Nummer 9 van 37

Review Profotonet fotoboek: beste uit de fotoalbum test 2020

Profotonet levert dit jaar het beste fotoboek uit de fotoalbum test. Het is jammer dat het fotoalbum te duur is, met name in verhouding met bijvoorbeeld Saal Digital. Want daarmee prijst men zichzelf een beetje uit de markt. Gaat dit veranderen nu Profotonet is overgenomen? 

Untitled-1
76 / 100
Duur
35 van 37
Goede kwaliteit
1 van 37
Goede service
7 van 37
Complete software
Windows, Mac, Online, PDF
Levertijd
3 dagen

Review Profotonet fotoalbum prijs

Zoals hierboven al kort aangegeven is Profotonet een van de duurste leveranciers uit onze fotoalbum test. Ja, men levert een prima kwaliteit. Maar iedereen moet voor zichzelf een afweging maken of deze hoge prijs de extra kwaliteit waard is. Ter indicatie:

 • Een 21x21 cm fotoboek: Profotonet €41,98, bij Saal Digital €24,95, bij Fotofabriek €25,94
 • Een A4 staand/liggend fotoboek: Profotonet €51,43, bij Saal Digital €29,99, bij Fotofabriek €26,94
 • Een 30x30 cm fotoboek: Profotonet €73,98, bij Saal Digital €39,99, bij Fotofabriek €38,94

Edit 12-11-2020: Profotonet heeft gedurende 2020 enkele prijsaanpassingen doorgevoerd waardoor men wat goedkoper is geworden. Deze prijsaanpassingen zijn niet in de testresultaten verwerkt. Wij voeren onze test jaarlijks uit.

Profotonet Software review

De software van Profotonet is te downloaden voor Windows en Mac computers. Daarnaast is er ook een online programma dat je kan gebruiken om een fotoboek te maken. Zowel bij de download variant als de online software gaat het om een wat verouderd programma, waarvan al enkele jaren een verbeterde versie op de markt is.

De mogelijkheden in de pakketten zijn best aardig, maar zeker niet zo compleet of gebruiksvriendelijk als de software die bijvoorbeeld CEWE of Albelli levert.

Profotonet Levertijd

Net zoals vorig jaar is de Profotonet levertijd weer uitstekend. Het duurt slechts 3 dagen voordat we het fotoalbum ontvangen. En dat is sneller dan veel andere aanbieders.

Kwaliteit Profotonet fotoboek

Waar Profotonet zich echt in onderscheid is de kwaliteit van het fotoalbum. In de fotoalbum test van vorig jaar vond ons panel het boek al het allerbeste. Ook dit jaar is dit het geval. Ons panel gaf een gemiddelde score van een 8,17. Alleen Saal Digital (8,01) en Pixbook (8,00) eindigen dicht in de buurt qua kwaliteit.

Ons panel geeft onder andere aan:

 • Het boek straalt kwaliteit uit!
 • Prima kaft met mooie en scherpe kleuren
 • Goede afwerking (maar niet perfect)
 • Geweldige kleuren van de foto’s. Dat geldt ook voor huidskleuren
 • Scherpte van de foto’s is goed
 • Mooie platliggend papier
 • De zwart-wit foto’s lijken in tegenstelling tot veel andere boeken echt te leven

Service Profotonet

Op het gebied van service scoort Profotonet dit jaar prima. Men reageert weer supersnel op mails en is ook telefonisch goed bereikbaar. Uiteraard zijn er wel wat verbeterpunten, zoals bijvoorbeeld een chatfunctie of de optie om je fotoboek (bijv. via pdf) te delen.

Overname van Profotonet

Profotonet is eind december overgenomen door Kamera-Express. Een partij die bekend staat om lage prijzen. We zijn benieuwd of de prijs en kwaliteit van Profotonet gaat veranderen het komend jaar/de komende jaren. We weten van een aantal Profotonet klanten dat ze zich hier zorgen om maken.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
79%
61,8%
82,5%
85%
83,8%

Profotonet fotoboek: onze conclusie

Profotonet eindigt op een knappe 9e positie. Men levert geweldige kwaliteit, heeft een prima levertijd en goede service. Het is jammer dat de software ietwat beperkt is en dat de prijzen te hoog zijn (zeker gezien de kwaliteit van Saal Digital niet veel minder is).

profotonet

Review Profotonet fotoboek: bekijk de ervaringen uit eerdere testen

Wij hebben Profotonet al enkele keren eerder gereviewed. bekijk hieronder de betreffende recensies:

 • Review Profotonet 2019
 • Review Profotonet 2018
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven