Nummer 21 van 33

Review Kruidvat fotoboek: wat aan de dure kant

Het Kruidvat fotoboek is dit jaar geëindigd op de 21e plek in onze test. Wat opvalt is dat het Kruidvat fotoalbum wat duurder is dan veel andere aanbieders in de test. De kwaliteit is redelijk, maar zeker niet super.

Untitled-1
76 / 100
Duur
24 van 33
Goede kwaliteit
28 van 33
Redelijke service
19 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs Kruidvat fotoboek

Kruidvat biedt haar fotoalbums aan in 8 verschillende formaten. Men biedt daarnaast diverse andere fotoproducten, zoals wanddecoratie.

Kruidvat laat haar fotoboeken afdrukken bij CEWE. Dat betekent dat men dus ook gebruik maakt van de CEWE software, maar ook dat men de prijzen van CEWE grotendeels volgt. 

 

Het is opvallend dat de prijzen van de fotoboeken niet volledig transparant op de website staan. Je hebt echt de software nodig om te kunnen zien wat je nu moet betalen voor bepaalde opties.

Als we de prijzen van Kruidvat vergelijken met andere leveranciers, dan valt het op dat:

  • Kruidvat wat aan de dure kant is. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een A4 staand/liggend Kruidvat fotoboek is meer dan €3 duurder dan bij Fotofabriek, €10 duurder dan bij hetFotoalbum, €5 duurder dan Fotogoed en €0,50 duurder dan bij CEWE zelf.
  • Toch zien we ook dat bijvoorbeeld het 21x21cm fotoboek best goed geprijsd is.

 

Kortingsacties

Natuurlijk heeft Kruidvat zeer regelmatig goede fotoalbum acties (er loopt altijd wel een 25% kortingsactie - zie ook onze pagina met fotoboek kortingen) en zullen ze op die momenten een stuk goedkoper zijn. Dat geldt echter ook voor andere aanbieders. Op basis van de prijzen zien we daarom niet direct een goede reden waarom we voor Kruidvat zouden kiezen, in plaats van voor CEWE zelf.

Een Kruidvat fotoalbum maken met complete software

We hebben het ook al in andere reviews besproken. De software van CEWE is zeer goed en uitgebreid. Het maakt niet veel uit of je nou de online versie gebruikt of de versie die je kan downloaden voor Mac en Windows.

Wel is het zo dat de versie van de software die Kruidvat draait iets verouderd is ten opzichte van die van CEWE en bij Albert Heijn.

 

Wat wij nog steeds raar vinden, is dat de fotoboeken van Kruidvat slechts per 8 pagina’s uitbreidbaar zijn. Dit terwijl dit bij veel andere aanbieders per 2 is.

Kruidvat fotoalbum levertijd

Uiteraard hebben we ook de Kruidvat fotoalbum levertijd gemeten. Deze levertijd was dit jaar uitstekend. Het duurde namelijk slechts 3 dagen voordat we het fotoalbum thuis ontvingen. Prima!

Kwaliteit van het Kruidvat fotoboek

Kruidvat levert dit jaar een redelijk fotoboek. Ons testpanel gaf het Kruidvat fotoalbum een gemiddelde score van 7,46. Goed voor een 28e plek in de kwaliteitsbeoordeling. Daarbij is het belangrijk om aan te geven dat in de kwaliteitstest tussen plek 9 (Vistaprint - 7,64) en plek 28 maar een paar tienden verschil zit. De details maken dus enorm uit. 

Ons testpanel noemde ten aanzien van Kruidvat:

  • De kaft is niet helemaal netjes op het binnenwerk gelijmd. Deze zit er iets scheef in.
  • Op een aantal pagina’s is (als je de pagina scheef houdt) de roller van de printer zichtbaar. Dit zagen we ook al bij het boek van CEWE
  • De kaft valt qua kleur wat tegen. De kleuren zijn net iets te licht. Mogelijk komt dat door de automatische kwaliteitsverbetering.
  • Huidskleuren zijn niet slecht, maar zeker ook niet goed

Service van Kruidvat fotoservice

De service van de Kruidvat fotoservice is dit jaar weer goed. Men reageert telkens binnen een paar uur op verstuurde e-mails. Het is wel jammer dat men geen chatfunctie biedt en dat het nog niet mogelijk is om de (lelijke) streepjescode van de kaft te verwijderen (eventueel tegen meerprijs).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
74%
63%
90%
89%
76%

Conclusie over het Kruidvat fotoalbum

Een 21e positie is op zich geen slecht resultaat, maar is wel wat tegenvallend in vergelijking met eerdere edities. Kruidvat heeft geluk met de uitstekende software, de snelle levertijd en de redelijk goede service. Het Kruidvat fotoboek is wat ons betreft iets te duur en kan qua kwaliteit nog wel een beetje beter.

Kruidvat

Review Kruidvat fotoboek: lees ervaringen uit eerdere fotoalbum vergelijkingen

Hieronder kan je onze eerdere recensies over het Kruidvat fotoalbum lezen. 

  • Review kruidvat fotoalbum 2019
  • Review kruidvat fotoboek 2018
  • Recensie Kruidvat fotoalbum 2017
  • Kruidvat ervaring 2016
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven