Nummer 3 van 16

Foto op canvas bestellen bij Fotogeschenk

Fotogeschenk is een partij die een groot aantal websites heeft over fotoproducten. Zo zijn de aanbieders Actiecanvas en Canvasfoto-op-wissellijst bijvoorbeeld ook merken van Fotogeschenk. Wij hebben Fotogeschenk onder de loep genomen en waren erg tevreden.

Let op: betreft review uit 2015. Zegt mogelijk niets meer over de huidige kwaliteit

Untitled-1
79 / 100
Redelijke prijs
7 van 16
Goede kwaliteit
4 van 16
Uitstekende service
5 van 16
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Formaten canvas

Wanneer je een bijzondere herinnering op linnen wilt afdrukken, dan zit je bij Fotogeschenk goed. Het aantal formaten foto op canvas doek overstijgt de 70. Je hebt dus echt keuze te over!

Levertijd in werkdagen

De levertijd van Fotogeschenk is prima. Wij bestelden op dinsdagmiddag en kregen 4 werkdagen later de canvasfoto netjes en stevig ingepakt thuisgeleverd.

Kwaliteit van de afdruk

Net als bij Yoursurprise besloten wij een vakantiefoto van olifanten af te laten drukken op een 50x50cm canvasdoek met een afwerking in zwart-wit kleuren. De kwaliteit van Fotogeschenk is echter vele malen beter dan van Yoursurprise. De door ons bestelde foto op canvas doek is mooi van kleur. De kleuren zijn helder en het contrast is mooi. Het canvasframe is stevig en zit goed in elkaar. De afwerking van het doek op de achterkant is netjes.

Hierboven zie je de vergelijking tussen Yoursurprise en Fotogeschenk (Fotogeschenk is de linker van de twee). Duidelijk te zien is dat de kleuren bij Fotogeschenk veel mooier zijn en meer diepte hebben.

Service

Om een beeld te vormen over de kwaliteit van de klantenservice hebben wij iedere aanbieder een email gestuurd met daarin een vraag over een van hun producten. Aan Fotogeschenk vroegen wij of het nog uitmaakt in afdrukkwaliteit via welke subpartij wij een bestelling plaatsten. We kregen na een paar uur een nette reactie dat de canvasdoeken op dezelfde printers en tegen dezelfde kwaliteit afgedrukt worden. Wel gaf men eerlijk aan dat de afwerking bij Actiecanvas wat minder is, omdat de zijkanten niet bedrukt worden.

Gemiddelde prijsstelling ten opzichte van concurrentie

Fotogeschenk is een partij met een goede prijsstelling. Men weet van zichzelf dat men zeker niet de goedkoopste aanbieder is, maar levert daarentegen wel een goede kwaliteit. 

Afwerkmogelijkheden foto op canvas

Bij iedere aanbieder hebben we gekeken of we het doek ook in een 2, 3 of 4 luik konden bestellen en of het mogelijk is om een 4cm frame te nemen in plaats van de standaard van 2 cm. Bij Fotogeschenk kan je ook een 4cm frame bestellen, maar behoort het maken van een meerluik niet tot de mogelijkheden.

Fotobewerkingsmogelijkheden

Bij iedere aanbieder in deze foto op canvas test hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de foto nog te bewerken wanneer we deze hadden opgeladen. De online software van Fotogeschenk is beperkt qua functionaliteiten.

  • Kleuren aanpassen:
    Bij Fotogeschenk kan je de foto omzetten naar zowel Sepia als zwart wit. Hiermee kan je jouw foto op canvas een extra mooie uitstraling geven.
  • Uitsnede maken:
    Een van de belangrijkste dingen die je moet kunnen aanpassen is de uitsnede van een foto. Je wilt immers het mooiste deel opnemen op jouw foto op canvas en minder mooie delen weglaten. Fotogeschenk geeft je uiteraard deze mogelijkheid
  • Foto’s spiegelen, achtergronden en kaders:
    Opties zoals kaders plaatsen, spiegelen, achtergronden en teksten zijn geen opties van de online software van Fotogeschenk.

Bezoek de website van Fotogeschenk

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
79%
75%
80%
85%
85%
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven