Nummer 23 van 37

MyPhotofun fotoalbum: redelijk goedkoop

Het MyPhotofun fotoalbum blijkt ook in de fotoalbum test van 2020 bij de goedkopere aanbieders te horen. In andere testcategorieën valt men niet echt op. Kwaliteit redelijk, service ruim voldoende, levertijd relatief lang. Een 23e plek is het gevolg.

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Redelijke prijs
9 van 37
Goede kwaliteit
23 van 37
Goede service
15 van 37
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
9 dagen

Review MyPhotofun fotoalbum prijs:

De prijs van een MyPhotofun fotoalbum is in vergelijking met andere aanbieders prima. Met name het 30x30cm fotoboek is supergoedkoop. Ook de A5 boekjes (staand en liggend) zijn prima van prijs. Over alle boeken gezien eindigt HetMyPhotofun fotoboek op een 9e plek in de prijsvergelijking. 

Het assortiment fotoalbums is erg uitgebreid. Je kan kiezen uit liefst 14 verschillende formaten. Let op: deze zijn niet allemaal in hardcover verkrijgbaar. 

Naast fotoboeken kan je bij MyPhotofun ook terecht voor fotocadeau's (bijv. leuke slingers) en o.a. wanddecoratie. 

MyPhotofun fotoboek software

Bij MyPhotofun kan je jouw fotoboek maken met software voor Windows of Mac. Werk je liever op de website van MyPhotofun, dat kan met behulp van het online programma ook. Het downloadpakket is qua opties best compleet. De online versie kan uitgebreider. 

MyPhotofun levertijd fotoboeken:

De MyPhotofun levertijd is dit jaar wat aan de lange kant. We moeten namelijk 9 dagen wachten voordat we het album thuis ontvangen. Dat is toch 6 dagen langer dan de levertijd van veel andere aanbieders. 

Kwaliteit van het MyPhotofun fotoalbum

De score op de kwaliteit van een fotoboek bepaalt voor ongeveer 43% de eindrangschikking van een aanbieder. We leveren alle fotoboeken af bij een lid van ons testpanel die er vervolgens naar kijkt. Uiteindelijk heeft iedereen de fotoalbums bekeken en maken wij de balans op. Daarbij valt het dit jaar op dat de score van MyPhotofun niet slecht is, maar zeker ook niet top. Ons panel geeft een gemiddelde score van 7,11. Wat viel op:

  • De kleuren en scherpte van de kaft zijn redelijk, maar kunnen beter
  • De afwerking van het boek is niet perfect. Het binnenwerk zit iets scheef
  • De kleuren van de foto's in het boeken zijn redelijk, maar iets te licht afgedrukt
  • De scherpte van de foto's is ruim voldoende
  • Huidskleuren zijn redelijk goed

Het MyPhotofun fotoalbum is al met al best aardig, maar zeker geen topper. Of we dat mogen verwachten voor deze prijs laten we in het midden.

MyPhotofun service:

De service van deze aanbieder is meer dan voldoende. Men reageert op twee mails binnen een kwartier. Super. Op andere serviceaspecten laat men nog wel wat liggen ten opzichte van andere aanbieders. Zo zou het bijvoorbeeld fijn zijn als we een spoedbestelling kunnen plaatsen (zeker gezien de levertijd).

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
71,1%
80,7%
78,3%
55%
82%

Conclusie MyPhotofun review: 

Het fotoboek van MyPhotofun behoort niet bij de beste in onze test. Maar gezien de gunstige prijs levert men best een aardige deal. Voor ons zijn er echter betere alternatieven beschikbaar. 

MyPhotofun

Ervaringen MyPhotofun: eerdere reviews

MyPhotofun is een van de aanbieders die het langste in onze fotoalbum test staat. We hebben dus al de nodige MyPhotofun reviews geschreven. Zie hieronder de ervaringen uit eerdere jaargangen van onze test. 

  • Review MyPhotofun 2019
  • MyPhotofun test 2018
  • Ervaring MyPhotofun 2017
  • MyPhotofun review 2016
  • MyPhotofun ervaring 2015
1 klantreview
Untitled-1Untitled-1Untitled-1 2/5
'Photofun'
"Mijn probleem is dat invoegen van een pagina omdat er nog een vergeten foto bj moet altijd per 2 pagina's tegelijk gaat. Dat betekent schuiven.
Doet men om foto's ook over 2 pagina's te kunnen verdelen. Dat uit kunnen zetten en per 1 pagina aanvullen lijkt mij essentiele verbetering."
Door Rien op 5 april 2013

Zelf een review schrijven