Nummer 22 van 37

Review Printsy fotoboek: snelste levertijd, redelijke prijs

In onze fotoalbum test 2020 valt het Printsy fotoboek positief op door haar supersnelle levertijd! Ook de prijs is gunstig. De fotoalbum kwaliteit? Die kan beter. 

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Redelijke prijs
13 van 37
Redelijke kwaliteit
31 van 37
Goede service
16 van 37
Incomplete software
Online
Levertijd
1 dag

Printsy fotoboek en fotoproducten: assortiment en prijs

Het assortiment fotoboeken is bij Printsy nogal beperkt. Je kan 3 verschillende formaten bestellen (A5, A4 en A3 liggend). Ook is het niet mogelijk om te kiezen voor hoogglans of platliggende afwerking. Naast fotoboeken richt Printsy zich met name op kaarten voor alle gelegenheden. Tevens kan je kalenders, stickers en bijvoorbeeld slingers bestellen. 

De Printsy fotoalbum prijs is redelijk goed voor de A5 en A5 boeken. Het A3 fotoalbum is een van de goedkoopste uit de test. Opvallend zijn de verzendkosten die met €8,47 aan de hoge kant zijn.

Printsy levertijd: beste uit de test

De Printsy levertijd is verbluffend! Wij bestelden onze fotoalbums op een dinsdag bij alle leveranciers. Diezelfde middag kregen we al een verzendbevestiging en de volgende dag lag het boek inderdaad bij ons thuis. Wat een geweldige levertijd! Compliment.

Printsy software

De software van Printsy krijgt helaas geen grote complimenten. Het pakket is uitsluitend online te gebruiken, wat op zich niet erg is. Maar de opties in het programma zijn minimaal. Wat is voor verbetering vatbaar? Onder andere:

 • Aantal indelingen per pagina is beperkt
 • Geen clipart
 • Eigen paginasjablonen kunnen we niet opslaan
 • Niet/nauwelijks fotobewerking mogelijk
 • Geen kaders/maskers rondom foto's mogelijk

Kwaliteit Printsy fotoboek

Op het testonderdeel kwaliteit viel het Printsy fotoalbum dit jaar een beetje tegen. Ons panel gaf een gemiddelde score van 6,91 en daarmee eindigt men op een 31e plek. Wat daarbij deels een rol speelt is dat het bij Printsy niet mogelijk is om een foto op de kaft af te drukken. Maar dat is niet de enige reden. Ons testpanel noemde onder andere: 

 • De scherpte van de foto's in het boek is niet goed
 • De kleuren van de foto's zijn ruim voldoende
 • Huidskleuren kunnen wel wat beter
 • De afwerking van het boek (o.a. inplakken vh binnenwerk) is uitstekend!
 • Het papier lijkt ietwat aan de dunne kant

Review Printsy service:

De service van Printsy is redelijk goed. Wij hebben meerdere keren contact gezocht en in alle gevallen reageerde de klantenservice binnen het uur. Printsy lijkt een chatfunctie te hebben op de website. Wij hebben meerdere keren gekeken, maar op geen enkel moment was er een medewerker aanwezig. Men mist een paar service-opties: 

 • Het zou leuk zijn als je het boek kan laten inpakken als cadeau
 • Men is helaas niet transparant over de prijzen. Wij kunnen namelijk nergens vinden wat de meerprijs is per extra pagina

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
69,1%
79%
71,3%
95%
81,9%

Conclusie review Printsy fotoalbum

Printsy levert haar fotoboeken supersnel. De albums zijn redelijk goedkoop, maar kunnen kwalitatief nog wel een beetje beter. Het is zeker niet zo dat we een slecht fotoalbum krijgen, maar in vergelijking met andere boeken is er nog wel wat te winnen.

Printsy

Eerdere Printsy ervaringen:

Wij schreven voor eerdere jaargangen van onze fotoalbum test al een aantal keren eerder een Printsy review. Hieronder staan de links naar betreffende artikelen. Omdat we onze website hebben herzien, zijn de artikelen alleen als PDF te bekijken. 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven