Nummer 13 van 33

Review hetFotoalbum: goedkope fotoboeken!

hetFotoalbum is ook dit jaar weer een van de goedkoopste aanbieders in onze fotoalbum test. Daarbij levert men dit jaar een fotoboek wat zeker niet gek is, maar iets lager scoort dan in onze vorige test. De verschillen zijn echter klein in (met name) de middenmoot van de test.

Men eindigt op een goede 13e positie (vorig jaar 6e).

Untitled-1
78 / 100
Goedkoop
6 van 33
Goede kwaliteit
27 van 33
Goede service
13 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
7 dagen

Hetfotoalbum fotoboeken: onderdeel van Gigaprint

 

hetFotoalbum is een merk van Gigaprint in Almere, evenals MyPhotofun. Ook Fotogeschenk en voorheen Blokker (niet meer actief) drukken hun fotoboeken af bij deze leverancier.

hetFotoalbum prijs en assortiment

hetFotoalbum biedt een flink aantal formaten fotoboeken. Wel is men wat beperkt in haar afdrukopties. Zo kan je bijvoorbeeld geen platliggend fotoalbum bestellen. Dat kan overigens wel bij MyPhotofun. Enkele formaten fotoboeken (XL liggend en XL staand) zijn wat afwijkend van formaat en daardoor qua prijs moeilijk te vergelijken met andere aanbieders.

Samen met Fotoalbums-maken.nl onderscheid hetFotoalbum zich door de prijs. Men is gewoon erg goedkoop. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een 21x21cm of een A4 staand/liggend fotoboek slechts €27,45 (dat is inclusief €2,50 voor een fotocover en €4,95 verzendkosten). Een A4 liggend fotoboek kost bij:

 • Fotofabriek €32,94
 • CEWE €37,90
 • Albelli €37,48

Zoek je een A4 fotoboek of bijvoorbeeld een 30x30 cm fotoboek, dan is hetFotoalbum echt een van de de goedkoopste aanbieders van Nederland.

Wellicht vraag je jezelf af waarom hetFotoalbum niet als eerste eindigt in de prijsvergelijking? Dat heet ermee te maken dat het assortiment wat beperkter is. Zo biedt men geen platliggende boeken en ook geen A3 staand/liggend boeken aan.

hetFotoalbum Software

Als je een fotoboek maken wilt bij hetFotoalbum, dan kan je ervoor kiezen om dit online te doen, of gebruik te maken van het softwarepakket voor Windows/Mac die je kan downloaden. De downloadversie van de software is uitgebreider qua mogelijkheden dan het online programma. Toch missen er ook in de Windows/Mac versie de nodige opties t.o.v. bijvoorbeeld het pakket van Albelli of CEWE. Opvallende punten:

 • Het aantal achtergronden is relatief beperkt
 • Er is geen Facebook/Instagram integratie
 • De totaalprijs voor het fotoboek is pas bekend bij het afrekenen
 • Je kan geen themaboek kiezen

De software voor het automatisch samenstellen van een fotoboek werkt ok. Maar veel meer dan foto’s erin zetten en op de knop drukken is het niet. Er is geen sortering mogelijk. Een pakket zoals bijvoorbeeld die van Albelli werkt beter.

hetFotoalbum Levertijd

De levertijd van hetFotoalbum is een wat langer dan bij andere aanbieders. Het duurde namelijk 7 dagen voordat we ons boek thuis ontvingen. Daarbij valt de hetFotoalbum levertijd dus behoorlijk tegen. Er zijn maar liefst 22 aanbieders die sneller leveren.

Kwaliteit hetFotoalbum fotoboek

De kwaliteit van een fotoboek is het belangrijkste criterium in onze test. Een goede score op kwaliteit bepaalt voor ongeveer 44% de eindpositie in de fotoalbum test.

Ons panel heeft hetFotoalbum vergeleken met de andere 33 aanbieders. Daarbij kreeg het fotoboek van hetFotoalbum een score van 7,48. Dat is goed voor een 27e positie op het gebied van kwaliteit. Ons panel constateerde onder andere:

 • Er zit een klein scheurtje in het binnenwerk op de 1e pagina
 • De zwart wit foto’s vallen een beetje tegen ten opzichte van andere aanbieders
 • De kleuren en scherpte op de kaft zijn voor verbetering vatbaar (maar niet slecht)
 • De kleuren in het boek zijn ruim voldoende, maar lijken soms wat te overdreven versterkt. Dat zie je met name bij de huidskleuren goed. Deze huidskleuren vallen dan ook een beetje tegen

Service

De klantenservice van hetFotoalbum reageert supersnel op verstuurde e-mails. Al na enkele minuten krijgen we een reactie. Er is verder nog wel wat te winnen op service. Enkele verbetermogelijkheden:

 • Geen mogelijkheid om een fotoboek online te delen (na bestellen)
 • Geen ontwerp service
 • De betalingsmogelijkheden staan niet duidelijk vermeld.
 • Meerprijzen van bepaalde opties (zoals hoogglans) zijn niet te achterhalen via de site

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75%
84%
75%
67%
78%

Conclusie na review hetFotoalbum

hetFotoalbum eindigt op een prima 13e positie in onze fotoalbum test 2023. Dat heeft men met name te danken aan de goedkope fotoboeken. Daarbij levert men kwalitatief redelijk goede boeken.

Het lijkt verstandig om een keer te investeren in een nieuw softwarepakket, want de huidige versie is behoorlijk verouderd.

Hetfotoalbum website

Review hetFotoalbum: lees onze ervaringen uit voorgaande tests

 • Review hetFotoalbum 2019
 • Review hetFotoalbum 2018
 • Review hetFotoalbum 2017
 • Review hetFotoalbum 2016
1 klantreview
5/5
'Zeer tevreden'
Vanavond een fotoboek geupload. Het resultaat dus nog niet gezien, maar ik kan alvast melden dat ik de software uitstekend vind. Uiterst stabiel, meer dan voldoende mogelijkheden, en alles is strak uit te lijnen.
Door Dirk op 29 augustus 2020

Zelf een review schrijven