Nummer 19 van 33

MyPhotofun fotoalbum: redelijk goedkoop

Het MyPhotofun fotoalbum blijkt ook in de fotoalbum test van 2023 bij de goedkopere aanbieders te horen. In andere testcategorieën valt men niet echt op. Kwaliteit redelijk, service prima, levertijd korter dan in de vorige test, maar met 7 dagen nog wel lang. Een 19e plek is het gevolg.

Untitled-1
76 / 100
Prijzig
14 van 33
Goede kwaliteit
17 van 33
Goede service
6 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
7 dagen

Review MyPhotofun fotoalbum prijs:

De prijs van een MyPhotofun fotoalbum is in vergelijking met andere aanbieders prima. Met name het 14x14 cm fotoboek is supergoedkoop. Ook de A4 boeken (staand en liggend) behoren steevast tot de 10 goedkoopste. Het A5 liggend fotoboekje is duur. Over alle boeken gezien eindigt HetMyPhotofun fotoboek op een 14e plek in de prijsvergelijking. 

Het assortiment fotoalbums is erg uitgebreid. Je kan kiezen uit liefst 14 verschillende formaten. Let op: deze zijn niet allemaal in hardcover verkrijgbaar. 

Naast fotoboeken kan je bij MyPhotofun ook terecht voor fotocadeau's (bijv. leuke slingers - aanrader!) en o.a. wanddecoratie. 

MyPhotofun fotoboek software

Bij MyPhotofun kan je jouw fotoboek maken met software voor Windows of Mac. Werk je liever op de website van MyPhotofun, dat kan met behulp van het online programma ook. Het downloadpakket is qua opties best compleet. De online versie kan uitgebreider. We hebben dit jaar onder andere extra gekeken naar software waarmee je geautomatiseerd een fotoboek maakt. Daarbij zie je dat Albelli trendsetter is, met een top product. Bij MyPhotofun valt deze optie enigszins tegen. Je kan niet veel meer doen dan foto's selecteren, erin zetten en hopen op het beste. Het resultaat vraagt vervolgens zoveel extra werk, dat je net zo goed het boek zelf kan maken. 

MyPhotofun biedt helaas geen themaboeken. 

MyPhotofun levertijd fotoboeken:

De MyPhotofun levertijd is dit jaar korter dan in de vorige testeditie, maar nog steeds wat aan de lange kant. We moeten namelijk 7 dagen wachten voordat we het album thuis ontvangen. Dat is toch 3 tot 4 dagen langer dan de levertijd van veel andere aanbieders. 

Kwaliteit van het MyPhotofun fotoalbum

De score op de kwaliteit van een fotoboek bepaalt voor ongeveer 44% de eindrangschikking van een aanbieder. We leveren alle fotoboeken af bij een lid van ons testpanel die er vervolgens naar kijkt. Uiteindelijk heeft iedereen de fotoalbums bekeken en maken wij de balans op. Daarbij valt het dit jaar op dat de score van MyPhotofun niet slecht is, maar zeker ook niet top. Ons panel geeft een gemiddelde score van 7,24. Iets beter dan in onze vorige test. Wat viel op:

  • De kaft ziet er uitstekend uit. Zowel qua kleur, als qua scherpte.
  • De afwerking van het boek is niet perfect. Het binnenwerk zit iets scheef. Dat is een terugkerend probleem bij MyPhotofun. Ook zit er een scheurtje in het binnenwerk. 
  • De kleuren van de foto's in het boeken zijn redelijk, maar iets te licht afgedrukt. De zwart-wit foto's en de huidskleuren zijn bij veel andere aanbieders beter.
  • De scherpte van de foto's is ruim voldoende

Het MyPhotofun fotoalbum is al met al best aardig, maar zeker geen topper. Of we dat mogen verwachten voor deze prijs laten we in het midden.

MyPhotofun service:

De service van deze aanbieder is meer dan voldoende. Men reageert op meerdere mails binnen een kwartier. Super. Op andere serviceaspecten laat men nog wel wat liggen ten opzichte van andere aanbieders. Zo zou het bijvoorbeeld fijn zijn als we een spoedbestelling kunnen plaatsen (zeker gezien de levertijd).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75%
72%
76%
67%
81%

Conclusie MyPhotofun review: 

Het fotoboek van MyPhotofun behoort niet bij de beste in onze test. Maar gezien de gunstige prijs levert men best een aardige deal. Voor ons zijn er echter betere alternatieven beschikbaar. 

MyPhotofun

Ervaringen MyPhotofun: eerdere reviews

MyPhotofun is een van de aanbieders die het langste in onze fotoalbum test staat. We hebben dus al de nodige MyPhotofun reviews geschreven. Zie hieronder de ervaringen uit eerdere jaargangen van onze test. 

  • Review MyPhotofun 2019
  • MyPhotofun test 2018
  • Ervaring MyPhotofun 2017
  • MyPhotofun review 2016
  • MyPhotofun ervaring 2015
1 klantreview
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Photofun'
"Mijn probleem is dat invoegen van een pagina omdat er nog een vergeten foto bj moet altijd per 2 pagina's tegelijk gaat. Dat betekent schuiven.
Doet men om foto's ook over 2 pagina's te kunnen verdelen. Dat uit kunnen zetten en per 1 pagina aanvullen lijkt mij essentiele verbetering."
Door Rien op 5 april 2013

Zelf een review schrijven