Nummer 30 van 37

TicTacPhoto fotoboek: veel verbeterpunten

Het TicTacPhoto fotoboek eindigt in de fotoalbum test van 2020 op een 30e plek. Dat valt een beetje tegen en is te verklaren door de diverse verbeterpunten op prijs, kwaliteit en levertijd.

Untitled-1Untitled-1
71 / 100
Prijzig
29 van 37
Redelijke kwaliteit
28 van 37
Goede service
5 van 37
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
9 dagen

Prijs en assortiment Tictacphoto fotoboek

Het assortiment fotoboeken bij TicTacphoto is uitgebreid. Je kan kiezen uit maar liefst 11 verschillende formaten. Daarbij zien we ook dat de formaten wat afwijken van die bij veel andere aanbieders. Zo is een A4 liggend boek een tikje groter dan A4. Men biedt de mogelijkheid om een boek te bestellen met verschillende omslagen:

 • linnen
 • hardcover (foto)
 • softcover (foto)
 • kunstleer

Bij het vergelijken van de prijzen zien we dat TicTacPhoto relatief duur is. De A5 boekjes zijn het meest concurrerend ten opzichte van andere aanbieders. Maar als je voor een A4 boek of bijvoorbeeld een 30x30cm boek wilt gaan, dan betaal je al snel meer dan €15 meer. Een 29e plek in de prijsvergelijking is het gevolg. 

Software TicTacPhoto:

TicTacphoto heeft een eigen softwarepakket beschikbaar is voor Mac en Windows. Men biedt daarnaast ook een programma online. Dit programma maakt echter gebruik van Flash, een programma dat binnen bijvoorbeeld Chrome niet standaard wordt ondersteund. Sterker nog: eind 2020 stopt het algehele support van Flash en dus zal TicTacPhoto iets anders moeten verzinnen. De downloadsoftware is uitgebreid en werkt prima. Wat we wel echt missen in dit pakket is de mogelijkheid om een foto als panorama over twee pagina's af te drukken. 

Levertijd TicTacphoto fotoalbum

De levertijd van het TicTacphoto fotoalbum is een stuk langer dan bij de meeste andere aanbieders in onze fotoalbum test 2020. Het duurt namelijk 9 dagen voordat het pakketjes bij ons thuis wordt afgeleverd. Als we kijken naar onze laatste 4 fotoalbum testen dat zien we dat deze levertijd nogal wisselend is. In 2019 was de TicTacphoto levertijd 12 dagen, in 2018 7 dagen, in 2017 was de levertijd van het boek 12 dagen en in 2016 zelfs 22 dagen. 

Kwaliteit TicTacphoto fotoboek

Op het testonderdeel prijs en levertijd scoorde TicTacphoto dus niet bijzonder hoog. Het testonderdeel kwaliteit bepaalt echter voor 43% de eindrangschikking. Een goed testoordeel kan dus nogal wat uitmaken. Maar ook op kwaliteit blinkt het TicTacphoto fotoboek niet echt uit. Ons panel geeft een eindscore van 7,02, wat een 28e plek betekent. Wat valt op:

 • De kaft is niet mooi van kleur en niet scherp afgedrukt
 • De afwerking aan de binnenkant van het boek is niet netjes
 • De kleuren van de foto's in het boek kunnen (veel) beter. Rood tinten vallen tegen
 • De foto's zijn niet heel scherp
 • De huidskleuren zijn redelijk
 • Het papier is voldoende

Service TicTacphoto

Tot dusver waren wij nog niet enorm positief in onze TicTacphoto review. Maar op het testonderdeel service willen wij wel een compliment maken. De klantenservice reageert erg snel op e-mails. Daarnaast biedt men een aantal leuke serviceopties, die een groot deel van de andere leveranciers niet bieden. Zo kan je jouw fotoboek standaard online delen na bestellen. En men biedt de mogelijkheid om (tegen een meerprijs) een spoedbestelling te plaatsen. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70,2%
69,9%
80%
55%
84,5%

Conclusie van onze TicTacphoto fotoalbum review:

TicTacphoto eindigt op een 30e plek in de test. Dat komt met name door een relatief lage kwaliteitsscore en de vrij hoge prijzen. Positief zijn wij over de klantenservice!

TicTacPhoto website

Review Tictactphoto: eerdere TicTacPhoto ervaringen

TicTacPhoto is al enkele jaren opgenomen in onze fotoalbum test. Onze ervaringen met deze aanbieder wisselen nogal van jaar tot jaar. Hieronder een overzicht van eerdere reviews. 

 • TicTacPhoto review 2019
 • TicTacPhoto review 2018
 • TicTacPhoto ervaring 2017
 • TicTacPhoto ervaring 2016
 • TicTacPhoto ervaring 2015
3 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Zeer ontevreden over misleidende klantendienst en lange leveringstijd'
"Via een Vivabox cadeaubon heb ik een 'medium premium fotoboek' laten aanmaken. Eerder stuurden ze me een email met tegoedcode en de melding: 'levering aan huis in België in gratis'. Blijkt dat ik uiteindelijk toch 2,5 euro extra moet betalen. Volgens hen omdat ik de optie 'zijdepapier' heb gekozen. Wat absoluut niet waar is, want ik vinkte geen enkele extra optie aan De eindafrekening vermeldde duidelijk: aanmaak fotoboek = 0 euro. Maar daarbij werden wél verzendkosten aangerekend (meerdere opties: zelf afhalen in Brussel was gratis (doch niet zo evident als je daar nooit in de buurt komt); tweede optie was levering via een krantenwinkel (ong. 5 euro) en derde optie: via BPost aan huis (ong. 10 euro). Ik stuurde hen een kopie van hun eerste email met 'levering aan huis in België gratis', doch kreeg daar geen afdoend antwoord op. Hun antwoord: 'Ik koos voor duurder papier, dus ik moet daar ook voor betalen' (absoluut onwaar!). Terwijl de online afrekening die ik zag duidelijk enkel over 'extra' verzendkosten ging en niet over een gekozen 'optie'... Daarbij was hun taalgebruik in het Nederlands haast 'onverstaanbaar' (via google translate vertaald vermoed ik), en ze doen absoluut geen moeite tot enige tegemoetkoming. Daarbij zijn tussen de bestelling en heden reeds 11 dagen verstreken en ik heb nog steeds niets ontvangen. Mijn account op hun website zegt: 'bestelling nog niet afgewerkt'. Over de kwaliteit kan ik dus niet oordelen...
PS: Het saldo van 2,5 euro komt omdat aan de cadeaubon blijkbaar een bepaalde waarde gekoppeld is, en die gaat van het eindbedrag af (vandaar geen 5 euro)."
Door Helga op 10 januari 2017
5/5
'Top, altijd tevreden!!!'
Top! Heb al verschillende services geprobeerd ter vergelijking en keer altijd terug naar TicTac Photo. Mooie Medium panoramaboeken op echt fotopapier. Elk jaar maak ik er van onze dochter, mooie herinneringen voor later. Top prijzen ook en regelmatig promo's.
Door Yves op 20 april 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Matig'
Software werkt prima en het boek werd binnen de afgesproken levertijd bezorgd. Wat ons tegenviel was de kwaliteit. De foto's waten flets. Bij andere leveranciers waren de foto's in het verleden veel helderder.
Door Sander op 4 april 2015

Zelf een review schrijven