Nummer 24 van 33

Whitewall fotoboek: prijzig boek met goede kwaliteit

Het Whitewall fotoboek staat nu voor het 4e jaar in onze fotoalbum test. Het fotoalbum is goed van kwaliteit, maar wel wat aan de dure kant. Dat, gecombineerd met een iets langer dan gemiddelde levertijd, maakt dat men dit jaar niet verder komt dan een 24e plek. 

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Duur
30 van 33
Goede kwaliteit
7 van 33
Goede service
15 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online, PDF
Levertijd
6 dagen

Review Whitewall fotoboek: assortiment 

Het Whitewall fotoboek is beschikbaar in 5 verschillende formaten. Daarbij valt het op dat er geen 14x14cm vierkant, A5 staand/liggend en A3 staand/liggende fotoboeken verkrijgbaar zijn. het lijkt erop dat Whitewall wat in haar aanbod gesnoeid heeft ten opzichte van de vorige test. Wel kan je inmiddels platliggende boeken en boeken in hoogglans bestellen.

Prijs fotoboek Whitewall:

De prijs van de fotoboeken is wat aan de hoge kant. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een A4 liggend fotoboek met 24 pagina's €50,90. Dat is fors duurder dan bij andere aanbieders. Ter vergelijking betaal je bij Albelli €37,48, bij Fotogoed €32,90, bij Fotofabriek €32,94. Wanneer we naar de andere formaten kijken komen we tot dezelfde conclusie: voor de prijs loont het om even verder te kijken. 

Whitewall fotoalbum software

De software die je kan gebruiken voor het maken van een Whitewall fotoalbum is beschikbaar op de website, maar ook te downloaden voor Mac en Windows. Daarnaast heeft men de mogelijkheid om een eigen fotoboek in PDF aan te leveren. Het online programma is best uitgebreid en compleet. Wel zijn de fotobewerkingopties beperkt en zou het leuk zijn als er iets meer achtergronden en kaders/maskers zouden zijn.

Er is tevens een optie beschikbaar om (semi) geautomatiseerd een fotoboek te maken. Qua kwaliteit is deze functionaliteit niet heel bijzonder. je kan een datum en thema kiezen. Het resultaat valt trouwens niet tegen en is beter dan bij menig ander aanbieder. Toch is deze functie bij Albelli een stuk beter. 

Levertijd Whitewall fotoalbum

Bestel je een Whitewall fotoalbum, dan moet je er rekening mee houden dat de levertijd heel iets langer is dan bij andere leveranciers. Wij bestelden ons boek tegelijk met de andere 32 aanbieders en kregen precies 6 dagen later het boek in huis. In onze vorige fotoalbum test  was de Whitewall levertijd 7 dagen. Een kleine verbetering dus.

Review: kwaliteit van het Whitewall fotoboek

De kwaliteit van het Whitewall fotoalbum is dit jaar prima. Men eindigt dit jaar op een prima 7e plek op het testonderdeel kwaliteit met een gemiddelde score van 7,6. Opmerkingen die wij van ons panel terugkregen:

  • De extra omslag om het boek geeft het boek een luxe uitstraling. Fraaie optie en een leuk extraatje!
  • De kaft is iets te licht in vergelijking met andere aanbieders, maar best mooi van kleur en redelijk scherp
  • Een groot deel van het panel waardeert het dat er geen logo/barcode op de kaft staat
  • De afwerking van het boek is goed. Het binnenwerk is netjes ingeplakt op de kaft.
  • De kleuren en de scherpte van de foto's in het boek zijn goed
  • Zwart wit foto's lijken goed, maar andere partijen scoren iets hoger. 

Service Whitewall

Naast de kwaliteit, prijs, levertijd en software kijken we ook nog extra naar de geboden service. We testen daarbij onder andere de klantenservice, maar kijken bijvoorbeeld ook naar cursussen en betalingsmogelijkheden. Men is transparant over de prijzen en heet geen verborgen kosten.

Whitewall reageert daarnaast snel op emails. Op andere service-onderdelen scoort Whitewall niet slecht, maar is er nog wel verbetering mogelijk. Zo zou een spoedbestelling bijvoorbeeld fijn zijn.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
54%
88%
72%
77%

Review Whitewall fotoalbum: onze conclusie

Het fotoalbum van deze leverancier scoort dit jaar kwalitatief goed. De extra omslag is een mooi extraatje, wat het boek een luxe uitstraling geeft. De fotoalbum software is prima. Wel is men wat aan de dure kant. 

Whitewall

Whitewall review: bekijk onze Whitewall ervaringen

Wij hebben het Whitewall fotoalbum een keer eerder beoordeeld. Lees hier onze eerdere Whitewall ervaring.

  • Whitewall review 2019
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven