Nummer 28 van 37

Whitewall fotoboek: forse prijs voor geleverde kwaliteit

Het Whitewall fotoboek staat nu voor het 3e jaar in onze fotoalbum test. Daarbij zijn de bevindingen niet wezenlijk veranderd. Het boek is kwalitatief niet slecht, maar wel wat duur. 

Untitled-1Untitled-1
72 / 100
Prijzig
30 van 37
Redelijke kwaliteit
24 van 37
Goede service
19 van 37
Complete software
Online, PDF
Levertijd
7 dagen

Review Whitewall fotoboek: assortiment 

Het Whitewall fotoboek is beschikbaar in 6 verschillende formaten. Daarbij valt het op dat er geen A5 staand en A3 staand fotoboek verkrijgbaar is. Ook is Whitewall een van de weinige aanbieders waar je geen fotoboek in hoogglans kan bestellen. Tevens is er geen platliggend formaat mogelijk. 

Prijs fotoboek Whitewall:

De prijs van de fotoboeken is wat aan de hoge kant. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een A4 liggend fotoboek €37,90. Dat is fors duurder dan bij andere aanbieders. Ter vergelijking betaal je bij Albelli €31,94, bij Fotogoed €28,90, bij Fotofabriek €26,94. Wanneer we naar de andere formaten kijken komen we tot dezelfde conclusie: voor de prijs loont het om even verder te kijken. 

Whitewall fotoalbum software

De software die je kan gebruiken voor het maken van een Whitewall fotoalbum is beschikbaar op de website. Je hoeft dus niets te downloaden op je computer. Daarnaast heeft men de mogelijkheid om een eigen fotoboek in PDF aan te leveren. Het online prgramma is best uitgebreid en compleet. Wel zijn de fotobewerkingsopties beperkt en zou het leuk zijn als er iets meer achtergronden en kaders/maskers zouden zijn. 

Levertijd Whitewall fotoalbum

Bestel je een Whitewall fotoalbum, dan moet je er rekening mee houden dat de levertijd iets langer is dan bij andere leveranciers. Wij bestelden ons boek op de dinsdag en kregen precies 7 dagen later het boek in huis. In onze fotoalbum test van 2019 was de Whitewall levertijd 6 dagen. 

Review: kwaliteit van het Whitewall fotoboek

De kwaliteit van het Whitewall fotoalbum is dit jaar niet slecht. Maar om nou te zeggen dat deze aanbieder bij de beste leveranciers van onze test behoort? Dat gaat te ver. Ons panel gaf een gemiddelde score van 7,08. Dat is goed voor een 24e plek op het testonderdeel kwaliteit. Opmerkingen die wij van ons panel terugkregen:

  • De extra omslag om het boek geeft het boek ene luxe uitstraling
  • De kaft is iets te licht, maar best mooi van kleur en redelijk scherp
  • De kleuren van de foto's in het boek zijn aardig. Maar bij andere partijen is het beter
  • Ook de scherpte van de foto's kan nog wel wat beter
  • De huidskleuren zijn voor verbetering vatbaar
  • Het fotoboekpapier is prima
  • Fijn dat er geen logo op de kaft staat!

Service Whitewall

Naast de kwaliteit, prijs, levertijd en software kijken we ook nog extra naar de geboden service. We testen daarbij onder andere de klantenservice. Bij deze leverancier valt het op dat men binnen enkele uren (en op dezelfde dag) reageert op e-mails. Op andere service-onderdelen scoort Whitewall niet slecht, maar is er nog wel verbetering mogelijk. Zo zou een spoedbestelling bijvoorbeeld fijn zijn.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70,8%
69%
81,7%
65%
80,3%

Review Whitewall fotoalbum: onze conclusie

Het fotoalbum van deze leverancier is kwalitatief best aardig, maar wel wat te duur. In vergelijking met andere aanbieders is het misschien beter om een deurtje verder te kijken. Wel vinden we de extra omslag een leuk extraatje!

Whitewall

Whitewall review: bekijk onze Whitewall ervaringen

Wij hebben het Whitewall fotoalbum een keer eerder beoordeeld. Lees hier onze eerdere Whitewall ervaring.

  • Whitewall review 2019
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven