Nummer 17 van 37

Review Fotoboeken.nl: redelijk goede kwaliteitsscore

Fotoboeken.nl eindigt dit jaar op de 17e positie in onze test. Men scoort goed op kwaliteit, maar is wat te duur in vergelijking met andere partijen die ook goed scoren op kwaliteit. Daarnaast is de software voor verbetering vatbaar.

Untitled-1
75 / 100
Redelijke prijs
17 van 37
Goede kwaliteit
7 van 37
Uitstekende service
3 van 37
Redelijk complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
6 dagen

Assortiment en prijs Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl heeft een uitgebreid assortiment fotoboeken. Je kan kiezen uit liefst 11 verschillende formaten. Daarnaast biedt men ook andere producten aan. Denk daarbij aan:

 • wanddecoratie
 • kalenders
 • kaarten
 • foto-afdrukken

De fotoalbums van Fotoboeken.nl zijn niet duur, maar men hoort ook niet bij de goedkoopste aanbieders uit onze test. Er is geen enkel boek die we echt goedkoop vinden. Er is altijd wel een aanbieder of 6-7 die goedkoper is. Maar er zijn er ook meer dan genoeg leveranciers die duurder zijn.

Software van Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl biedt twee verschillende manieren om een fotoboek te maken. Werk je op Windows of Mac, dan kan je software downloaden. Let daarbij op: de website van Fotoboeken.nl is niet helemaal correct opgezet. De Mac software is niet zichtbaar bij bijvoorbeeld het A4 liggend boek, maar wel bij veel andere formaten. Wil je geen software downloaden, dan kan je kiezen voor een online programma.

Beide mogelijkheden werken prima en zijn gebruiksvriendelijk. Missen er opties: jazeker. Denk bijvoorbeeld aan fotoboek thema’s, paginanummers of een spellingscontrole. Maar voor het maken van een fotoboek kan je met beide pakketten prima uit de voeten.

Fotoboeken.nl levertijd

Hoe lang duurt het voordat we een bestelling ontvangen? Dat beoordelen we ieder jaar. Dit jaar is de Fotoboeken.nl levertijd 6 dagen. Fotoboeken.nl lijkt in zijn levertijden redelijk constant, want vorig jaar duurde het 5 dagen en in 2018 was de levertijd ook 6 dagen.

Kwaliteit Fotoboeken.nl

Fotoboeken.nl wordt dit jaar door ons panel redelijk goed beoordeeld. Men krijgt een gemiddelde score van 7,38. Op het testonderdeel kwaliteit eindigt Fotoboeken.nl op een 7e plek. De volgende onderwerpen vielen het panel op.

De meeste panelleden vinden de kaft tegenvallen. Van de fotograaf in het panel krijgt deze zelfs een 4! Omdat er ook een paar panelleden zijn die de kaft met een 7 beoordelen, valt de algehele score nog mee. Andere punten:

 • De kleuren van foto’s in het boek en de scherpte van de foto’s zijn goed
 • De huidskleuren zijn redelijk
 • De afwerking van het binnenwerk op de kaft is prima

Service Fotoboeken.nl:

De service van Fotoboeken.nl is prima. Men reageert snel op e-mails. Verder biedt men wat voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Zo krijg je standaard een fotoboek zonder reclame op de kaft of in het binnenwerk. Fotoboeken.nl is een van de weinige partijen waar je het fotoalbum ook daadwerkelijk kan afhalen.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
73,8%
76%
76,3%
70%
87,4%

Conclusie van onze Fotoboeken.nl review:

Fotoboeken.nl levert een fotoboek die kwalitatief redelijk goed is. Er is verbetering mogelijk op de kwaliteit van de kaft en ook de prijzen kunnen wat goedkoper. Er zijn in onze testpartijen die een betere prijs-kwaliteitsverhouding bieden. De 17e plek geeft dan ook voldoende ruimte voor verbetering. We zijn benieuwd naar de ervaringen in 2021!

Fotoboeken-nl

Review Fotoboeken.nl fotoalbums: eerdere test ervaringen

Fotoboeken.nl is een aantal keren eerder in onze fotoalbum test opgenomen. Bekijk hier de reviews.

 • Review Fotoboeken.nl 2019
 • Fotoboeken.nl test 2018
 • Fotoboeken.nl review 2017
 • Ervaring Fotoboeken.nl 2016
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven