Nummer 20 van 33

Vistaprint fotoboek: te duur voor de geboden kwaliteit

Het Vistaprint fotoboek eindigt in de fotoalbum test van 2023 op een 20e plek in onze fotoalbum test. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van onze vorige testeditie. De kwaliteit is dit keer prima en ook de levertijd is behoorlijk verbeterd. De prijzen zijn nog wel voor verbetering vatbaar. 

Untitled-1
76 / 100
Duur
22 van 33
Goede kwaliteit
9 van 33
Redelijke service
20 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
6 dagen

Vistaprint fotoboek prijs en assortiment

Een Vistaprint fotoboek is beschikbaar in 8 verschillende formaten. Dat is best een uitgebreid aanbod. Bij onze fotoalbum prijsvergelijking valt het op dat het Vistaprint fotoalbum erg duur is. Dat komt door 3 redenen:

 1. De prijzen van de boeken zelf zijn hoog
 2. Men vraagt een bedrag voor het plaatsen van een foto op de cover (bij veel leveranciers zit dat in de prijs)
 3. De verzendkosten zijn niet goedkoop

We weten dat Vistaprint haar boeken laat afdrukken bij Albelli. Je zou verwachten dat de prijzen dan een beetje in de buurt moeten zitten van die van Albelli. Dat blijkt niet het geval. De 21x21cm en A4 staand/liggend fotoboeken zijn voorbeeld €10 duurder bij Vistaprint. Je kan wat dat betreft dus beter bij Albelli bestellen. 

Overig assortiment Vistaprint fotoproducten

Vistaprint is waarschijnlijk een van de grootste leveranciers in Europa (ter wereld?) van fotoproducten. Je kan het zo gek niet bedenken of men heeft het wel. Wat ze daarbij slim doen is het aanbieden van extra producten bij het bestellen. Als je een fotoboek gemaakt hebt, dan het zo maar zijn dat je bijvoorbeeld een pop-up krijgt met een mok met een van de foto's uit je fotoboek. Persoonlijk vinden we dit nogal irritant, maar qua marketing zal dit vast en zeker een succes zijn. Waar zou je anders de klant hiermee lastig vallen?

Software

Vistapint maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke software van Albelli. Deze is beschikbaar in een versie voor Windows en Mac. Daarnaast is er een variant waarbij je direct online op de website een fotoboek maken kan. De diverse pakketten zijn qua functionaliteit erg uitgebreid. Al zou het fijn zijn dat we iets meer keuze hadden in pagina-indelingen en fotokaders/maskers. Wel lijkt het erop dat deze versie van de software iets ouder is. Er zijn namelijk geen themaboeken te kiezen. 

Levertijd Vistaprint fotoalbum

De levertijd van het Vistaprint fotoalbum is dit jaar een stuk beter dan in onze vorige test. Het duurt namelijk 6 dagen voordat we het fotoalbum thuis ontvangen, terwijl dit vorig jaar nog 11 dagen was. men lijkt dit proces beter in de grip te hebben, want het is de kortste levertijd van Vistaprint in 4 verschillende tests. 

Kwaliteit Vistaprint fotoboek

Vistaprint is dus relatief duur en heeft ook een lange levertijd. Men zal dus een goede testscore moeten hebben op kwaliteit om nog in de top 10 te eindigen. In eerdere edities bleek de kwaliteit altijd best goed. Dit jaar is ons testpanel positief. Het Vistaprint fotoalbum krijgt een score van 7,63. Goed voor een 9e plek op het testonderdeel fotoalbum kwaliteit. Wat viel op?

 • De kaft is redelijk goed van kleur en scherpte
 • De afwerking van het binnenwerk op kaft is goed
 • De kleuren van de foto's in het boek zijn ruim voldoende. 
 • De foto's met huidskleuren kunnen beter
 • Het papier is goed

Service Vistaprint

Wij testen de service van een leverancier op meerdere onderdelen. Een daarvan is de klantenservice. Vistaprint is te benaderen via telefoon (weekdagen en zaterdag), mail en chat. Wij hebben alle drie opties geprobeerd en zijn over de telefoon en mail zeer tevreden. De chat is nogal wisselend beschikbaar. 

Op andere service-criteria laat Vistaprint wat puntjes liggen. Zo zou je eigenlijk wel een cadeauverpakking verwachten. Ook kunnen we het fotoboek niet online delen met vrienden. Iets wat bij Albelli wel kan. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
64%
85%
72%
75%

Conclusie van onze Vistaprint review

Vistaprint eindigt op een 20e plek in onze fotoalbum test. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar. De kwaliteit is prima en de software ook. 

Vistaprint website

Review Vistaprint fotolbum: ervaringen uit eerdere testedities

Hieronder vind je een aantal reviews uit eerdere edities van onze fotoalbum test. Omdat wij zijn overgegaan naar een website op een ander platform hebben wij deze reviews als pdf opgeslagen. 

 • Vistaprint review 2019
 • Vistaprint review 2018
 • Vistaprint review 2017
 • Vistaprint ervaring uit test 2016
 • Vistaprint ervaring uit test 2015
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven