Nummer 22 van 33

Review Fotoboeken.nl: redelijk goede kwaliteitsscore

Fotoboeken.nl is in mei 2022 overgestapt op een nieuwe afdrukcentrale voor fotoboeken. Ook zij zitten nu bij Gigaprint (o.a. van MyPhotofun en hetFotoalbum). 

Fotoboeken.nl eindigt dit jaar op de 22e positie in onze test. Dat is een paar plekken lager dan in onze vorige test. Men scoort uitstekend op service en goed op kwaliteit, maar is wat te duur in vergelijking met andere partijen die ook goed scoren op kwaliteit. Daarnaast is de software en levertijd voor verbetering vatbaar.

Untitled-1
75 / 100
Prijzig
17 van 33
Goede kwaliteit
12 van 33
Goede service
2 van 33
Redelijk complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
9 dagen

Assortiment en prijs Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl heeft een uitgebreid assortiment fotoboeken. Je kan kiezen uit 8 verschillende formaten. Daarnaast biedt men ook andere producten aan. Denk daarbij aan:

 • wanddecoratie
 • kalenders
 • kaarten
 • foto-afdrukken

De fotoalbums van Fotoboeken.nl zijn niet duur, maar men hoort ook niet bij de goedkoopste aanbieders uit onze test. Er is geen enkel boek die we echt goedkoop vinden. Bij een prijsvergelijk zijn er bij ieder formaat boek wel 6 of 7 aanbieders die iets goedkoper zijn. Scheelt het veel? Nee, dat niet. En er zijn er ook meer dan genoeg leveranciers die duurder zijn.

Software van Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl biedt twee verschillende manieren om een fotoboek te maken. Werk je op Windows of Mac, dan kan je software downloaden. Wil je geen software downloaden, dan kan je kiezen voor een online programma.

Beide mogelijkheden werken prima en zijn gebruiksvriendelijk. Missen er opties: jazeker. Denk bijvoorbeeld aan fotoboek thema’s, paginanummers of een spellingscontrole bij tekst.

 

We hebben dit jaar extra gekeken in hoeverre het pakket eenvoudig geautomatiseerd een fotoboek kan samenstellen. Dit is mogelijk, maar in vergelijking met veel andere partijen doet deze software dit niet heel goed. Er is alleen een autofill mogelijkheid. Bij de online software werkt het net wat fijner dan bij de downloadvariant.

Wil je zelfstandig een fotoboek maken, dan kan je met zowel de online als offline variant  prima uit de voeten.

Fotoboeken.nl levertijd

Hoe lang duurt het voordat we een bestelling ontvangen? Dit jaar is de Fotoboeken.nl levertijd 9 dagen, waarbij dat in eerdere edities van onze test behoorlijk sneller ging. Dat kan natuurlijk een kwestie van domme pech zijn.

Kwaliteit Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl wordt dit jaar door ons panel redelijk goed beoordeeld. Men krijgt een gemiddelde score van 7,63. Dat is een iets hogere score dan vorig jaar, maar net niet genoeg voor een top 10 notering. Het verschil met bijvoorbeeld een 6e plek (Whitewall) is nagenoeg nihil, namelijk 0,07 punt. Het is dan ook opvallend dat over de gehele linie alle aanbieders wat hoger beoordeeld worden.

De volgende onderwerpen vielen het panel op aan het fotoalbum van Fotoboeken.nl: 

 • De afwerking van het fotoboek is niet helemaal goed. Het binnenwerk is iets scheef ingeplakt.
 • De kaft is scherp en goed van kleur
 • De kleuren in het boek zijn prima. Als we deze vergelijken met de boeken van andere leveranciers, dan behoort men bij de betere
 • De zwart-wit foto's zijn niet zo mooi als bij sommige andere aanbieders
 • De huidskleuren zijn redelijk

Service Fotoboeken.nl:

De service van Fotoboeken.nl is dit jaar prima. Men reageert snel op e-mails. Verder biedt men wat voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Zo krijg je standaard een fotoboek zonder reclame op de kaft of in het binnenwerk. Fotoboeken.nl is een van de weinige partijen waar je het fotoalbum ook daadwerkelijk kan afhalen.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
69%
74%
55%
83%

Conclusie van onze Fotoboeken.nl review:

Fotoboeken.nl levert een fotoboek die kwalitatief ruim voldoende is. Er is verbetering mogelijk op de fotoalbum prijzen en op de levertijd. Er zijn in onze testpartijen die een net iets betere prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Laat je echter niet afschrikken, want het verschil tussen plek 22 en een top 10 notering is niet erg groot.

De 22e plek geeft dan ook voldoende ruimte voor verbetering. We zijn benieuwd naar de ervaringen in 2024!

Fotoboeken-nl

Review Fotoboeken.nl fotoalbums: eerdere test ervaringen

Fotoboeken.nl is een aantal keren eerder in onze fotoalbum test opgenomen. Bekijk hier de reviews.

 • Review Fotoboeken.nl 2019
 • Fotoboeken.nl test 2018
 • Fotoboeken.nl review 2017
 • Ervaring Fotoboeken.nl 2016
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven