Nummer 20 van 37

Fotogeschenk fotoboek: goedkope fotoalbums met redelijk goede kwaliteit

Het Fotogeschenk fotoboek eindigt iop de 20e plek in onze fotoalbum test. De fotoboeken van Fotogeschenk zijn goedkoop en kwalitatief ruim voldoende. Er zijn echter ook verbeterpunten

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Redelijke prijs
7 van 37
Goede kwaliteit
16 van 37
Goede service
9 van 37
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
9 dagen

Fotogeschenk fotoboek: prijs, assortiment en afdrukcentrale

Fotogeschenk levert haar fotoproducten over het algemeen zelf, maar heeft voor de fotoboeken een samenwerking gezocht met Gigaprint uit Almere. Dat is dezelfde partij die achter MyPhotofun en hetFotoalbum zit. De eigen fotoproducten zijn uitgebreid (en trouwens ook kwalitatief goed). Wat fotoboeken betreft biedt men liefst 14 verschillende formaten. Daarbij kan je, afhankelijk van het formaat kiezen, voor een hardcover, zachte cover, spiraalband of kunstleer. 

De Fotogeschenk fotoalbums zijn relatief goedkoop. Er zijn maar 6 aanbieders goedkoper. Met name de 21x21cm en A4 staand/liggend fotoalbums zijn goedkoop. Je betaalt rond de €28,- voor ene boek van 24 pagina's. Vergeleken met bijvoorbeeld Albelli of CEWE scheelt dat €3-€6. hetFotoalbum is echter weer €2 goedkoper.

Fotogeschenk fotoalbum software:

Fotogeschenk biedt verschillende soorten software. Er is een pakket dat je kan installeren op Mac of Windows en een pakket dat uitsluiterd in een webbrowser zoals Chrome/Edge werkt. Beide programma's zijn gebruiksvriendelijk. Al is het pakket niet zo uitgebreid dan de uitstekende software van CEWE of Albelli. Dat valt met name op bij foto- en tekstbewerking. 

Fotogeschenk levertijd:

De levertijd van Fotogeschenk is wat langer dan bij de meeste andere aanbieders. Het duurde namelijk 9 dagen voordat wij ons fotoboek thuis ontvingen. Daarmee behoort de Fotogeschenk levertijd door een van de langste uit onze test. 

Kwaliteit Fotogeschenk fotoalbum:

De kwaliteit van het Fotogeschenk fotoalbum werd door ons panel beoordeeld. Zij gaven Fotogeschenk een score van 7,21, goed voor een prima 16e plek op het testonderdeel kwaliteit. Ons panel zag het volgende: 

  • De kaft is redelijk van kleur en scherp. De foto is wel wat (te) licht
  • Het binnenwerk is niet netjes ingeplakt. De afdrukcentrale van Gigaprint heeft daar vaak problemen mee
  • De kleuren in het boek zijn ruim voldoende en ook redelijk scherp. Ook hier iets te licht afgedrukt
  • De huidskleuren zijn niet super, maar zeker niet slecht

Al met al levert Fotogeschenk een redelijk goed fotoboek, maar wel met wat aandachtspunten.

Service Fotogeschenk

Op het testonderdeel service scoort Fotogeschenk al jaren goed. Ook dit jaar reageert men weer uitermate snel op e-mails. Daarnaast heeft men enkele leuke service-opties, zoals het online delen van je fotoalbum (na bestellen). Het is daarnaast fijn dat het fotoboek standaard geen reclame op de kaft heeft en je dus niet hoeft te betalen voor het verwijderen daarvan. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
72,1%
81,3%
78,3%
55%
83,1%

Conclusie review Fotogeschenk

We sluiten onze Fotogeschenk review af met een korte samenvatting: goedkope fotoboeken, redelijk goede kwaliteit (zij het met wat aandachtspunten), prima service, relatief lange levertijd. Als de kwaliteit volgend jaar iets beter is, dan kan men zeker een top 10 positie halen.

Fotogeschenk

Eerdere Fotogeschenk reviews

Hieronder een overzicht van onze ervaringen met Fotogeschenk. Wij hebben over deze aanbieder al meerdere reviews geschreven in andere jaargangen van onze fotoalbum test. 

  • Fotogeschenk review 2019
  • Review Fotogeschenk 2018
  • Fotogeschenk test 2017
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven