Apple fotoalbum test

Apple is een beetje een vreemde eend in de bijt voor deze test. Er zijn aanbieders die alleen leveren aan Windows gebruikers, maar er is er ook 1 die uitsluitend werkt voor de Mac gebruiker. Dat is Apple zelf. Wanneer je werkt op een Mac, dan kon je tot eind 2018 via het programma Foto’s ook een fotoboek bestellen.

Let op: Apple levert zelf geen fotoboeken meer!

Prijzen Apple fotoalbum

Apple houdt zich voor wat betreft haar drukwerk/fotoboeken aan haar imago. Dat wil zeggen dat men erg prijzig is. Er zijn eigenlijk maar een handvol aanbieders die nog meer vragen dan Apple voor een fotoalbum. Bestel je bijvoorbeeld A4 liggend fotoboek met 36 pagina’s, dan betaal je voor een Apple fotoalbum liefst €27 meer dan bij Hetfotoalbum en wel €20 meer dan bij Fotogoed of Fotofabriek. Zelfs het prijzige Albelli is nog €15 goedkoper.

Software

De software van Apple is onderdeel van het programma Foto’s. Dit programma loopt niet over van de mogelijkheden. Foto’s bewerken kan wel redelijk uitgebreid, maar je eigen lay-out creëren of een bestaande layout aanpassen is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Levertijd Apple Fotoalbum

De levertijd van ons Apple fotoalbum is 4 weekdagen. Een prima prestatie, want er zijn behoorlijk wat aanbieders die er langer over doen dan dat.

Apple fotoalbum test: Kwaliteit

Waar Apple echt uniek in is ten opzichte van alle andere aanbieders is de presentatie van het fotoalbum. Het is niet echt een criterium in onze fotoalbum test, maar wauw…Deze is werkelijk geweldig ingepakt en voelt als een cadeau voor jezelf. We zijn hier echt enorm van onder de indruk.

Het fotoboek zelf bestaat uit een standaard cover en uit een extra omslagblad die ter bescherming dient. Een deel van ons panel vindt dit prachtig, een deel vindt het wat minder. Waar echter iedereen het over eens is, is de kwaliteit van het fotoalbum. De foto’s zijn prachtig, huidskleuren zijn goed en zowel de binding als de afwerking van binnenwerk op de kaft is perfect. We hebben hier het beste fotoalbum uit onze test van 2018 voor ons!

Service

Wat service betreft is het bij Apple lastig om contact te zoeken. Men heeft geen specifieke klantenservice voor fotoboeken en is ook via social media niet goed te bereiken.

Apple fotoalbum test conclusie

Apple levert een geweldige kwaliteit fotoboek, maar presteert op andere vlakken (prijs, software en service) minder. Dat maakt dat men niet verder komt dan de 22e plek in onze fotoalbum vergelijking.

Link naar de Apple store
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven