Nummer 4 van 33

Fotogeschenk fotoboek: prima tweede plek met goedkope fotoalbums

Vorig jaar voorspelden we al dat een top 10 plek haalbaar was als de fotoboek kwaliteit iets zou verbeteren.  En zie hier: het Fotogeschenk fotoboek eindigt zeer verrassend op de 4e plek in onze fotoalbum test. De fotoboeken van Fotogeschenk zijn goedkoop en krijgen van ons panel een goede kwaliteitsscore dit jaar. Ook de service is prima.

Untitled-1
81 / 100
Goedkoop
4 van 33
Goede kwaliteit
5 van 33
Goede service
7 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
7 dagen

Fotogeschenk fotoboek: prijs, assortiment en afdrukcentrale

Fotogeschenk levert haar fotoproducten over het algemeen zelf, maar heeft voor de fotoboeken een samenwerking gezocht met Gigaprint uit Almere. Dat is dezelfde partij die achter MyPhotofun en hetFotoalbum zit. De eigen fotoproducten zijn uitgebreid (en trouwens ook kwalitatief goed).

Wat fotoboeken betreft biedt men liefst 12 verschillende formaten. Daarbij kan je, afhankelijk van het formaat kiezen, voor een hardcover, zachte cover, spiraalband of kunstleer. 

De Fotogeschenk fotoalbums zijn relatief goedkoop te noemen. Er zijn maar 3 aanbieders die over de gehele linie goedkoper zijn. Met name de 14x14cm en A4 staand/liggend fotoalbums zijn goedkoop. Je betaalt rond de €28,- voor een boek van 24 pagina's. Vergeleken met bijvoorbeeld Albelli of CEWE scheelt dat €7 tot €10. Fotoalbums maken en hetFotoalbum zijn echter iets goedkoper voor deze formaten.

Fotogeschenk fotoalbum software:

Fotogeschenk biedt verschillende soorten software. Er is een pakket dat je kan installeren op Mac of Windows en een pakket dat uitsluitend in een webbrowser zoals Chrome/Edge werkt. Beide programma's zijn gebruiksvriendelijk, maar niet zo uitgebreid dan de uitstekende software van CEWE of Albelli. Dat valt met name op bij foto- en tekstbewerking. 

Opvallend is dat men geen themaboeken biedt, iets wat bij vrijwel alle andere aanbieders wel mogelijk is. De optie waarmee je automatisch een fotoboek kan laten samenstellen valt enigszins tegen. Eigenlijk kan je niet veel meer doen dan je foto’s selecteren, erin zetten en vervolgens hopen op het beste.

Fotogeschenk levertijd:

De levertijd van Fotogeschenk is 7 dagen. Dat is niet gek, maar wel wat langer dan bij de meeste andere aanbieders.

Kwaliteit Fotogeschenk fotoalbum:

De kwaliteit van het Fotogeschenk fotoalbum werd door ons panel beoordeeld en kwam dit jaar opvallend goed uit de bus. We zeggen opvallend, omdat men meestal ergens in de middenmoot eindigt. Ons testpanel gaf Fotogeschenk dit jaar een score van 7,72, goed voor een prima 5e plek op het testonderdeel kwaliteit. Ons panel zag het volgende: 

  • De kaft is goed van kleur en scherp afgedrukt.
  • Het binnenwerk is dit jaar netjes ingeplakt. Dit gaat nog wel eens mis bij de afdrukcentrale van Gigaprint, maar dit jaar verdient men een compliment.
  • De kleuren in het boek zijn ruim voldoende en ook redelijk scherp.
  • De foto’s die we in zwart wit hebben laten afdrukken zijn wat minder dan bij andere aanbieders. Dat verdient wat extra aandacht.
  • De huidskleuren zijn redelijk goed

Al met al levert Fotogeschenk dus dit jaar een prima fotoboek, met wat kleine aandachtspunten.

Service Fotogeschenk

Op het testonderdeel service scoort Fotogeschenk al jaren goed. Ook dit jaar reageert men weer uitermate snel op e-mails. Daarnaast heeft men enkele leuke service-opties, zoals het online delen van je fotoalbum (na bestellen).

Het is daarnaast fijn dat het fotoboek standaard geen reclame op de kaft heeft en je dus niet hoeft te betalen voor het verwijderen daarvan. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
77%
84%
75%
65%
81%

Conclusie review Fotogeschenk

We sluiten onze Fotogeschenk review af met een korte samenvatting: goedkope fotoboeken, goede kwaliteitsscore (zij het met wat kleine aandachtspunten), een prima service en een gemiddelde levertijd.

Fotogeschenk

Eerdere Fotogeschenk reviews

Hieronder een overzicht van onze ervaringen met Fotogeschenk. Wij hebben over deze aanbieder al meerdere reviews geschreven in andere jaargangen van onze fotoalbum test. 

  • Fotogeschenk review 2019
  • Review Fotogeschenk 2018
  • Fotogeschenk test 2017
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven