Nummer 24 van 37

PosterXXL fotoboek: goedkoop als je veel pagina's wilt

Dit is de review uit onze vorige test. PosterXXL levert niet meer en is overgenomen door Albelli

Het PosterXXL fotoboek eindigt op een 24e plek in onze fotoalbum test. Men is met name goedkoop wanneer je een extra dik fotoboek maken wilt. Kwalitatief is het niet slecht, maar zeker ook niet super. 

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Redelijke prijs
8 van 37
Redelijke kwaliteit
26 van 37
Redelijke service
35 van 37
Redelijk complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
7 dagen

PosterXXL fotoboek prijs

Het PosterXXL fotoboek heeft een bijzondere prijsstelling. Je betaalt namelijk een vaste prijs voor jouw PosterXXL fotoalbum. Het maakt niet uit of je de standaard 24 pagina's neemt, of een extra dik fotoboek met 96 pagina's bestelt. De A5 (staand/liggend) en 21x21cm fotoboeken kosten 39,98. De A4 (staand/liggend) en 30x30cm fotoboeken kosten €44,98. 

Wanneer je slechts 24 pagina's in jouw fotoalbum wilt, dan zijn de PosterXXL fotoboeken misschien iets te duur. Kies je echter voor een dik boek van bijvoorbeeld 80 pagina's? Dan is PosterXXL spotgoedkoop! 

PosterXXL assortiment fotoproducten

PosterXXL is een leverancier die een uitgebreid aanbod fotoproducten heeft. Ook items die je bij lang niet alle aanbieders kan vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan slippers met eigen foto, fotokussens of Ravensburger puzzels met eigen foto. Uiteraard heeft men ook de standaard wanddecoratie en dus ook fotoboeken. De fotoboeken zijn beschikbaar in 6 formaten. 

PosterXXL fotoalbum software

De software van PosterXXL is beschikbaar in twee varianten:

 • te downloaden voor Windows/Mac
 • op de website van PosterXXL te gebruiken

In beide gevallen kunnen we stellen dat het pakket gebruiksvriendelijk is, maar toch ook echt wel wat functies mist. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een panoramafoto over twee pagina's. Dat kan dus niet. Ook is de fotobewerking beperkt en zijn het aantal achtergronden summier. 

PosterXXL levertijd fotoalbum

Deze aanbieder is gevestigd in Duitsland. Of dat invloed heeft op de PosterXXL levertijd weten we niet. Toch valt het op dat het wat langer duurt voordat we ons album thuis ontvangen. Om precies te zijn duurt het 7 dagen.

Kwaliteit van het PosterXXL fotoboek

Ons testpanel heeft ook dit jaar weer gekeken naar het fotoalbum van PosterXXL. Daarbij valt het op dat het boek geen bijzonder goede waardering krijgt. Een gemiddelde score van 7,05 is goed voor de 26e plek op het testonderdeel kwaliteit. Enkele bevindingen:

 • Papier voelt wat dun
 • De kaft is matig van kwaliteit
 • De afwerking is redelijk, maar kan beter
 • Kleuren en scherpte van de foto's in het boek zijn ruim voldoende
 • Huidskleuren kunnen echter beter (wat te rood)

Service PosterXXL:

De service van PosterXXL is ook dit jaar weer beoordeeld. We kijken daarbij naar meerdere criteria. Een daarvan is de klantenservice. Deze reageert in alle gevallen op dezelfde dag op een verstuurde e-mail.

Op de andere criteria is nog wel wat te winnen. We kunnen (onder andere) geen spoedbestelling doen, geen cadeauverpakking toevoegen en ook is er geen mogelijkheid om de (lelijke) reclame op de kaft te verwijderen. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70,5%
81%
77,5%
65%
75,6%

Conclusie van onze PosterXXL review

De 24e plek is wellicht wat aan de lage kant voor een aanbieder die een gunstige prijs hanteert. De kwaliteit, service, levertijd en software is echter voor verbetering vatbaar. 

PosterXXL

Review PosterXXL: eerdere ervaringen

Wij hebben onlangs onze website vernieuwd. Hieronder kan je de PosterXXL reviews uit eerdere fotoalbum testen lezen:

 • Review PosterXXL 2019
 • PosterXXL review 2018
 • PosterXXL test 2017
 • Ervaring PosterXXL 2016
 • PosterXXL ervaring 2015
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven