Nummer 3 van 30

Review Saal Digital: 3e plek in test 2023

Saal Digital eindigt op een derde positie in onze fotoalbum test 2023. De fotoboeken zijn van een uitstekende kwaliteit! Het scheelde, nets als bij onze vorige test, maar een haar of men was op een tweede plek terecht gekomen. Ten opzichte van nummer 2 Fotogeschenk is men net iets duurder.

Untitled-1
81 / 100
Prijzig
15 van 30
Goede kwaliteit
4 van 30
Goede service
5 van 30
Zeer complete software
Windows, Mac, Online, PDF
Levertijd
6 dagen

Saal Digital fotoboek prijzen:

De Saal Digital prijzen voor fotoalbums zijn prima. Ja, er zijn veel andere partijen die goedkoper zijn. Maar er zijn er maar weinig die de kwaliteit van Saal Digital leveren (zie ook hieronder) en daarbij ook nog eens fotoboeken die standaard platliggend zijn. Bij andere leveranciers betaal je hiervoor een meerprijs. 

Wil je bijvoorbeeld een 21x 21cm fotoboek kopen met 24 pagina’s? Dan betaal je bij:

 • Saal Digital €31,18
 • Bij Fotogeschenk is een dergelijk boek €4 goedkoper
 • Bij CEWE €1,50 duurder
 • bij Albelli ruim €4 duurder

 

Saal Digital software

De software van Saal Digital is beschikbaar voor gebruikers met Windows en Mac. Ook biedt men de mogelijkheid om een eigen fotoboek op te maken in bijvoorbeeld Lightroom en hiervoor een pdf aan te leveren. Daarnaast biedt men een prima online fotoalbum software pakket.

Het offline softwarepakket van Saal Digital is gebruiksvriendelijk en heeft veel opties. Maak je gebruik van de automatische fotoalbum software om foto’s te plaatsen, dan zal je merken dat dit prima werkt!

ten opzichte van de vorige test kan je inmiddels facebook en/of Instagram foto’s inladen. Ook biedt Saal Digital een groot assortiment themaboeken, die je eenvoudig als basis kan gebruiken voor jouw fotoboek. Deze zijn zowel in de online als in de offline versie van de software beschikbaar.

Toch zijn er ook de nodige verbeterpunten.

 • Zo werkt het vinden en selecteren van pagina-indelingen wat omslachtig.
 • Ook is het niet mogelijk om paginanummers toe te voegen (dat is voor veel mensen ook geen noodzaak)

 

Saal Digital levertijd

Saal Digital is gevestigd in Duitsland en produceert haar fotoboeken in haar eigen productie faciliteit. Vooraf verwacht je misschien dat het verzenden vanuit Duitsland iets langer duurt en dat blijkt ook zo te zijn. De levertijd van Saal Digital is 6 dagen (5 werkdagen) na bestellen van het fotoboek. In de vorige test leverde men sneller, maar in 2019 en 2018 was deze levertijd ook 6 dagen.

 

Saal Digital kwaliteit

Waar Saal Digital echt in positieve zin opvalt is bij de kwaliteit van het fotoboek. Men eindigt op een 4e plek, met een minimaal verschil ten opzichte van Fotofabriek. Profotonet en Pixbook scoren wat beter. Ons panel gaf het Saal Digital fotoboek een 7,86. Wat viel ons testpanel op:

 • Prima kaft, zowel kleuren als scherpte
 • Jammer dat de 1e foto op de binnenkant van de kaft zit gelijmd
 • Afwerking van het boek uitstekend
 • Kleuren van de foto’s uitstekend.
 • Huidskleuren scoren iets lager dan bij sommige andere aanbieders
 • Papier: fraai (en platliggend), maar ook voor 1 panellid te dik (smaken verschillen)

Opvallend is dat de oudere leden van ons testpanel over het algemeen boeken met platliggend papier (over het algemeen dikker papier) wat lager beoordelen.

Op zowel de kaft als aan de binnenzijde van de kaft staat een piepkleine QR code. Dat zal waarschijnlijk voor productiedoeleinden zijn. Dit is een stuk netter opgelost als bij veel andere aanbieders. Het is eveneens mogelijk om dit logo (tegen een meerprijs) te verwijderen.

 

Saal Digital Service

De Saal Digital Service is op zich prima. In de vorige test maakten we nog een opmerking  over het gebrek aan Nederlandstalige ondersteuning. Dit is gelukkig niet meer het geval. Op vragen die we stelden via de website krijgen we keurig in het Nederlands een reactie. In alle gevallen kregen we ook snel (binnen een paar uur) reactie.

Men scoort prima op andere service-aspecten, zoals bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden, transparante prijzen op de website en het bieden van online ondersteuning in de vorm van een cursus.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
79%
72%
89%
72%
82%

Conclusie Saal Digital fotoboek test:

Saal Digital is wat ons betreft een uitstekende keuze voor het maken van jouw fotoboek. Men eindigt op een 3e plek en dat is wat ons betreft meer dan terecht. De kwaliteit is meer dan prima en ook de prijzen van fotoboeken zijn goed.

Saal digital

Review Saal Digital: ervaringen uit eerdere testen

lees hieronder (in pdf) ervaringen uit eerdere fotoalbum testen.

 • Review Saal Digital fotoboek 2019
 • Review Saal Digital fotoboek 2018
 • Ervaring Saal Digital fotoalbum 2017
4 klantreviews
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Kwaliteit O.K. Maar uploads verdwijnen soms zodat je je geld kwijt bent en niets krijgt'
Tja, goede producten. Maar als ze bij SAAL een upload per ongeluk in de prullenbak gooien dan heb je het nakijken. Geld weg. Product onbekend. Kortom goede kwaliteit; Ontzettend slechte logistiek. SAAL negeert de klant volledig. Niet aanbevelen dus.
Door Gerard op 24 februari 2020
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1 1/5
'Slechte kleuren en geen Nederlandse service'
"Eerst moest ik de support mailen. Toen kreeg ik een link om een uitgebreid formulier in te vullen. Dat ze geen Nederlands in behandeling namen. Wel bv Italiaans spaans en duits. Saal geeft dus wel heel slechte service om geen Nederlandse klachten in behandeling te nemen bij zo'n technisch product.

De kleuren in het album zijn heel erg ingekakt. De foto's hebben een grijs groenige zweem. Het lijkt alsof er geconverteerd is naar een CMYK kleurenruimte. Daarnaast zijn de foto's heel donker en veel minder sprankelend als verwacht. (Ik ben al jaren professioneel bezig met fotoboeken en schat het resultaat altijd goed in.)

De titel New York is nu flets geel geworden terwijl hetzelfde file en dezelfde tekstlayer en kleur is gebruikt als bij boek één uit mijn New York serie. Ook bij beide gebruikte jpegs van de omslagen zien de teksten er identiek gekleurd uit. Maar als geprint omslag is ineens de kleur totaal ingekakt. Het geel (en de andere kleuren van de foto ook) is gewoon flets geworden. De fotokleuren zijn veel te donker.
Het was al een veeg teken dat je niet met ideal kon betalen."
Door Nico de Bruijn op 10 september 2019
Untitled-1Untitled-1 3/5
'Keurig boek wat beter kan'
"Kwaliteit fotoalbum:Kleuren okay tot goed, stevige kaft, keurige binding, mooie layflat.Niet alle foto's worden even scherp afgedrukt. Bladen zijn goed stevig van dikte wat een lux effect geeft.Een groot gemis is het ontbreken van schutbladen waardoor het eerste en laatste fotoblad aan de kaft geplakt zit en dat is ronduit lelijk.Jammer genoeg kun je het fotoboek niet delen via social media.Software:Hier en daar even zoeken, met name mbt zoeken naar een layout, maar eenmaal gewend, is de software uitgebreid en gebruiksvriendelijk. Uitbreiding op het gebied van landen/cultuur zou een mooie aanvulling zijn.Achtergrond wordt over 2 bladen gezet, je kunt dus niet kiezen voor rechter of linker kant. Via het opleggen van bv een kleur of een foto die je passend maakt op een kant, kun je een links of rechts verdeling maken. Dat werkt maar is omslachtig.Jammer dat er geen cursussen aangeboden worden op dit gebied.Klantenservice:Levering van een besteld boek ging bij mij supersnel, 3 dagen.Groot nadeel is dat je niet met ideal kunt betalen. Ik moest iemands credit card gebruiken om mijn boek te betalen want ik heb geen paypall.Prijs - kwaliteit kan beter. Is wat aan de dure kant.In de toekomst zal ik nogmaals een boek bij Saal maken om te zien of er iets gedaan is met mijn en andermans puntjes van verbetering."
Door Marja op 3 april 2018
'Slechte software'
De software vliegt er continu uit zonder dat je ook maar iets hebt kunnen doen
Door SIsa op 18 februari 2021

Zelf een review schrijven