Nummer 27 van 33

TicTacPhoto fotoboek: veel verbeterpunten

Het TicTacPhoto fotoboek eindigt in de fotoalbum test van 2023 op een 27e plek. Dat is iets hoger dan in de vorige testeditie. Dit jaar valt op dat men:

 • relatief duur is;
 • niet bij de beste aanbieders qua kwaliteit hoort;
 • de langste levertijd van alle leveranciers heeft
Untitled-1Untitled-1
71 / 100
Duur
25 van 33
Goede kwaliteit
24 van 33
Goede service
10 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
15 dagen

Prijs en assortiment Tictacphoto fotoboek

Het assortiment fotoboeken bij TicTacphoto is uitgebreid. Je kan kiezen uit maar liefst 11 verschillende formaten. Daarbij zien we ook dat de formaten wat afwijken van die bij veel andere aanbieders. Zo is bijvoorbeeld een A4 liggend boek een tikje groter dan A4.

Men biedt de mogelijkheid om een boek te bestellen met verschillende omslagen:

 • linnen
 • hardcover (foto)
 • softcover (foto)
 • kunstleer

Bij het vergelijken van de prijzen zien we dat TicTacPhoto relatief duur is. De A5 boekjes en de A3 staand/liggend zijn het meest concurrerend ten opzichte van andere aanbieders (enkele euro's duurder dan de goedkoopste aanbieders). Maar als je voor een A4 boek of bijvoorbeeld een 30x30cm boek wilt gaan, dan betaal je al snel meer dan €7 tot €12 meer. Een 25e plek in de prijsvergelijking is het gevolg. 

Software TicTacPhoto:

TicTacphoto heeft een eigen softwarepakket beschikbaar is voor Mac en Windows. Men biedt daarnaast ook een programma online. Dit programma is vernieuwd ten opzichte van de vorige test en heeft voldoende opties om een leuk boek te maken. 

Wil je (semi)automatisch een fotoalbum laten samenstellen dan is de offline (downloadversie) het meest bruikbaar. Er zijn diverse opties om je foto's te sorteren. De online versie is erg beperkt. 

Levertijd TicTacphoto fotoalbum

De levertijd van het TicTacphoto fotoalbum is een stuk langer dan bij alle andere aanbieders in onze fotoalbum test 2023. Het duurt namelijk 15 dagen voordat het pakketjes bij ons thuis wordt afgeleverd. Daarmee heeft men de dubieuze eer om de traagste leverancier uit onze test te zijn. Als we kijken naar onze laatste 5 fotoalbum testen dat zien we dat deze levertijd nogal wisselend is. In de vorige test was dit 9 dagen, in 2019 was de TicTacphoto levertijd 12 dagen, in 2018 7 dagen, in 2017 was de levertijd van het boek 12 dagen en in 2016 zelfs 22 dagen. 

Kwaliteit TicTacphoto fotoboek

Het TicTacphoto fotoboek wordt netjes ingepakt in een stevige doos en met een plastic folie bij ons afgeleverd. De eerste indruk is daarmee goed. 

We brengen alle fotoboeken van panellid naar panellid en krijgen bij TicTacPhoto de volgende feedback:

 • De kaft is redelijk van kleur, maar ziet er in vergelijking met andere boeken iets minder fraai uit. 
 • De afwerking aan de binnenkant van het boek redelijk goed. Er is een klein lijntje aan de bovenzijde zichtbaar dat waarschijnlijk niet netjes is afgesneden
 • Het doorzichtige schutblad op de eerste bladzijde is erg mooi en geeft het boek een luxe uitstraling
 • De kleuren van de foto's in het boek kunnen beter. Rood tinten vallen tegen
 • De huidskleuren zijn redelijk
 • De zwart wit foto's kunnen beter en krijgen in vergelijking met andere aanbieders een iets lagere waardering
 • Het papier is fraai

