Nummer 18 van 33

Review Printsy fotoboek: wederom snelste levertijd

In onze fotoalbum test 2023 valt het Printsy fotoboek wederom in positieve zin op vanwege haar supersnelle levertijd! Ook de prijs is gunstig, maar het assortiment is wel erg beperkt. De fotoalbum kwaliteit kan nog wel iets verbeteren, al wordt de score misschien wat vertekend door de keuze voor de kaft. 

Untitled-1
77 / 100
Redelijke prijs
8 van 33
Goede kwaliteit
29 van 33
Goede service
11 van 33
Incomplete software
Online
Levertijd
2 dagen

Printsy fotoboek en fotoproducten: assortiment en prijs

Het assortiment fotoboeken is net als in de vorige editie van onze test nogal beperkt. Je kan 3 verschillende formaten bestellen (A5, A4 en A3 liggend). Ook is het niet mogelijk om te kiezen voor hoogglans of platliggende afwerking. Deze partij richt zich met name op andere fotoproducten, zoals kaarten voor alle gelegenheden, maar ook kalenders, stickers en bijvoorbeeld slingers. De fotoboeken zijn meer een bijproduct.

De Printsy fotoalbum prijs is redelijk goed voor de A5 en A5 boeken. Het A3 fotoalbum is een van de goedkoopste uit de test. Opvallend zijn de verzendkosten die met €8,47 aan de hoge kant zijn. 

Opvallend: 

Printsy is een van de weinige partijen in onze test die een BTW percentage van 21% rekent. Nagenoeg alle andere partijen rekenen 9%. Gemiste kans op een prijsverlaging?

Printsy levertijd: beste uit de test

De Printsy levertijd is wederom verbluffend! Wij bestelden al onze fotoalbums op dezelfde dag. Printsy was de enige leverancier die het fotoboeken twee dagen daarna al op de deurmat had liggen. Wat een geweldige levertijd! Compliment.

Printsy software

De software van Printsy is helaas wel wat tegenvallend. Het pakket is uitsluitend online te gebruiken, wat op zich niet erg is. Er zijn ten opzichte van de vorige test wat wijzigingen doorgevoerd:

 • Cliparts
 • Fotokaders/maskers toegevoegd

Maar de opties in het programma zijn minimaal. Wat is voor verbetering vatbaar? Onder andere:

 • Aantal indelingen per pagina zijn beperkt
 • Eigen paginasjablonen kunnen we niet opslaan
 • Niet/nauwelijks fotobewerking mogelijk
 • Foto's wisselen tussen twee kaders kan niet

We hebben dit jaar ook gekeken naar de autofill/geautomatiseerde software voor het maken van een fotoboek. Dat is bij Printsy echt niet handig. Je moet namelijk eerst z3elf pagina's indelen en dan invullen. Het werkt dan net zo snel om zelf maar het boek te gaan maken.  

Kwaliteit Printsy fotoboek

Op het testonderdeel kwaliteit viel het Printsy fotoalbum dit jaar een beetje tegen. Ons panel gaf een gemiddelde score van 7,35 en daarmee eindigt men op een 28e plek. Wat daarbij deels een rol speelt is dat het bij Printsy niet mogelijk is om een foto op de kaft af te drukken. Een deel van de panelleden vindt dit helemaal niets, maar anderen zijn hier juist wel van gecharmeerd. Ons testpanel noemde bij de beoordeling onder andere: 

 • De scherpte van de foto's zijn goed
 • De kleuren van de foto's zijn voldoende. Met name de rode kleuren/vlakken ogen wat te oranje. Andere kleuren zijn juist wat te geel 
 • De zwart wit foto's en de huidskleuren vallen ietwat tegen ten opzichte van andere aanbieders
 • De afwerking van het boek (o.a. inplakken vh binnenwerk) is uitstekend!
 • Het papier lijkt ietwat aan de dunne kant

Wil je een uniek boek met een fraai venster? Dan is dit wel een serieuze optie.

Review Printsy service:

De service van Printsy is redelijk goed. Wij hebben meerdere keren contact gezocht en in alle gevallen reageerde de klantenservice binnen het uur. Printsy lijkt een chatfunctie te hebben op de website. Wij hebben meerdere keren gekeken, maar op geen enkel moment was er een medewerker aanwezig. Men mist een paar service-opties: 

 • Het zou leuk zijn als je het boek kan laten inpakken als cadeau
 • Men is helaas niet transparant over de prijzen. Wij kunnen namelijk nergens vinden wat de meerprijs is per extra pagina

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
73%
78%
71%
94%
79%

Conclusie review Printsy fotoalbum

Printsy levert haar fotoboeken supersnel. De albums zijn redelijk goedkoop, maar kunnen kwalitatief nog wel een beetje beter. Het is zeker niet zo dat we een slecht fotoalbum krijgen, maar in vergelijking met andere boeken is er nog wel wat te winnen.

Wil je een boek met een fraai venster? Dan is dit wel echt een serieuze optie.

Printsy

Eerdere Printsy ervaringen:

Wij schreven voor eerdere jaargangen van onze fotoalbum test al een aantal keren eerder een Printsy review. Hieronder staan de links naar betreffende artikelen. Omdat we onze website hebben herzien, zijn de artikelen alleen als PDF te bekijken. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven