Nummer 5 van 33

Review Fujiprint fotoboek: prima 4e plek in de fotoalbum test

Het Fujiprint fotoboek maakte in de vorige editie haar debuut in onze fotoalbum test. Dat deed men met een knappe 12e plek. Dit jaar doet men het echter nog beter. Men eindigt als 5e en dat komt door een redelijk goede kwaliteit, goede prijzen, een prima levertijd en redelijk goede software.

Men is alleen niet transparant over de prijzen voor de fotoboeken!

Untitled-1
81 / 100
Goedkoop
5 van 33
Goede kwaliteit
18 van 33
Redelijke service
28 van 33
Complete software
Windows, Mac, Online
Levertijd
3 dagen

Assortiment en prijs Fujiprint fotoboek

Fujiprint biedt in totaal 10 verschillende formaten fotoboeken. Daarbij kan je kiezen tussen linnen, hardcover en softcover fotoboeken. Naast fotoalbums kan je bij Fujiprint ook terecht voor het bestellen van onder andere:

 • fotogeschenken
 • wanddecoratie
 • posters

 

Zoeken naar de prijs van de Fujiprint fotoalbums

Het was voor ons een waar zoekwerk om de prijzen van de fotoboeken te achterhalen. Men vermeldt namelijk nergens op de website de tarieven voor het toevoegen van extra pagina’s. Dus moesten we dit via de software uitzoeken.

De Fujiprint fotoalbums zijn redelijk qua prijs. Met name de vierkante fotoboeken (21x21cm en 30x30cm) zijn concurrerend met de goedkoopste aanbieders in onze test. De A5 staand/liggend boeken zijn wat te duur.

Het is opvallend dat Fujiprint haar prijzen niet heeft gewijzigd ten opzichte van de laatste test. Men is een van de weinige aanbieders die dus niets met de inflatie heeft gedaan.

Review Fujiprint Software

Fujiprint heeft net als veel andere partijen (o.a. myphotobook, hetFotoalbum, Blokker) gekozen voor de Taopix software. Het programma is beschikbaar als:

 • online pakket
 • als variant voor op de Mac
 • als variant voor op Windows.

Fujiprint heeft gekozen voor een van de meest actuele versies van de software. Met name het online pakket is uitgebreid en werkt prima. De downloadvariant is vergelijkbaar en ook ruim voldoende. In het online pakket is het in ieder geval niet mogelijk om een foto transparant te maken. Dat is jammer, want het lijkt ons toch best een vaak gebruikte optie.

 • De autofill optie in de software werkt redelijk, maar is niet super gebruiksvriendelijk. Men kan daarin nog wel wat leren van Albelli.
 • Fujiprint geeft je de mogelijkheid om themaboeken te maken. Het aanbod is echter wel wat beperkt (12 thema’s).

Fujiprint Levertijd fotoalbum

Fujiprint valt in positieve zin op als het gaat om de levertijd. Het duurt namelijk maar 3 dagen voordat we ons fotoalbum thuis ontvangen. In vergelijking met andere leveranciers is de Fujiprint levertijd een van de kortste.

Review Fujiprint fotoalbum kwaliteit

Fujiprint is een van de vele partijen die in de “grijze middenmoot” van onze test eindigt. Men levert een boek dat best goed is, maar zeker niet onderscheidend. Van ons panel krijgt men een gemiddelde score van 7,58. Dat is goed voor een 18e plek bij het testonderdeel kwaliteit. Dit klinkt als een matige prestatie, maar het verschil tussen de 28e plek en bijvoorbeeld de 9e plek (Fotoquelle – 7,64) is maar klein. 

Ons testpanel gaf onder andere het volgende aan over het Fujiprint fotoalbum:

 • Het binnenwerk is voor verbetering vatbaar. Het garen is namelijk zichtbaar
 • De kaft is redelijk
 • De zwart wit foto’s zijn iets minder dan bij de top boeken uit onze test
 • De huidskleuren ogen wat te rood

Fujiprint Service

De Fujiprint service is prima. Men reageert erg snel op e-mails en is ook telefonisch goed bereikbaar. Als we kijken naar andere service aspecten zoals cursussen en chatmogelijkheden, dan is er nog verbetering mogelijk.

 

Niet transparant over prijzen:

Het grootste aandachtspunt is wat ons betreft de transparantie van prijzen. Op de website is met geen enkele mogelijkheid te achterhalen wat je uiteindelijk gaat betalen voor een fotoboek. Men vermeldt namelijk nergens de prijs die je moet betalen voor een extra pagina.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
76%
84%
80%
89%
72%

Conclusie van onze Fujiprint review

Fujiprint maakt een prima debuut in onze test en scoort op vrijwel alle testonderdelen een ruime voldoende. Men heeft een prima levertijd. Kwalitatief zijn de Fujiprint fotoboeken redelijk goed. De prijzen zijn ruim voldoende. De software is redelijk en datzelfde geldt voor de service.

Fujiprint

Review Fujiprint: eerdere ervaringen

In 2020 hebben wij het Fujiprint fotoalbum voor het eerst getest. We hebben dus nog geen andere Fujiprint reviews die we je kunnen tonen. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven