. Ik heb even de tijd genomen en moed verzameld. Uiteindelijk heb ik aangegeven dat ik opnieuw een fotoboek wilden maken. Heb ik gedaan. Alles nagekeken en nog een keer gekeken toen opgestuurd wel met korting agvv vorige slechte onbruikbare fotoboek. Tot mijn verbazing komt het weer slecht uit. Dieren die er niet op staan. Een deel Van een boom maar de Uil en de tak helaas niet . Ik heb mijn ongenoegen te kennen gegeven en men zou na gaan wat mis was gegaan. Uiteindelijk heb ik beide boeken retour gestuurd zoals hun hebben aangegeven en mijn geld terug gevraagd. Nog steeds niets gehoord. Over slecht gesproken. Ik zeg doe het niet. Het is weggegooid geld. Ongeveer 80 euro kwijt en niets er voor terug gekregen. Bah.
Door Connie op 30 november 2023
5/5
'Top kwaliteit'
Ik heb een aantal fotoboeken gemaakt met CEWE en ben uitermate tevreden over de uitstekende kwaliteit, in het verleden heb ik diverse boeken besteld bij andere aanbieders en kan alleen maar concluderen dat CEWE met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De software is heel uitgebreid en de afdrukken zijn zeer professioneel.
Door Emile Theunissen op 26 december 2020

Zelf een review schrijven