Nummer 33 van 37

Vistaprint fotoboek: te duur voor de geboden kwaliteit

Het Vistaprint fotoboek eindigt dit jaar op een teleurstellende 33e plek in onze fotoalbum test. Dat komt met name door de hoge prijzen van de albums, gecombineerd met een kwaliteit die voor verbetering vatbaar is. Daarnaast is de levertijd erg lang.

Untitled-1Untitled-1
69 / 100
Prijzig
34 van 37
Redelijke kwaliteit
27 van 37
Goede service
24 van 37
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
11 dagen

Vistaprint fotoboek prijs en assortiment

Een Vistaprint fotoboek is beschikbaar in 8 verschillende formaten. Dat is best een uitgebreid aanbod. Bij onze prijsvergelijking valt het op dat het Vistaprint fotoalbum erg duur is. Dat komt door 3 redenen:

 1. De prijzen van de boeken zelf zijn hoog
 2. Men vraag een behoorlijk bedrag voor het plaatsen van een foto op de cover (bij veel leveranciers zit dat in de prijs)
 3. De verzendkosten zijn niet goedkoop

We weten dat Vistaprint haar boeken laat afdrukken bij Albelli. Je zou verwachten dat de prijzen dan een beetje in de buurt moeten zitten van die van Albelli. Dat blijkt niet het geval. De 21x21cm en A4 staand/liggend fotoboeken zijn voorbeeld €10 duurder bij Vistaprint. Je kan wat dat betreft dus beter bij Albelli bestellen. 

Overig assortiment Vistaprint fotoproducten

Vistaprint is waarschijnlijk een van de grootste leveranciers in Europa (ter wereld?) van fotoproducten. Je kan het zo gek niet bedenken of men heeft het wel. Wat ze daarbij slim doen is het aanbieden van extra producten bij het bestellen. Als je een fotoboek gemaakt hebt, dan het zo maar zijn dat je bijvoorbeeld een pop-up krijgt met een mok met een van jouw foto's.

Software

Vistarpint maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke software van Albelli. Deze is beschikbaar in een versie voor Windows en Mac. Daarnaast is er een variant waarbij je direct online op de website een fotoboek maken kan. De diverse pakketten zijn qua functionaliteit erg uitgebreid. Al zou het fijn zijn dat we iets meer keuze hadden in pagina-indelingen en fotokaders/maskers.

Levertijd Vistaprint fotoalbum

De levertijd van het Vistaprint fotoalbum valt dit jaar ontzettend tegen. Het duurt namelijk 11 dagen voordat we het fotoalbum thuis ontvangen. Er is slechts 1 leverancier (Foto.com) die er langer over doet. Het is echter geen incident dat de Vistaprint fotoboek levertijd lang is. Want in onze test van vorig jaar duurde het 14 dagen en in de test van 2018 was het ook 11 dagen. Verbeterpuntje dus...

Kwaliteit Vistaprint fotoboek

Vistaprint is dus relatief duur en heeft ook een lange levertijd. Men zal dus een goede testscore moeten hebben op kwaliteit om nog in de top 10 te eindigen. In eerdere edities bleek de kwaliteit altijd best goed. Dit jaar is ons testpanel onverbiddelijk. De kwaliteit kan en moet beter. Het Vistaprint fotoalbum krijgt een score van 7,05. Goed voor een 27e plek op het testonderdeel fotoalbum kwaliteit. Wat viel op?

 • De kaft is redelijk goed van kleur en scherpte
 • De afwerking van het binnenwerk op kaf kan beter. Achterin het boek is dit iets scheef ingeplakt
 • De kleuren van de foto's in het boek moeten beter. Geldt voor foto's met veel groen, rood en geel
 • De foto's met huidskleuren kunnen beter
 • De scherpte van de foto's is redelijk, maar niet top
 • Het papier is goed

Service Vistaprint

Wij testen de service van een leverancier op meerdere onderdelen. Een daarvan is de klantenservice. Vistaprint is te benaderen via telefoon (weekdagen en zaterdag), mail en chat. Wij hebben alle drie opties geprobeerd en zijn zeer tevreden. Via telefoon en chat hebben we snel iemand aan de lijn. Ook via mail krijgen we binnen 1 dag reactie. 

Op andere service-criteria laat Vistaprint wat puntjes liggen. Zo zou je eigenlijk wel een cadeauverpakking verwachten. Ook kunnen we het fotoboek niet online delen met vrienden. Iets wat bij Albelli wel kan. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70,5%
65,1%
82,9%
45%
78,2%

Conclusie van onze Vistaprint review

We verwachten eigenlijk meer van Vistaprint dan een 33e plek in onze fotoalbum test. Maar gezien de ervaringen die we dit jaar hebben op prijs, kwaliteit en levertijd is deze positie goed verklaarbaar. 

Vistaprint website

Review Vistaprint fotolbum: ervaringen uit eerdere testedities

Hieronder vind je een aantal reviews uit eerdere edities van onze fotoalbum test. Omdat wij zijn overgegaan naar een website op een ander platform hebben wij deze reviews als pdf opgeslagen. 

 • Vistaprint review 2019
 • Vistaprint review 2018
 • Vistaprint review 2017
 • Vistaprint ervaring uit test 2016
 • Vistaprint ervaring uit test 2015
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven