Nummer 21 van 37

Pixum fotoalbum: behoorlijk tegenvallend dit jaar

Het Pixum fotoboek valt in de test van 2020 erg tegen. De fotoboek kwaliteit is minder dan we gewend zijn uit eerdere tests en ook is Pixum duur. De service, software en levertijd zijn wel prima. 

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Prijzig
28 van 37
Redelijke kwaliteit
30 van 37
Goede service
17 van 37
Zeer complete software
Windows, Mac, Online, App
Levertijd
4 dagen

Algemene info over Pixum

Pixum is een van oorsprong Duitse onderneming. Men heeft een samenwerking met CEWE en maakt dus gebruik van deze afdrukcentrale. Dat heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het voordeel is dat de boeken in massa worden geproduceerd en vaak snel geleverd kuinnen worden. Daarnaast kan men de uitgebreide software aanbieden. Een nadeel is dat de prijzen van CEWE relatief hoog zijn en dat men niet veel ruimte heeft om hier van af te wijken. 

Pixum fotoboek prijzen en foto assortiment

het Pixum fotoboek is beschikbaar in 9 verschillende formaten. Daarbij zijn afwerkingen mogelijk in linnen, hardcover (hier getest), softcover en leer. Niet ieder formaat fotoboek heeft trouwens al deze opties. Naast de fotoboeken kan je bij Pixum ook terecht voor onder andere wanddecoratie, diverse foto cadeau's en kalenders.

Zoals gezegd volgt Pixum de fotoalbum prijzen van CEWE. Men is zelfs nog iets duurder. In onze fotoalbum prijsvergelijking zien we dat er slechts 27 partijen zijn die goedekopere fotoalbums leveren. Als we de basisboeken (26 pgs) van CEWE vergelikjken mety die van Pixum, dan zien we dat Pixum altijd een paar cent tot enkele euro's duurder is. Alleen als je kiest voor een fotoalbum met veel pagina's kan je beter bij Pixum kopen dan bij CEWE. Anders zien wij geen reden om dat te doen. 

Pixum fotoalbum software:

We willen niet te lang stil staan bij de software van Pixum. Kort door de bocht: prima software, zeer uitgebreid en beschikbaar voor Mac, Windows, Online en zelfs in een app. Bekijk de review van het CEWE fotoalbum voor een uitgebreidere beoordeling.

Levertijd Pixum fotoboek

De fotoalbum levertijd van Pixum is prima. De bestelling van ons album ging tegelijk de deur uit met die van de andere 36 aanbieders. Daaruit bleek dat de Pixum levertijd 4 dagen was. Ja, er zijn ook veel aanbieders die al in 3 dagen leveren, maar 4 dagen is wat ons betreft prima. 

Kwaliteit Pixum fotoalbum

Het belangrijkste onderdeel uit onze uitgebreide fotoalbum test is de fotoalbum kwaliteit. Om dat te beoordelen schakelen wij ieder jaar een tiental consumenten in die de fotoalbums voor ons beoordelen. Dit jaar zat in ons panel ook voor het eerst een fotograaf. Het Pixum fotoalbum werd door alle panelleden (los van elkaar) beoordeeld. Daarbij viel op dat de reacties niet erg positief waren. Pixum kreeg een gemiddelde score van 6,93 en dat is wat lager dan wij gewend zijn. 

Wat viel ons panel op?

 • Jammer van de barcode op de kaft en in het binnenwerk
 • De kaft is voor verbetering vatbaar: (veel) te licht afgedrukt 
 • De afwerking van het binnenwerk is goed
 • Het papier in het boek is prima
 • De kleuren in het boek (inc. huidskleuren) zijn redelijk goed, maar ook weer net te licht (over-geoptimaliseerd?
 • De scherpte van de foto's is goed

Service van Pixum

De service van Pixum is redelijk goed. Men is een van de weinige aanbieders die er langer over doet dan 1 dag om te reageren op emails. Men biedt standaard de mogelijkheid om je fotoboek na bestellen online te delen, en biedt ook cursussen via de website (gefaciliteerd door CEWE).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
69,3%
70,9%
2%
80%
81,1%

Conclusie review Pixum fotoboek:

Het is ontzettend jammer dan de kwaliteit van Pixum dit jaar tegenvalt en dat men relatief duur is ten opzichte van andere aanbieders. Pixum eindigt daardoor slechts op een 21e positie en dat is een stuk lager dan we gewend zijn.

Pixum

Eerdere Pixum reviews

Ook in eerdere fotoalbum testen hebben we Pixum ervaringen opgedaan. Bekijk hieronder de reviews uit onze eerdere fotoalbum testen. 

 • Review Pixum 2019
 • Pixum fotoalbum test 2018
 • Ervaring Pixum 2017
 • Pixum fotoboek vergelijking 2016
 • Pixum review 2015
 • 2007-2014: stonden op een oude website en hebben we helaas niet meer
5 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'#N/B'
Zeer slechte klantenservice die bij klachten alleen per email te bereiken is. Terugsturen als je niet tevreden bent is op eigen kosten. Meerdere keren iets laten printen bij Pixum maar telkens was er iets mis - pagina's aan elkaar gelijmd in fotoboek, foto's gekraakt tijdens levering, korrelige print op acryl.
Door EB op 22 oktober 2016
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte service. Foto's naar iemand anders gestuurd!'
"Bestelling van een aantal grote afdrukken bij Pixum geplaatst. Bestelling keurig ontvangen, maar tot mijn grote schrik een flinke stapels foto's van iemand anders ontvangen. Wat dus waarschijnlijk ook betekend dat mijn foto's bij iemand anders terecht zijn gekomen.

Wanneer ik contact op neem met de klantenservice kan er nauwelijks een excuus vanaf. Ze doen het af met een simpele, Och er is wat mis gegaan bij het inpakken.

Als ik mijn zorgen uit over dat mijn foto's dus bij iemand anders zijn, kan ze mij (zonder maar een bestelnummer te weten) vertellen dat dit niet het geval is. Dit zullen ze dus ook wel tegen de persoon gezegd hebben waarvan ik foto's heb ontvangen.


Kortom, slechte ervaring en niet klant vriendelijke klantenservice."
Door Yvonne op 19 oktober 2015
5/5
'Zeer tevreden Pixum gebruiker'
"Al bijna 10 jaar zijn wij een tevreden gebruiker van Pixum. Sinds 3 jaar laten we hier ook onze albums maken. De kwaliteit van de duurdere albums op echt fotopapier is subliem. Geprint is goedkoper, minder mooi, maar nog altijd berter dan veel andere aanbieders.
In het verleden zijn we wel eens niet tevreden geweest over de automatische fotobewerking (kun je automatisch instellen). Een mailtje naar de helpdesk gestuurd en binnen een week kregen we een volledig nieuwe levering. Gratis! Dat noem ik super service!
Enige minpunt van Pixum is de fotosoftware. Een enkele keer crasht die (Windows 7). Regelmatig tussentijds opslaan is ons advies. We zijn tussentijds ook wel eens het lettertype kwijtgeraakt. Verder zouden we wat meer mogelijkheden voor speciale effecten willen zien. Ik moet nu in photoshop aan de slag.
Alles bij elkaar opgeteld is Pixum super voor iedereen die veel waarde hecht aan goede kwaliteit tegen een mooie prijs."
Door Michiel op 3 oktober 2012
Untitled-1 4/5
'Platliggend album'
Erg leuke en nuttige site! Helaas klopt wat mij betreft de uitspraak in deze recensie niet dat bij Pixum geen platliggend album te bestellen is. Ik heb in 2009 of 2010 een album afgedrukt op foto papier bij hen besteld waarbij een foto over 2 bladzijden keurig plat en zonder de naad van het binden geleverd wordt. Enige nadeel is dat bij dit type papier een album van maximaal maar 82 pagina's mogelijk is.
Door Rob op 24 april 2012
Untitled-1 4/5
'Lange levertijd'
Ik vond het erg leuk om jullie beoordelingen te lezen. Zelf ben ik tevreden over Pixum. Ik heb er al een paar boeken besteld en tot dusver ben ik blij met de boeken. Het enige wat ik een beetje jammer vind ik dat ik meestal minstens een week moet wachten op mijn boek.
Door Margeet op 19 maart 2012

Zelf een review schrijven