Service TicTacphoto

Tot dusver waren wij nog niet enorm positief in onze TicTacphoto review. Maar op het testonderdeel service willen wij wel een compliment maken. De klantenservice reageert erg snel op e-mails. Daarnaast biedt men een aantal leuke serviceopties, die een groot deel van de andere leveranciers niet bieden. Zo heeft het boek standaard geen barcode of logo op de kaft en kan je jouw fotoboek gratis online delen na bestellen. Men ook biedt de mogelijkheid om (tegen een meerprijs) een spoedbestelling te plaatsen. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75%
61%
80%
22%
79%

Conclusie van onze TicTacphoto fotoalbum review:

TicTacphoto eindigt op een 27e plek in de test. Dat komt met name doordat men op geen enkel testonderdeel uitblinkt. De lange levertijd maakt dat de beoordeling lager uitval dan noodzakelijk. Positief zijn wij over de klantenservice!

TicTacPhoto website

Review Tictactphoto: eerdere TicTacPhoto ervaringen

TicTacPhoto is al enkele jaren opgenomen in onze fotoalbum test. Onze ervaringen met deze aanbieder wisselen nogal van jaar tot jaar. Hieronder een overzicht van eerdere reviews. 

 • TicTacPhoto review 2019
 • TicTacPhoto review 2018
 • TicTacPhoto ervaring 2017
 • TicTacPhoto ervaring 2016
 • TicTacPhoto ervaring 2015
3 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Zeer ontevreden over misleidende klantendienst en lange leveringstijd'
"Via een Vivabox cadeaubon heb ik een 'medium premium fotoboek' laten aanmaken. Eerder stuurden ze me een email met tegoedcode en de melding: 'levering aan huis in België in gratis'. Blijkt dat ik uiteindelijk toch 2,5 euro extra moet betalen. Volgens hen omdat ik de optie 'zijdepapier' heb gekozen. Wat absoluut niet waar is, want ik vinkte geen enkele extra optie aan De eindafrekening vermeldde duidelijk: aanmaak fotoboek = 0 euro. Maar daarbij werden wél verzendkosten aangerekend (meerdere opties: zelf afhalen in Brussel was gratis (doch niet zo evident als je daar nooit in de buurt komt); tweede optie was levering via een krantenwinkel (ong. 5 euro) en derde optie: via BPost aan huis (ong. 10 euro). Ik stuurde hen een kopie van hun eerste email met 'levering aan huis in België gratis', doch kreeg daar geen afdoend antwoord op. Hun antwoord: 'Ik koos voor duurder papier, dus ik moet daar ook voor betalen' (absoluut onwaar!). Terwijl de online afrekening die ik zag duidelijk enkel over 'extra' verzendkosten ging en niet over een gekozen 'optie'... Daarbij was hun taalgebruik in het Nederlands haast 'onverstaanbaar' (via google translate vertaald vermoed ik), en ze doen absoluut geen moeite tot enige tegemoetkoming. Daarbij zijn tussen de bestelling en heden reeds 11 dagen verstreken en ik heb nog steeds niets ontvangen. Mijn account op hun website zegt: 'bestelling nog niet afgewerkt'. Over de kwaliteit kan ik dus niet oordelen...
PS: Het saldo van 2,5 euro komt omdat aan de cadeaubon blijkbaar een bepaalde waarde gekoppeld is, en die gaat van het eindbedrag af (vandaar geen 5 euro)."
Door Helga op 10 januari 2017
5/5
'Top, altijd tevreden!!!'
Top! Heb al verschillende services geprobeerd ter vergelijking en keer altijd terug naar TicTac Photo. Mooie Medium panoramaboeken op echt fotopapier. Elk jaar maak ik er van onze dochter, mooie herinneringen voor later. Top prijzen ook en regelmatig promo's.
Door Yves op 20 april 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Matig'
Software werkt prima en het boek werd binnen de afgesproken levertijd bezorgd. Wat ons tegenviel was de kwaliteit. De foto's waten flets. Bij andere leveranciers waren de foto's in het verleden veel helderder.
Door Sander op 4 april 2015

Zelf een review schrijven