Nummer 3 van 33

Review Albelli fotoboek: mooie 3e plek

In de voorgaande test was Albelli een van de grootste tegenvallers. Dat kwam door een iets mindere score op kwaliteit en met name een langere levertijd.

Dat is dit jaar zeker niet het geval. Men eindigt op een knappe 3e plek. Dat heeft men te danken aan een prima score op kwaliteit, een uitstekend softwarepakket en een prima levertijd. Het is jammer dat men een tweede plek net misloopt door een late reactie op een mail. 

Albelli is geen goedkope aanbieder, maar biedt wel regelmatig forse kortingen van 20%-25%. Het loont om hierop te wachten.

Untitled-1
80 / 100
Redelijke prijs
16 van 33
Goede kwaliteit
13 van 33
Redelijke service
30 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online, App
Levertijd
3 dagen

Prijs en assortiment Albelli fotoboek:

De prijs die je betaalt voor een Albelli fotoboek is over het algemeen wat hoger dan dat je betaalt bij andere aanbieders. Van alle partijen die wij dit jaar hebben getest scoort Albelli op een 16e positie qua prijs.

Het 14x14cm fotoboekje is een van de goedkoopste uit de test. Daarin komt Albelli positief naar voren.

Kijken we echter naar andere boeken, dan is Albelli niet heel duur, maar zeker ook niet goedkoop. Zo betaal je bij Albelli €53,48 voor een 30x30 fotoboek met 24 pagina’s. Bij Fotogoed is ditzelfde boek voor €46,40 te krijgen en bij Saal Digital voor €47,18. Bij een A4 staand of liggend fotoalbum is het verschil enkele euro’s.

Wel willen we daarbij zeggen dat Albelli vrijwel altijd kortingsacties heeft van 20% tot 25%. Maar dat hebben andere aanbieders natuurlijk ook. Wij zouden daarom liever zien dat ze de prijzen iets verlagen. Dan was men nog net wat hoger geëindigd in onze test.

Albelli fotoalbum Software

De Albelli software is wat ons betreft echt de beste uit onze test. Gebruiksvriendelijk, veel pagina-indelingen en leuke opties.

 • Werk je op Windows, dan kan je eveneens extra plugins installeren waarmee je nog meer uit jouw fotoboek kan halen. De versie die beschikbaar is voor de Mac kent deze plugins niet, maar is nog steeds uitstekend.
 • Albelli werkt ook met online software voor het maken van een boek. Voor de online software moet je eerst een account aanmaken. Vervolgens laad je al je foto’s op naar de website van Albelli. Ook dit pakket is erg uitgebreid en zeer gebruiksvriendelijk. Prima!
 • Ook kent Albelli ook een app waarmee je onder andere fotoboeken kan maken. Ook deze werkt prima.

Bij Albelli kan je zowel in het online pakket, als bij de downloadvariant de keuze maken voor liefst 136 verschillende themaboeken. Een leuke optie, die weliswaar ook door andere partijen aangeboden wordt, maar niet zo uitgebreid als bij Albelli.

 

Smart assistent

Waar Albelli zich echt onderscheid ten opzichte van andere aanbieders is bij de automatische fotoalbum software (de Smart Assistent). Deze optie maakt in no time een uitstekend fotoboek. Je geeft de foto’s in, het pakket maakt vervolgens een goede selectie en vraagt om achtergronden en eventueel thema’s toe te voegen.

Nu hebben veel andere aanbieders ook een dergelijke functionaliteit, alleen is er 1 groot verschil: de Albelli assistent maakt (als je daarvoor kiest) vooraf al een selectie van kwalitatief goede foto's en vraagt je of je de mindere foto's wel of niet aan het boek wilt toevoegen. 


Albelli Levertijd

De Albelli levertijd was dit jaar uitstekend. Het duurde 3 dagen voordat we het boek thuis ontvangen. Dat deed een deel van de andere aanbieders ook, maar er was maar 1 partij die sneller was (Printsy). In onze test van vorig jaar was de levertijd een aandachtspunt, maar dat maakt men dit jaar meer dan goed!

Kwaliteit Albelli fotoboek: gelukkig weer prima

De fotoboeken van Albelli scoorden in voorgaande edities van onze test meestal goed tot zeer goed. In de vorige test viel dat wat tegen, maar gelukkig dit jaar niet.

Van de 33 getest aanbieders eindigde Albelli op de 13e positie. Het boek krijgt een score van 7,62 en dat is prima. De verschillen tussen de aanbieders van positie 5 tot 20 zijn erg klein en worden vaak bepaald door enkele details en persoonlijke smaak van onze testers.

Wat geeft ons testpanel onder andere aan:

 • De afwerking van het boek is uitstekend. Er is met het blote oog niet te zien of het binnenwerk scheef zit. Ook zijn er geen lijmresten oid te zien.
 • Het is jammer dat er een barcode op de kaft zit. Dat wordt over het algemeen net iets lager gewaardeerd
 • De kleuren in het boek zijn prima
 • Ook de huidskleuren zijn iets roder dan bij andere aanbieders. Dat komt mogelijk door de automatische kleurcorrectie/verbetering.
 • De scherpte van de foto’s is goed
 • Het papier is prima

Service Albelli:

De service van Albelli is redelijk goed. De chat is goed bereikbaar en vooral ook snel. Er is echter 1 email die helaas pas na een dag of 6 beantwoord wordt. Dat maakt dat de service van Albelli een iets lagere score krijgt. En dat zorgt er ook voor dat men niet tweede is geworden. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
75%
94%
89%
71%

Albelli: exclusieve kortingen!

Albelli heeft een unieke actie voor bezoekers van onze website. Je krijgt namelijk 30% korting op XL fotoboeken en tot 20% korting op alle andere fotoboeken. Kijk op de website van Albelli voor de actie en de kortingscode. Start meteen met het maken van jouw fotoboek. Daarnaast kan je bij Albelli ook terecht voor wanddecoratie (foto op hout, aluminium, plexiglas etc.), foto op mok, kalenders en (wens)kaarten.

Tip: Albelli heeft momenteel 15% korting op wanddecoratie (code AFFNL20ALLE). Bekijk deze wanddecoratieactie hier en start meteen.

Bekijk actie

Onze Albelli ervaring naar aanleiding van de fotoalbum test:

Onze ervaring met Albelli is dit jaar gelukkig weer prima! Men levert een goed fotoboek, tegen een redelijke prijs. Men heeft de beste software uit onze test en levert haar boeken ook nog eens snel. Men eindigt op een 3e plek. 

Albelli

Review Albelli fotoalbum: eerdere Albelli ervaringen

Wij hebben al vele malen eerder een Albelli review geschreven. Albelli staat niet voor niets al jaren in onze fotoalbum test. Hieronder vind  je de laatste 5 Albelli reviews.

 • Review Albelli 2019
 • Albelli fotoalbum test 2018
 • Albelli fotoboek vergelijking 2017
 • Ervaring Albelli 2016
 • Albelli review 2015
27 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Kwaliteit erg achteruit'
Ik vind de kaatste maanden de kwaliteit erg achteruit gegaan. De kleuren zijn niet meer fris en de bladen worden niet goed afgesneden, waardoor er bovenaan de foto een rand zit en de rand onderaan er helemaal afvalt.
Door Anja Iburg op 10 september 2019
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Albelli albums waardeloos'
Na zo'n 30 albums te hebben besteld bij Albelli, holt de kwaliteit achteruit. Van de 2 laatste albums laten de bladzijden gewoon lo!. Maar ach, met 1 miljoen klanten maakt het ze blijkbaar niet uit. Iedere x een vervangend album, (dat ook weer los laat). is dus ook geen optie. Dus mensen bestel bij de Fotofabriek, die hebben wel een goede bindingstechniek voor albums boven de 80 bladzijden. ( en nee, ik werk niet bij de Fotofabriek....)
Door Ron Veenhof op 10 september 2019
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Maanden en herinneringen werk verloren'
Enkele maanden bezig geweest met een fotoboek van van Albelli (offline programma). Na een software update van Albelli was de album ineens verdwenen met daarin al onze herinneringen van de ontwikkeling van ons zoontje van 1 tot 2 jaar. Helaas hebben wij deze gebeurtenissen nergens anders opgeslagen omdat we er vanuit gingen dat het fotoboek nooit verloren zou kunnen gaan. Na vele aandringen (15 emails, 5 telefoongesprekken en 3 chat sessies) komt Albelli met wel gerekend 10€ korting op een volgende bestelling. Ze geven aan verder niets te kunnen doen. Ook de Backup files die wij halverwege gemaakt hebben kunnen ze niet herstellen. Let alstublieft op en sla geen belangrijke informatie op in je fotoboeken want deze kan zomaar verloren gaan!
Door Framl op 18 november 2017
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Albelli Software - Een Regelrechte Ramp.'
"Jaren met de software prettig gewerkt, maar met het toenemen van de functies in het programma neemt ook het aantal fouten in het programma toe. Op dit moment is het gewoon een regelrechte ramp om met het programma een fotoboek te maken. Niet werkende functies en de traagheid van het programma lijden tot frustraties. Bijvoorbeeld het verslepen van foto's. Je selecteert een te verslepen foto en probeert de foto te verplaatsen..De muis pointer is reeds op de plaats waar de foto moet komen, maar de foto volgt pas later en niet ietsjes later. De kleurpipet werkt niet en dat is bekend bij Albelli, want men heeft een viertal instellingen in het programma ingebouwd, die dit probleem zouden moeten oplossen, maar helaas is dat niet echt gelukt. bij instelling 1 wordt er een heel ander kleur gekozen, dan men geselecteerd heeft. Bij instelling twee wordt er geen kleur gekozen, maar gaat het beeldscherm op zwart, bij instelling vier het zelfde en bij instelling drie gaan beide beeldschermen op zwart. en zo zitten er vele tot frustraties oproepende fouten in het programma. Vragen bij de klantenservice leveren het standaard antwoord op deïnstalleer het programma en installeer het daarna opnieuw, om vervolgens weer de zelfde problemen tegen te komen. Op moeilijke vragen krijg je antwoord, van hier komen wij op terug, wat vervolgens nooit gebeurd en als je dan zelf er naar vraagt kunnen ze de mail niet meer vinden. Het was dus nooit de bedoeling om er later op terug te komen. Wel kunnen ze op afstand zien, dat mijn PC waarschijnlijk te traag is en te weinig geheugen heeft! Snap niet waarom ik, nog meer geheugen moet plaatsen, bij de reeds 64GB aanwezige interngeheugen, terwijl de Albelli-software nog steeds een 32bit versie is en daarmee boven 3,72 GB uberhaupt niets kan. Ik snap ook nog steeds niet waarom het Albelli programma Administrator rechten nodig heeft? Tevens vind ik het ook nog steeds vreemd, dat het programma geen Photoshop PSD files kan lezen!
Ik geef hier geen oordeel over de kwaliteit van de boeken, want daar ben ik nog steeds tevreden over, na 15+ boeken, maar de rampen-software noopt mij nu toch echt uit te kijken naar een andere leverancier, want het maken van een fotoboek met de software van Albelli is nu een onmogelijk frustrerende opgave geworden."
Door Charles van Langeveld op 3 januari 2017
5/5
'Zeer tevreden'
"Ik ben zeer tevreden over de service van albelli
Eenvoudig fotoprogramma
snelle levering
Goede klantenservice
AANRADER !!!"
Door stefanie Bekaert op 22 oktober 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'slechte technische mogelijkheden en klantenservice'
toen ik ipv een hard kaft een zacht kaft had gekozen had om mijn fotoboek te maken, was het onmogelijk dit later in het bestelproces aan te passen. Bizar! Hoe moeilijk kan dit zijn? Ook gaf de klantenservice geen enkele hulp om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken. Alles moest ik zelf uitzoeken. Het enige dat de klantenservice zegt - in vele toonaarden - : excuses voor het ongemak. Misschien zijn de medewerkers van de klantenservice niet de slimsten, maar zo ingewikkeld kan het toch niet zijn om a) de technische mogelijkheden aan te passen en/of b) de klant tips en hulp te geven om het boekje zo snel mogelijk opnieuw te maken?
Door Annet op 5 juli 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'weinig service op techniek'
Gebruik albelli jarenlang tot grote tevredenheid. Kwaliteit was altijd goed,al vind ik de dikkere hoogglansbladen die ze sinds enige jaren gebruiken minder mooi. Echter de laatste keer teleurgesteld. Had een album gemaakt met en slap fotokaft, i.p.v. met een harde fotokaft (wel zelfde formaat). Ik merkte dat pas bij de bestelling. Mailtje naar de klantenservice. Hun antwoord: 'helaas is het technisch niet mogelijk dit te wijzigen, begin maar opnieuw. Gezien het werk dat zit in het maken van een foto-album vind ik dit een hele slechte service, temeer daar het formaat hetzelfde is. Volgens mij vraagt dit een relatief geringe aanpassing, die mogelijk wel handmatig verricht moet worden. Blijkbaar is dat teveel moeite. Ga nu toch maar overstappen op andere leverancier.
Door J. Nederhoff op 19 februari 2016
5/5
'Prijs'
Albelli is weliswaar wat duurder, maar zij hebben voor vaste klanten een nieuwsbrief waarin het hele jaar door kortingsacties worden gegeven. xx procent korting, tweede boek halve prijs, extra pagina's graties, etc. Door je gemaakte boek pas te bestellen als er een voor jou geschikte kortingsactie is, kom je vaak goedkoper uit.
Door Maarten op 19 februari 2016
5/5
'Mevr'
"De klantvriendelijkheid is zeer groot en de bereidheid om je te helpen ook.
Ik heb 2 fotoboeken besteld waarvan ik wist dat het krap zou worden om ze op tijd geleverd te krijgen. Overlegt met de klantenservice, zij konden geen beloftes doen maar de boeken zijn ruim op tijd klaar en zelfs verstuurd.
Wat een vriendelijke medewerkers aan de telefoon!"
Door Angelique op 10 september 2015
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Zeer teleurstellend'
Zeer teleurgesteld over de fotokwaliteit van Albelli. De foto's zijn enorm korrelig. Dit ondanks dat ik (tegen bijbetaling) voor de luxere variant glanzend fotopapier gekozen heb. Het lijkt wel of de korreligheid zowel in het materiaal als in het drukwerk zit. Fotoboeken van andere leveranciers op glanzend fotopapier zijn wel fatsoenlijk als ik de albums in de kast vergelijk met het vandaag ontvangen album. Ik heb in het verleden dus al vaker bij Albelli besteld maar dit was de laatste keer. Zonde van de tijd die ik steek in het maken van een mooi album en daarnaast het geld niet waard (prijs-kwaliteit verhouding is absoluut niet meer in orde).
Door Karin op 23 april 2015
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Zeer teleurstellend'
Lelijke weergave van de foto's. Lijkt wel of er een grauwsluier over de foto's is gelegd. Daarnaast te gele kleur. Bij anderen (8 boeken) waren de foto's veel mooier afgedrukt. Voor mij geen Albelli meer.
Door Wouter m op 22 januari 2015
Untitled-1 4/5
'Mooi platliggend L-album'
Een heel mooi album geworden bij Albelli, ben zeker tevreden. Vind wel de prijs erg hoog, ik kom namelijk nooit uit met het aantal standaard pagina's en moet dus bijkopen. De prijs voor de fotokaft is ook buitensporig. Bedankt voor de tips van goedkopere aanbieders, voor dezelfde kwaliteit maar lagere prijs maak ik daar zeker in de toekomst gebruik van.
Door Nathalie op 12 april 2014
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte levering'
Zeer slechte ervaring met verzending via kiala.je moet er zelf actie op nemen. Kiala en Albelli wijzen naar elkaar. Ambtelijke opstelling en Albelli biedt geen excuses aan hoewel wij al dagen zitten te wachten op het album. Jammer ook dit weekend nog steeds geen plaatjes.
Door Mathieu op 21 maart 2014
Untitled-1 4/5
'Prachtig trouwalbum!'
Na vele uren staren naar een beeldscherm heb ik vandaag (na zeer snelle druk en levering) mijn trouwalbum gekregen via Albelli. Een platliggend vierkant XL album. Als je een beetje gevoel hebt voor digitaal bezig zijn en goed weet wat je wilt, scheelt dit je honderden euro's vergeleken met bij de fotograaf. Ik ben ontzettend blij met mijn fotoboek. Het maken ging super met de software, geen problemen gehad, alleen is het goed inzoomen en wat gepiel om alle foto's precies recht onder of naast elkaar te krijgen. Wel gewacht op de 20% korting actie, dus voor een hele mooie prijs. De foto's zijn van goede kwaliteit, geen fout kunnen ontdekken. Enige wat mij opviel is dat er op de achterkant in de zwarte achtergrond een lichte kras van zo'n 4 cm zit. Desondanks: ik ben meer dan tevreden! Al zou ik het over mogen doen zou ik wederom naar Albelli gaan!
Door Kenna op 1 februari 2014
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte kwaliteit platliggend album'
Het lukt Albelli zelfs na 3 pogingen niet om een kwalitatief goed platliggend album te kunnen leveren. Fouten mbt het snijden (te kort), inbinden (lelijke randen in het midden van het album, foto's die niet aansluiten) of sterk gegolfd papier (tgv luchtvochtigheid in fabriek) rechtvaardigt de conclusie dat je voor een platliggend album NIET bij Albelli moet zijn. Helaas.
Door Kees op 12 oktober 2013
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Verschrikkelijk'
Software waardeloos. Steeds als ik opgeslagen album open, mist hij de meeste foto's die ik geplaatst heb. Compleet raadsel hoe dit kan, maar wel ontzettend irritant. Er is voldoende ruimte op m'n externe harde schijf dus daar kan 't niet aan liggen.
Door Helga op 5 oktober 2013
Untitled-1 4/5
'Toch iets minder tevreden'
"Ik maak al vele jaren gebruik van Albelli. Steeds zeer tevreden! Mijn laatste album ""vierkant XL"" daarentegen viel t.o.v. eerdere albums wat kwaliteit betreft toch wel tegen. Ik vond het drukwerk korrelig en op plekken vlekkerig. Toegegeven: ik ben dan wel kritisch. Maar voor een album van E. 129 meen ik wel topkwaliteit te kunnen verwachten. Voor mijn volgende album zal ik daarom eens een ander ""fotohuis"" proberen. Bedankt voor jullie tips!"
Door Jos op 16 juni 2013
5/5
'Zeer tevreden'
Na al eerder ervaringen te hebben opgedaan bij Albelli heb ik de afgelopen week 3 verschillende fotoboeken gemaakt en alle 3 met een fantastisch resultaat. Zal, met alle bescheidenheid, voor een deel aan mezelf liggen, maar werd daarbij enorm geholpen met de vele mogelijkheden die de software biedt. Denk aan kaders, achtergronden en clip-arts. Prima kwaliteit en snelle afhandeling. Via 'mijn albelli' is afhandeling heel goed te volgen. Mijn volgende boek zal zeker weer een albelli-album zijn. Ik raad het iedereen aan.
Door Ben op 14 juni 2013
Untitled-1 4/5
'Uiteindelijk zeer tevreden!'
"Albelli is prijzig, maar daar krijg je zeker wat voor.
Ik heb een XL album besteld, en was daar niet tevreden over. Een aantal foto's waren wazig afgedrukt, en er liepen op twee pagina's vreemde strepen. Een week na mijn bestelling kwam er een nieuwe actie; twee dezelfde voor de prijs van één! Ik deed mijn beklag, kon natuurlijk het boek opsturen en kon voor hetzelfde geld twee boeken bestellen! Wat een service. Nu ben ik 100% tevreden met het product, en met de klantenservice. Want ik vind dit een zeer loyale oplossing!"
Door Marieke op 14 april 2013
Untitled-1 4/5
'Mijn ervaring Albelli'
"Wij maken erg veel fotoboeken en het merendeel heb ik bij Albelli laten maken. De kwaliteit vinden wij erg goed. Bij mij blijft er tijdens het maken van het fotoboek alleen een zeer hinderlijke 'percentagebalk' op het fotoboek zichtbaar. Deze verschijnt pas na het maken van een aantal pagina's en is niet meer weg te krijgen. Weet niet of ik de enige ben die hier last van heeft?
Verder, klantenservice werkt snel en ging ook snel in op mijn klacht over de onduidelijkheid van een kortingsactie. Kon het alsnog omzetten naar een andere kortingscode. Wel een zeer verveelde stem van de medewerker die ik als storend ervaarde. Maar de service vond ik goed geregeld."
Door Helen op 9 april 2013
Untitled-1 4/5
'Uitslag test = mijn ervaringen'
"Om die redenen, waarom Albelli nr 1 in de test is, heb ik enkele jaren geleden voor Albelli gekozen. De software werkt snel; dat is uiterst plezierig, want een fotoboek maken moet wel leuk blijven.
Twee keer een klacht gehad over de afwerking; dat werd genereus, zonder zeuren en vlot opgelost door een nieuw boek te sturen."
Door Kees op 3 januari 2013
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Kan mooier'
Ik heb laatst een platliggend fotoboek (digitaal druk) bij Albelli besteld en ik vond de kwaliteit van de foto's een beetje tegenvallen. Met dezelfde foto's had ik al een keer eerder een fotoboek gemaakt voor mijn vriend bij Pixum en hier vond ik de foto's veel mooier overkomen. Albelli heeft wel een erg vriendelijke klantenservice, na mijn verhaal mocht ik mijn fotoboek terugsturen en opnieuw bestellen op hoogglans papier. Hierdoor kwamen mijn foto's gelukkig wel beter over. Toch zou ik voor een volgend fotoboek voor Pixum kiezen.
Door Lianne op 21 augustus 2012
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Tevreden, maar...'
"Het is even door de frustraties heenbijten, want
- mijn zorgvuldig op volgorde gebrachte map met foto's werd kriskras door elkaar heen gedownload zodat al mijn foto's weer door elkaar heen stonden. Rampzalig om weer de betreffende fotogroepen bij elkaar te zoeken.
- software erkent pdf-bestanden niet als foto/afbeelding. Dat maakt dat ik bepaalde bestanden (muziekbalk en pfd van uitnodiging die opgemaakt is met een Mac) niet kon uploaden.

... maar als je die weet te omzeilen heb ik na een dag hard werken een fotoboek in elkaar gedraaid.
Vooralsnog tevreden en heb goede hoop op een voorspoedige afwikkeling (gezien de andere revieuws)."
Door Suzanna op 1 augustus 2012
Untitled-1 4/5
'Tevreden ondanks een klacht'
Wij hadden ons vakantiealbum bij Albelli laten afdrukken, maar enkele foto's waren niet mooi geworden. Toen ik hier een vraag over stuurde kregen wij het boek gewoon nog een keer toegestuurd. Super!
Door Jan op 20 maart 2012
5/5
'Mooi album'
Ik heb al meerdere malen mijn foto's laten afdrukken in een fotoalbum bij Albelli en ben tot dusver steeds erg tevreden.
Door Ingrid op 19 maart 2012
'Niet geleverd'
Albelli komt afspraken niet na. Ons fotoboek is vertraagd, hierover kregen wij een mail. Maar ook de vertraagde levertijd is ruimschoots overschreden. Ik ben erg benieuwd of er überhaupt nog een fotoboek komt.
Door Zuidema op 6 september 2022
5/5
'Super service'
Ik had mijn fotoalbum al besteld, maar was een belangrijke foto vergeten. Ik mocht het aangepaste boek geheel kosteloos opnieuw bestellen! Top service!
Door Linda op 16 april 2021

Zelf een review schrijven