Nummer 3 van 37

Review Saal Digital: bijna een tweede plek

Saal Digital eindigt op een derde positie in onze fotoalbum test 2020. De fotoboeken zijn van een uitstekende kwaliteit! Het scheelde maar een haar of men was op een tweede plek terecht gekomen. De reden dat men niet 2e maar 3e eindigde heeft te maken met de klantenservice. Deze is namelijk niet in het Nederlands beschikbaar.

Untitled-1
79 / 100
Redelijke prijs
15 van 37
Uitstekende kwaliteit
2 van 37
Redelijke service
36 van 37
Complete software
Windows, Mac, PDF
Levertijd
3 dagen

Saal Digital fotoboek prijzen:

De Saal Digital prijzen voor fotoalbums vallen ons niet tegen. Ja, er zijn veel andere partijen die goedkoper zijn. Maar er zijn er maar weinig die de kwaliteit van Saal Digital leveren (zie ook hieronder). Wil je bijvoorbeeld een A4 liggend of staand fotoboek kopen met 24 pagina’s? Dan betaal je bij Saal Digital €29,99. Bij testwinnaar Fotofabriek is een dergelijk boek €3 goedkoper. Bij CEWE €5 duurder. Een groot verschil tussen Saal Digital en veel andere aanbieders is dat je jouw fotoboek standaard op platliggend papier ontvangt. Bij andere leveranciers betaal je hiervoor een meerprijs. 

 

Saal Digital software

De software van Saal Digital is beschikbaar voor gebruikers met Windows en Mac. Ook biedt men de mogelijkheid om een eigen fotoboek op te maken in bijvoorbeeld Lightroom en hiervoor een pdf aan te leveren.

Het softwarepakket van Saal Digital is redelijk gebruiksvriendelijk en heeft veel opties. Toch zijn er de nodige verbeterpunten. Zo werkt het vinden en selecteren van pagina-indelingen wat omslachtig. Men heeft helaas nog geen integratie met bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Ook is het niet mogelijk om paginanummers toe te voegen (dat is voor veel mensen ook geen noodzaak).

 

Saal Digital levertijd

Saal Digital is gevestigd in Duitsland en produceert haar fotoboeken in haar eigen productie faciliteit. Vooraf verwacht je misschien dat het verzenden vanuit Duitsland een tijdje duurt. De levertijd van Saal Digital blijkt echter prima. 3 dagen na bestellen van het fotoboek ontvangen wij deze al thuis. Erg netjes!

Vorig jaar duurde het nog 6 dagen voordat wij het fotoboek thuis hadden en in 2018 was de Saal Digital levertijd ook 6 dagen. Een behoorlijke vooruitgang in 2020 dus.

 

Saal Digital kwaliteit

Waar Saal Digital echt in positieve zin opvalt is bij de kwaliteit van het fotoboek. Men eindigt, samen met Profotonet en Pixbook in de top 3. Ons panel gaf het Saal Digital fotoboek een 8,01. Wat viel ons testpanel op:

  • Prima kaft, zowel kleuren als scherpte
  • Afwerking van het boek uitstekend
  • Kleuren van de foto’s uitstekend
  • Papier: fraai (en platliggend)

Opvallend is dat de oudere leden van ons testpanel over het algemeen boeken met platliggend papier (over het algemeen dikker papier) wat lager beoordelen.

Op zowel de kaft als aan de binnenzijde van de kaft staat een piepkleine QR code. Dat zal waarschijnlijk voor productiedoeleinden zijn. Dit is een stuk netter opgelost als bij veel andere aanbieders. Het is eveneens mogelijk om dit logo (tegen een meerprijs) te verwijderen.

 

Saal Digital Service

De Saal Digital Service is op zich prima. Wat voor ons echter een groot nadeel is, is dat de klantenservice niet in het Nederland beschikbaar is. Men heeft wel Nederlandstalige vragen en antwoorden op de website staan. Om een vraag aan de klantenservice te stellen moet je deze echter in het Engels, Duits, Frans of Italiaans formuleren.

Wij namen contact op in het Engels en in het Duits. In beide gevallen kregen we binnen een paar uur reactie.

Men scoort prima op andere service-aspecten, zoals bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden, transparante prijzen op de website en het bieden van online ondersteuning in de vorm van een cursus.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
80,1%
77,6%
84,6%
85%
74,1%

Conclusie Saal Digital review

Saal Digital is wat ons betreft een uitstekende keuze voor het maken van jouw fotoboek. De kwaliteit is meer dan prima en ook de prijzen van fotoboeken zijn goed. Wanneer je niet afhankelijk bent van Nederlandstalige ondersteuning in de klantenservice, dan zit je bij deze aanbieder goed.

Saal digital

Review Saal Digital: ervaringen uit eerdere testen

lees hieronder (in pdf) ervaringen uit eerdere fotoalbum testen.

  • Review Saal Digital fotoboek 2019
  • Review Saal Digital fotoboek 2018
  • Ervaring Saal Digital fotoalbum 2017
4 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Kwaliteit O.K. Maar uploads verdwijnen soms zodat je je geld kwijt bent en niets krijgt'
Tja, goede producten. Maar als ze bij SAAL een upload per ongeluk in de prullenbak gooien dan heb je het nakijken. Geld weg. Product onbekend. Kortom goede kwaliteit; Ontzettend slechte logistiek. SAAL negeert de klant volledig. Niet aanbevelen dus.
Door Gerard op 24 februari 2020
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte kleuren en geen Nederlandse service'
"Eerst moest ik de support mailen. Toen kreeg ik een link om een uitgebreid formulier in te vullen. Dat ze geen Nederlands in behandeling namen. Wel bv Italiaans spaans en duits. Saal geeft dus wel heel slechte service om geen Nederlandse klachten in behandeling te nemen bij zo'n technisch product.

De kleuren in het album zijn heel erg ingekakt. De foto's hebben een grijs groenige zweem. Het lijkt alsof er geconverteerd is naar een CMYK kleurenruimte. Daarnaast zijn de foto's heel donker en veel minder sprankelend als verwacht. (Ik ben al jaren professioneel bezig met fotoboeken en schat het resultaat altijd goed in.)

De titel New York is nu flets geel geworden terwijl hetzelfde file en dezelfde tekstlayer en kleur is gebruikt als bij boek één uit mijn New York serie. Ook bij beide gebruikte jpegs van de omslagen zien de teksten er identiek gekleurd uit. Maar als geprint omslag is ineens de kleur totaal ingekakt. Het geel (en de andere kleuren van de foto ook) is gewoon flets geworden. De fotokleuren zijn veel te donker.
Het was al een veeg teken dat je niet met ideal kon betalen."
Door Nico de Bruijn op 10 september 2019
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Keurig boek wat beter kan'
"Kwaliteit fotoalbum:Kleuren okay tot goed, stevige kaft, keurige binding, mooie layflat.Niet alle foto's worden even scherp afgedrukt. Bladen zijn goed stevig van dikte wat een lux effect geeft.Een groot gemis is het ontbreken van schutbladen waardoor het eerste en laatste fotoblad aan de kaft geplakt zit en dat is ronduit lelijk.Jammer genoeg kun je het fotoboek niet delen via social media.Software:Hier en daar even zoeken, met name mbt zoeken naar een layout, maar eenmaal gewend, is de software uitgebreid en gebruiksvriendelijk. Uitbreiding op het gebied van landen/cultuur zou een mooie aanvulling zijn.Achtergrond wordt over 2 bladen gezet, je kunt dus niet kiezen voor rechter of linker kant. Via het opleggen van bv een kleur of een foto die je passend maakt op een kant, kun je een links of rechts verdeling maken. Dat werkt maar is omslachtig.Jammer dat er geen cursussen aangeboden worden op dit gebied.Klantenservice:Levering van een besteld boek ging bij mij supersnel, 3 dagen.Groot nadeel is dat je niet met ideal kunt betalen. Ik moest iemands credit card gebruiken om mijn boek te betalen want ik heb geen paypall.Prijs - kwaliteit kan beter. Is wat aan de dure kant.In de toekomst zal ik nogmaals een boek bij Saal maken om te zien of er iets gedaan is met mijn en andermans puntjes van verbetering."
Door Marja op 3 april 2018
'Slechte software'
De software vliegt er continu uit zonder dat je ook maar iets hebt kunnen doen
Door SIsa op 18 februari 2021

Zelf een review schrijven