Nummer 32 van 37

Colorland fotoboek: goed fotoalbum maar wat prijzig

Dit jaar hebben wij voor het eerst het Colorland fotoboek getest. Het Colorland fotalbum blijkt kwalitatief best goed te zijn, maar is wel wat duur. Ook is de levertijd relatief lang. 

Untitled-1Untitled-1
70 / 100
Prijzig
33 van 37
Goede kwaliteit
11 van 37
Goede service
20 van 37
Redelijk complete software
Online
Levertijd
9 dagen

Review Colorland fotoalbum prijzen

Wij hebben ook de Colorland fotoalbum prijzen vergeleken met de prijzen van de andere aanbieders uit onze test. Daarbij valt het op dat het Colorland fotoboek relatief duur is. Voor alle formaten en diktes geldt dat er meestal wel 25 goedkopere leveranciers zijn. Tussen de goedkopere aanbieders en een Colorland fotoboek zit over het algemeen wel €15-€20 verschil. 

Assortiment fotoboeken:

Colorland biedt 6 verschillende formaten fotoboeken. Met name het A5 fotoboekje (zowel staand als liggend) mist ten opzichte van andere leveranciers. 

Colorland software

Voor het maken van een fotoboek hoeft je geen software te downloaden bij Colorland. Je kan direct op de website een album maken. Wat opvalt aan de software dat deze beste compleet is. Natuurlijk zijn er altijd wat dingen die missen, zoals spellingscontrole op de teksten en uitgebreide functionaliteiten om foto's te bewerken. 

Ervaring Colorland levertijd

Colorland staat voor het eerst in onze fotoalbum test en dus waren we super benieuwd naar de levertijd van het Colorland fotoboek. Deze aanbieder is gevestigd in Polen en dus hadden we vooraf een behoorlijk lange levertijd verwacht. Dat bleek ook zo te zijn. Het duurde 9 dagen voordat het het pakketje thuis ontvingen.

Daarbij moeten we ook aangeven dat het pakket er nogal goedkoop uit zag. Deze was in een tas opgestuurd, maar gelukkig ook nog stevig verpakt in een doos. 

Kwaliteit Colorland fotoalbum

Vooraf waren we om heel eerlijk te zijn een beetje sceptisch over de kwaliteit van Colorland. Maar dat was geheel ten onrechte, want onze eerste indruk was positief. Meteen al toen we het boek uitpakten. Ons testpanel waardeerde het fotoboek ook redelijk positief met een 7,28. Goed voor een 11e plek. Ons panel had wel de nodige bevindingen:

  • De kaft is redelijk goed van kleur. De scherpte is prima!
  • De afwerking van het boek kan beter. Het binnenwerk is niet helemaal netjes ingeplakt
  • De kleuren in het boek zijn goed
  • Ook de scherpte van de foto's in het boek is goed
  • De huidskleuren zijn niet slecht, maar ook niet top

Service Colorland

De klantenservice van Colorland is bereikbaar via mail en ook telefonisch. De reactiesnelheid per mail is uitstekend. In slechts 20 minuten al een inhoudelijk antwoord! Ook telefonisch blijkt men goed bereikbaar. Colorland is een van de aanbieders die een klant (tegen betaling) de keuze geeft om het logo van de kaft te verwijderen. Dat vinden wij persoonlijk erg fijn. Ook biedt men de mogelijkheid om het boek als cadeau in te laten pakken. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
72,8%
65,6%
74,2%
55%
79,9%

Conclusie Colorland review

Colorland staat zoals gezegd voor het eerst in onze fotoalbum test. Wij zijn tevreden over de kwaliteit van het fotoboek, maar zien nog wel de nodige verbeterpunten. Men is echt wat te duur ten opzichte van andere aanbieders in onze test. Ook is de levertijd relatief land en kan de software op een aantal vlakken verbeterd worden. 

Colorland

Review Colorland fotoboek: onze eerste ervaring met Colorland

We hebben in de fotoalbum test van 2020 pas voor het eerst een ervaring met Colorland opgedaan. Je kan dus nog geen eerdere Colorland reviews vinden op onze website.

 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven