Nummer 14 van 16

Pixum canvas beoordeling

Pixum is een aanbieder die het in veel testen erg goed doet. Eigenlijk is dat in deze test niet anders, maar is het de pech van Pixum dat wij ook kritisch kijken naar de mogelijkheden die de software heeft.

Doordat deze erg beperkt is, scoort Pixum lager in de test dan we wellicht vooraf gedacht hadden. Zeker als we een vergelijking maken met de fotoboek test.

Let op: betreft review uit 2015. Zegt mogelijk niets meer over de huidige kwaliteit

Untitled-1Untitled-1
72 / 100
Prijzig
12 van 16
Uitstekende kwaliteit
3 van 16
Redelijke service
14 van 16
Incomplete software
Online
Levertijd
7 dagen

Formaten canvas Pixum

Pixum heeft een 20 tal formaten canvasdoeken. Dit is prima, als we dit vergelijken met veel andere aanbieders in deze foto op canvas test. Wil je meer afdrukformaten, dan kan je eigenlijk alleen bij Fotogeschenk terecht.

Levertijd in werkdagen

Pixum heeft ten opzichte van de andere fotobedrijven in deze test een vrij lange levertijd. Het kan volgens de website 8 tot 9 werkdagen duren voordat je je doek hebt. Wij hadden mazzel. Onze foto op canvas was er in 7 dagen.

Kwaliteit van de Pixum Canvas afdruk

De kwaliteit van deze aanbieder is eigenlijk altijd goed. Men drukt kwalitatief goede doeken af met mooie kleuren.

Service

Om een beeld te vormen over de kwaliteit van de klantenservice hebben wij iedere aanbieder een email gestuurd met daarin een vraag over een van hun producten. Het duurde bij Pixum een paar dagen voordat wij een reactie kregen. Het antwoord was prima, maar wij hadden toch de verwachting dat we sneller respons zouden hebben.

Gemiddelde prijsstelling ten opzichte van concurrentie

Pixum zit qua prijs voor een foto op canvas net boven de middenmoot. Men is niet duur, maar ook niet een van de goedkoopste aanbieders. Dit komt mede omdat men nog verzendkosten en verwerkingskosten (€0,99) rekent.

Afwerkmogelijkheden foto op canvas

Bij iedere aanbieder hebben we gekeken of we het doek ook in een 2, 3 of 4 luik konden bestellen en of het mogelijk is om een 4cm frame te nemen in plaats van de standaard van 2 cm. Pixum biedt alleen een 2cm frameformaat. Ook is het maken van een een 2, 3 of vierluik niet mogelijk.

Fotobewerkingsmogelijkheden

Bij iedere aanbieder in deze foto op canvas test hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de foto nog te bewerken wanneer we deze hadden opgeladen. Ons viel het op dat de online software, in tegenstelling tot de CEWE software die men gebruikt voor fotoboeken, erg beperkt is qua functionaliteiten.

 • Kleuren aanpassen:
  Bij Pixum kan je jouw foto op canvas niet omzetten naar een andere kleur, zoals Sepia of zwart wit. Dit is voor ons eigenlijk wel een teleurstelling.
 • Foto spiegelen: Het spiegelen van een foto bij Pixum is helaas niet mogelijk.
 • Kaders toevoegen: In sommige gevallen kan het leuk zijn om een foto in een leuk kader te plaatsen. Bij Pixum is dit niet een van de opties is de software.
 • Tekst toevoegen
  Veel mensen willen op een foto op canvas ook een kleine tekst plaatsen, bijvoorbeeld het jaar waarin de foto genomen is. Een tekst toevoegen kan bij Pixum helaas niet.
 • Achtergrondkleur instellen: Dit kan bij Pixum helaas niet.
 • Uitsnede maken
  Een van de belangrijkste dingen die je moet kunnen aanpassen is de uitsnede van een foto. Je wilt immers het mooiste deel opnemen op jouw foto op canvas en minder mooie delen weglaten. Gelukkig kunnen we dit in de Pixum software wel doen, zodat onze foto echt naar onze smaak op het Canvas komt.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
83%
72%
70%
65%
75%

Wil je meer informatie over Pixum, bezoek dan de website. Wil je andere beoordelingen uit onze canvas vergelijking lezen? Bekijk dan de Canvas test

Pixum
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven