Nummer 9 van 16

Canvas Foto vergelijk: Albelli

Albelli is een van de vele aanbieders die in de middenmoot van de test is terechtgekomen. Gezien de resultaten van de fotoboek vergelijking wellicht verrassend. Kwalitatief levert Albelli een uitstekende canvas, maar men is zeker niet de goedkoopste aanbieder van een foto op canvas. Neem daarbij mee dat de online software beperkter is in haar mogelijkheden dan bij andere aanbieders en dan heb je verklaring voor haar positie in onze canvas vergelijking.

Let op: betreft review uit 2015. Zegt mogelijk niets meer over de huidige kwaliteit

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Prijzig
14 van 16
Uitstekende kwaliteit
2 van 16
Uitstekende service
5 van 16
Redelijk complete software
Online, Windows, Mac
Levertijd
4 dagen

Formaten canvas

Albelli heeft in totaal 13 soorten canvas doeken. Ten opzicht van andere aanbieders is dit vergelijkbaar. Er zijn aanbieders met veel meer formaten canvasfoto’s, er zijn ook aanbieders met minder formaten.

Levertijd in werkdagen

Albelli levert haar foto op linnen relatief snel. In 4 werkdagen hadden wij onze foto op canvas doek in huis.

Kwaliteit van de afdruk

Albelli levert kwalitatief een goede foto op canvas. Het contrast is mooi en de zwarte delen van de foto komen goed uit.

Service

Om een beeld te vormen over de kwaliteit van de klantenservice hebben wij iedere aanbieder een email gestuurd met daarin een vraag over een van hun producten. Albelli was hierbij een van de beste aanbieders. Men reageerde binnen een paar minuten met een inhoudelijk juist antwoord.

Gemiddelde prijsstelling ten opzichte van concurrentie

Wat prijs betreft is Albelli zeker niet een van de goedkoopste aanbieders. Men zit voortdurend ongeveer in het midden ten opzicht van de concurrenten. Dit maakt echter dat Albelli voor ons minder aantrekkelijk wordt.

Afwerkmogelijkheden foto op canvas

Bij iedere aanbieder hebben we gekeken of we het doek ook in een 2, 3 of 4 luik konden bestellen en of het mogelijk is om een 4cm frame te nemen in plaats van de standaard van 2 cm. Bij Albelli is dit helaas niet mogelijk en kunnen we alleen een 2 cm frame bestellen.

Fotobewerkingsmogelijkheden

Bij iedere aanbieder in deze canvas foto vergelijk hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de foto nog te bewerken wanneer we deze hadden opgeladen. Albelli heeft een tegenvallende online software, dit in tegenstelling tot de fotoboek software.

 • Kleuren aanpassen:
  Bij Albelli kan je de foto omzetten naar een afdruk in Sepia en in zwart wit.
 • Foto spiegelen
  Het kan prettig zijn om een foto te spiegelen. Bijvoorbeeld omdat jouw foto dan beter uitkomt in je kamer. Bij Albelli is deze mogelijkheid helaas niet opgenomen in de software.
 • Kaders toevoegen
  In sommige gevallen kan het leuk zijn om een foto in een leuk kader te plaatsen. Bij Albelli is dit niet mogelijk.
 • Tekst toevoegen
  Veel mensen willen op een foto op canvas ook een kleine tekst plaatsen, bijvoorbeeld het jaar waarin de foto genomen is. Dit is echter geen optie in de online software van Albelli.
 • Achtergrondkleur instellen
  Dit is geen mogelijkheid bij Albelli.
 • Uitsnede maken
  Een van de belangrijkste dingen die je moet kunnen aanpassen is de uitsnede van een foto. Ook bij Albelli kunnen we dit zelf aanpassen.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
80%
70%
80%
80%
90%

De prijs van het Albelli canvasdoek is wat aan de hoge kant. De kwaliteit maakt echter veel goed.

Albelli website
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven