Nummer 10 van 37

Review Kruidvat fotoboek: wat aan de dure kant

Het Kruidvat fotoboek is dit jaar geëindigd op de 10e plek in onze test. Wat opvalt is dat het Kruidvat fotoalbum wat duurder is dan veel andere aanbieders in de test. De kwaliteit is redelijk.

Untitled-1
76 / 100
Prijzig
23 van 37
Goede kwaliteit
21 van 37
Goede service
8 van 37
Zeer complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs Kruidvat fotoboek

Kruidvat laat haar fotoboeken afdrukken bij CEWE. Dat betekent dat men dus ook gebruik maakt van de CEWE software, maar ook dat men de prijzen van CEWE grotendeels volgt. Kruidvat biedt haar fotoalbums aan in 8 verschillende formaten. De keuze bij CEWE zelf is iets ruimer. Men biedt daarnaast diverse andere fotoproducten, zoals wanddecoratie.

Als we de prijzen van Kruidvat vergelijken met andere leveranciers, dan valt het op dat Kruidvat wat aan de dure kant is. Zo betaal je bijvoorbeeld voor:

 • een 21x21cm fotoboek €2 meer dan bij CEWE, €6 meer dan bijvoorbeeld Fotofabriek en wel €8,50 meer dan bij hetFotoalbum.
 • een A4 staand/liggend Kruidvat fotoboek is meer dan €10 duurder dan bij hetFotoalbum en Fotofabriek, €8 duurder dan Fotogoed en €1,50 duurder dan bij CEWE zelf.

Natuurlijk heeft Kruidvat zeer regelmatig goede fotoalbum acties en zullen ze op die momenten een stuk goedkoper zijn. Dat geldt echter ook voor andere aanbieders. Op basis van de prijzen zien we daarom niet direct een goede reden waarom we voor Kruidvat zouden kiezen, in plaats van voor CEWE zelf.

Een Kruidvat fotoalbum maken met complete software

We hebben het ook al in andere reviews besproken. De software van CEWE is zeer goed en uitgebreid. Het maakt niet veel uit of je nou de online versie gebruikt of de versie die je kan downloaden voor Mac en Windows.

Kruidvat fotoalbum levertijd

Uiteraard hebben we ook de Kruidvat fotoalbum levertijd gemeten. Deze levertijd was dit jaar uitstekend. Het duurde namelijk slechts 3 dagen voordat we het fotoalbum thuis ontvingen. Prima!

Kwaliteit van het Kruidvat fotoboek

Kruidvat levert dit jaar een redelijk fotoboek. Ons testpanel gaf het Kruidvat fotoalbum een gemiddelde score van 7,15. Goed voor een 21e plek in de kwaliteitsbeoordeling. Daarbij is het belangrijk om aan te geven dat in de kwaliteitstest tussen plek 4 (Fotofabriek - 7,62) en plek 28 (TicTacPhoto – 7,02) maar een paar tienden verschil zit.

Ons testpanel noemde ten aanzien van Kruidvat:

 • De kaft valt wat tegen. De kleuren zijn te licht
 • Kleuren hebben soms een kleurzweem (feedback van de fotograaf in ons panel)
 • Huidskleuren zijn niet slecht, maar zeker ook niet goed
 • De afwijkende kleuren van het papier aan de binnenkant van de kaft zijn niet zo mooi (maar dat vond een ander panellid juist mooi)
 • Het boek is enkele weken na levering helemaal kromgetrokken. Dat is vreemd, want alle andere boeken die in dezelfde ruimte zijn opgeslagen hebben dat niet

Service van Kruidvat fotoservice

De service van de Kruidvat fotoservice is dit jaar weer goed. Men reageert telkens binnen een paar uur op verstuurde e-mails. Het is wel jammer dat men geen chatfunctie biedt en dat het nog niet mogelijk is om de (lelijke) streepjescode van de kaft te verwijderen (eventueel tegen meerprijs).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
71,5%
71,7%
93,8%
85%
83,7%

Conclusie over het Kruidvat fotoalbum

Een 10e positie is op zich een prima resultaat, maar deze positie komt met name door de uitstekende software, de snelle levertijd en de redelijk goede service. Het Kruidvat fotoboek is wat ons betreft iets te duur en kan qua kwaliteit nog wel een beetje beter.

Kruidvat

Review Kruidvat fotoboek: lees ervaringen uit eerdere fotoalbum vergelijkingen

Hieronder kan je onze eerdere recensies over het Kruidvat fotoalbum lezen. 

 • Review kruidvat fotoalbum 2019
 • Review kruidvat fotoboek 2018
 • Recensie Kruidvat fotoalbum 2017
 • Kruidvat ervaring 2016
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven