Nummer 12 van 37

Review Fujiprint fotoboek: verdienstelijk debuut in de fotoalbum test

Het Fujiprint fotoboek maakt dit jaar haar debuut in onze fotoalbum test. Dat doet men met een knappe 12e plek. Men biedt onder andere een redelijk goede kwaliteit, redelijk goede prijzen en redelijk goede software.

Men is alleen niet transparant over de prijzen voor de fotoboeken.

Untitled-1
75 / 100
Redelijke prijs
14 van 37
Redelijke kwaliteit
25 van 37
Redelijke service
32 van 37
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs Fujiprint fotoboek

Fujiprint biedt in totaal 10 verschillende formaten fotoboeken. Daarbij kan je kiezen tussen linnen, hardcover en softcover fotoboeken. Naast fotoalbums kan je bij Fujiprint ook terecht voor het bestellen van onder andere:

  • fotogeschenken
  • wanddecoratie
  • posters

Zoeken naar de prijs van de Fujiprint fotoalbums

Het was voor ons een waar zoekwerk om de prijzen van de fotoboeken te achterhalen. Men vermeldt namelijk nergens op de website de tarieven voor het toevoegen van extra pagina’s. Dus moesten we dit via de software uitzoeken.

De Fujiprint fotoalbums zijn redelijk qua prijs. Met name de vierkante fotoboeken (21x21cm en 30x30cm) zijn concurrerend met de goedkoopste aanbieders in onze test. De A5 staand/liggend boeken zijn wat te duur.

Review Fujiprint Software

Fujiprint heeft net als veel andere partijen (o.a. myphotobook, hetFotoalbum, Blokker) gekozen voor de Taopix software. Het programma is beschikbaar als:

  • online pakket
  • als variant voor op de Mac
  • als variant voor op Windows.

Fujiprint heeft gekozen voor een van de meest actuele versies van de software. Met name het online pakket is uitgebreid en werkt prima. De downloadvariant is vergelijkbaar en ook ruim voldoende. In het online pakket is het in ieder geval niet mogelijk om een foto transparant te maken. Dat is jammer, want het lijkt ons toch best een vaak gebruikte optie.

Fujiprint Levertijd fotoalbum

Fujiprint valt in positieve zin op als het gaat om de levertijd. Het duurt namelijk maar 3 dagen voordat we ons fotoalbum thuis ontvangen. In vergelijking met andere leveranciers is de Fujiprint levertijd een van de kortste.

Review Fujiprint fotoalbum kwaliteit

Fujiprint is een van de vele partijen die in de “grijze middenmoot” van onze test eindigt. Men levert een boek dat best goed is, maar zeker niet onderscheidend. Van ons panel krijgt men een gemiddelde score van 7,08. Dat is goed voor een 25e plek bij het testonderdeel kwaliteit. Dit klinkt als een matige prestatie, maar het verschil tussen de 25e plek en bijvoorbeeld de 9e plek (Fotoquelle – 7,37) is maar klein. 

Ons testpanel gaf onder andere het volgende aan over het Fujiprint fotoalbum:

  • De kaft is redelijk, maar zeker niet goed. De kleuren zijn niet super
  • De foto’s in het boek zijn redelijk. Foto’s met veel geel en rood vallen wat tegen
  • De afwerking is niet goed. Achterin het boek is het binnenwerk scheef ingeplakt
  • De huidskleuren ogen wat te rood

Fujiprint Service

De Fujiprint service is prima. Men reageert erg snel op e-mails en is ook telefonisch goed bereikbaar. Als we kijken naar andere service aspecten zoals cursussen en chatmogelijkheden, dan is er nog verbetering mogelijk.

Niet transparant over prijzen:

Het grootste aandachtspunt is wat ons betreft de transparantie van prijzen. Op de website is met geen enkele mogelijkheid te achterhalen wat je uiteindelijk gaat betalen voor een fotoboek. Men vermeldt namelijk nergens de prijs die je moet betalen voor een extra pagina.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
70,8%
78,9%
83,3%
85%
76,5%

Conclusie van onze Fujiprint review

Fujiprint maakt een prima debuut in onze test en scoort op vrijwel alle testonderdelen een ruime voldoende. Men heeft een prima levertijd. Kwalitatief zijn de Fujiprint fotoboeken redelijk goed. De prijzen zijn ruim voldoende. De software is redelijk en datzelfde geldt voor de service.

Fujiprint

Review Fujiprint: eerdere ervaringen

In 2020 hebben wij het Fujiprint fotoalbum voor het eerst getest. We hebben dus nog geen andere Fujiprint reviews die we je kunnen tonen. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven