Nummer 6 van 33

Pixum fotoalbum: prima comeback!

Het Pixum fotoboek viel in onze vorige test nogal tegen, met name door een lagere kwaliteitsscore. Maar dat maakt men dit jaar ruimschoots goed! De fotoboek kwaliteit is weer zoals we gewend zijn en ook de levertijd en software zijn uitmuntend! De prijs is helaas nog wel aan de hoge kant. Men eindigt op een knappe 6e plek.

Untitled-1
79 / 100
Prijzig
19 van 33
Goede kwaliteit
11 van 33
Redelijke service
18 van 33
Zeer complete software
Windows, Mac, Online, App
Levertijd
3 dagen

Algemene info over Pixum

Pixum is een van oorsprong Duitse onderneming. Men heeft een samenwerking met CEWE en maakt dus gebruik van deze afdrukcentrale. Dat heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het voordeel is dat de boeken in massa worden geproduceerd en vaak snel geleverd kuinnen worden. Dat zien we ook dit jaar weer.  

Daarnaast kan men de uitgebreide software aanbieden. Een nadeel is dat de prijzen van CEWE relatief hoog zijn en dat men niet veel ruimte heeft om hier van af te wijken. 

Pixum fotoboek prijzen en foto assortiment

Het Pixum fotoboek is beschikbaar in 9 verschillende formaten. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden rondom afwerking van een fotoboek. Zoals een cover in linnen, hardcover (hier getest), softcover en leer. Niet ieder formaat fotoboek heeft trouwens al deze opties. Naast de fotoboeken kan je bij Pixum ook terecht voor onder andere wanddecoratie, diverse foto cadeau's en kalenders.

Zoals gezegd volgt Pixum de fotoalbum prijzen van CEWE en zijn de afwijkingen beperkt. Men is heel iets goedkoper dan CEWE, maar aanzienlijk duurder dan veel andere aanbieders.  

In onze fotoalbum prijsvergelijking zien we dat er maar liefst 18 partijen zijn die goedkopere fotoboeken leveren. Als we de basisboeken (26 pgs) van CEWE vergelijken met die van Pixum, dan zien we dat Pixum soms iets goedkoper is en soms wat duurder. Met name wanneer je veel extra pagina’s gaat toevoegen wordt Pixum vaker iets goedkoper.

Pixum fotoalbum software:

We willen niet te lang stil staan bij de software van Pixum. Kort door de bocht: prima software, zeer uitgebreid en beschikbaar voor Mac, Windows, Online en zelfs in een app. Bekijk de review van het CEWE fotoalbum voor een uitgebreidere beoordeling.

Levertijd Pixum fotoboek

De fotoalbum levertijd van Pixum is prima. De bestelling van ons album ging tegelijk de deur uit met die van de andere 36 aanbieders. Daaruit bleek dat de Pixum levertijd 3 dagen was. Uitstekend, want alleen Printsy levert sneller!

Kwaliteit Pixum fotoalbum

Het belangrijkste onderdeel uit onze uitgebreide fotoalbum test is de fotoalbum kwaliteit. Om dat te beoordelen schakelen wij ieder jaar een tiental consumenten in die de fotoalbums voor ons beoordelen. Een score op kwaliteit telt voor ruim 40% mee in het eindresultaat.

Zoals gezegd viel het Pixum fotoboek vorig jaar wat tegen. Dat is nu niet het geval. Ons panel gaf het Pixum fotoalbum een gemiddelde score van 7,63 en dat is prima! 

Wat viel ons panel op?

 • De barcode op de kaft en in het binnenwerk wordt als een negatief punt ervaren. Bij anderen kan dit wel weg, waarom bij Pixum niet?
 • De kaft is netjes, maar steekt valt extra op ten opzichte van andere aanbieders
 • De afwerking van het binnenwerk is redelijk goed, maar mag qua binnenwerk iets netter
 • Het papier in het boek is prima
 • De kleuren in het boek (inc. huidskleuren) zijn redelijk goed, maar lijken soms iets te geel of wat te licht (over-geoptimaliseerd?)
 • De scherpte van de foto's is goed

Service van Pixum

De service van Pixum is redelijk goed. Men is een van de weinige aanbieders die er langer over doet dan 1 dag om te reageren op emails. Men biedt standaard de mogelijkheid om je fotoboek na bestellen online te delen, en biedt ook cursussen via de website (gefaciliteerd door CEWE).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
67%
94%
89%
76%

Conclusie review Pixum fotoboek:

Het is fijn om te zien dat Pixum dit keer een betere kwaliteit levert. Dat zorgt ervoor, samen met de uitstekend software, dat men dit jaar op een 6e plek eindigt.

Pixum

Eerdere Pixum reviews

Ook in eerdere fotoalbum testen hebben we Pixum ervaringen opgedaan. Bekijk hieronder de reviews uit onze eerdere fotoalbum testen. 

 • Review Pixum 2019
 • Pixum fotoalbum test 2018
 • Ervaring Pixum 2017
 • Pixum fotoboek vergelijking 2016
 • Pixum review 2015
 • 2007-2014: stonden op een oude website en hebben we helaas niet meer
5 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'#N/B'
Zeer slechte klantenservice die bij klachten alleen per email te bereiken is. Terugsturen als je niet tevreden bent is op eigen kosten. Meerdere keren iets laten printen bij Pixum maar telkens was er iets mis - pagina's aan elkaar gelijmd in fotoboek, foto's gekraakt tijdens levering, korrelige print op acryl.
Door EB op 22 oktober 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte service. Foto's naar iemand anders gestuurd!'
"Bestelling van een aantal grote afdrukken bij Pixum geplaatst. Bestelling keurig ontvangen, maar tot mijn grote schrik een flinke stapels foto's van iemand anders ontvangen. Wat dus waarschijnlijk ook betekend dat mijn foto's bij iemand anders terecht zijn gekomen.

Wanneer ik contact op neem met de klantenservice kan er nauwelijks een excuus vanaf. Ze doen het af met een simpele, Och er is wat mis gegaan bij het inpakken.

Als ik mijn zorgen uit over dat mijn foto's dus bij iemand anders zijn, kan ze mij (zonder maar een bestelnummer te weten) vertellen dat dit niet het geval is. Dit zullen ze dus ook wel tegen de persoon gezegd hebben waarvan ik foto's heb ontvangen.


Kortom, slechte ervaring en niet klant vriendelijke klantenservice."
Door Yvonne op 19 oktober 2015
5/5
'Zeer tevreden Pixum gebruiker'
"Al bijna 10 jaar zijn wij een tevreden gebruiker van Pixum. Sinds 3 jaar laten we hier ook onze albums maken. De kwaliteit van de duurdere albums op echt fotopapier is subliem. Geprint is goedkoper, minder mooi, maar nog altijd berter dan veel andere aanbieders.
In het verleden zijn we wel eens niet tevreden geweest over de automatische fotobewerking (kun je automatisch instellen). Een mailtje naar de helpdesk gestuurd en binnen een week kregen we een volledig nieuwe levering. Gratis! Dat noem ik super service!
Enige minpunt van Pixum is de fotosoftware. Een enkele keer crasht die (Windows 7). Regelmatig tussentijds opslaan is ons advies. We zijn tussentijds ook wel eens het lettertype kwijtgeraakt. Verder zouden we wat meer mogelijkheden voor speciale effecten willen zien. Ik moet nu in photoshop aan de slag.
Alles bij elkaar opgeteld is Pixum super voor iedereen die veel waarde hecht aan goede kwaliteit tegen een mooie prijs."
Door Michiel op 3 oktober 2012
Untitled-1 4/5
'Platliggend album'
Erg leuke en nuttige site! Helaas klopt wat mij betreft de uitspraak in deze recensie niet dat bij Pixum geen platliggend album te bestellen is. Ik heb in 2009 of 2010 een album afgedrukt op foto papier bij hen besteld waarbij een foto over 2 bladzijden keurig plat en zonder de naad van het binden geleverd wordt. Enige nadeel is dat bij dit type papier een album van maximaal maar 82 pagina's mogelijk is.
Door Rob op 24 april 2012
Untitled-1 4/5
'Lange levertijd'
Ik vond het erg leuk om jullie beoordelingen te lezen. Zelf ben ik tevreden over Pixum. Ik heb er al een paar boeken besteld en tot dusver ben ik blij met de boeken. Het enige wat ik een beetje jammer vind ik dat ik meestal minstens een week moet wachten op mijn boek.
Door Margeet op 19 maart 2012

Zelf een review schrijven