Nummer 25 van 33

Colorland fotoboek: goed fotoalbum maar wat prijzig

Dit jaar hebben wij voor de tweede keer het Colorland fotoboek in onze test meegenomen. Wat valt hierin op?

Het Colorland fotalbum blinkt eigenlijk op geen enkel testonderdeel echt uit. Men levert best een kwalitatief  goed fotoboek, maar is niet echt goedkoop. De software is goed en de levertijd redelijk. 

Untitled-1Untitled-1
74 / 100
Prijzig
21 van 33
Goede kwaliteit
22 van 33
Goede service
16 van 33
Redelijk complete software
Online
Levertijd
7 dagen

Review Colorland fotoalbum prijzen

Net als ieder jaar vergelijken wij de prijzne van alle aanbieders met elkaar. Dit jaar hebben we dat op 9 verschillende formaten fotoboeken gedaan. Daarbij valt het op dat het Colorland fotoboek zeker niet tot de goedkoopste aanbieders uit onze test behoort. De A5 en A4 boeken zijn duur. Het A3 fotoboek is echter wel zeer gunstig geprijsd.

Assortiment fotoboeken:

Colorland biedt 9 verschillende formaten fotoboeken. Met name het A5 fotoboekje (liggend) mist ten opzichte van andere leveranciers. 

Colorland software

Voor het maken van een fotoboek hoeft je geen software te downloaden bij Colorland. Je kan direct op de website een album maken. Wat opvalt aan de software dat deze beste compleet is. Natuurlijk zijn er altijd wat dingen die missen, zoals spellingscontrole op de teksten en uitgebreide functionaliteiten om foto's te bewerken. We wilden ook de functionaliteit testen waarbij je (semi) automatisch een fotoboek kan maken. Opvallend genoeg werkte deze niet op het moment van testen. 

Ervaring Colorland levertijd

Colorland had vorig jaar een relatief lange levertijd in onze fotoalbum test. Vermoedelijk heeft dat ermee te makne dat men levert vanuit de productie faciliteit in Polen. Dit jaar was men wel sneller. Het duurde 7 dagen voordat het fotoboek thuis op de deurmat viel.

Daarbij moeten we ook aangeven dat het pakket er nogal goedkoop uit zag. Deze was in een platsic zak opgestuurd, maar gelukkig ook nog stevig verpakt in een doos. 

Kwaliteit Colorland fotoalbum

Vorig jaar waren wij voor aanvang van onze test (om heel eerlijk te zijn) een beetje sceptisch over de kwaliteit van Colorland. Maar dat was geheel ten onrechte, want men scoorde een prima 11e plek op het gebied van kwaliteit. Dit jaar was de beoordeling iets lager, namelijk een 22e plek. Daarbij moeten we wel aantekenen dat het verschil tussen positie 22 en 10 slechts miniem is. Ons panel had wel de nodige bevindingen:

  • De kaft is goed van kleur. De scherpte is prima!
  • De kleuren in het boek zijn goed, de scherpte kan nog wel wat beter 
  • De afwerking van het boek is netjes
  • De huidskleuren zijn niet slecht, maar ook niet top
  • XZwart wit foto's zien er wat minder fraai uit in vergelijking met andere leveranciers

Service Colorland

De klantenservice van Colorland is bereikbaar via mail en ook telefonisch. De reactiesnelheid per mail is uitstekend. In slechts 20 minuten al een inhoudelijk antwoord! Ook telefonisch blijkt men goed bereikbaar. Colorland is een van de aanbieders die een klant (tegen betaling) de keuze geeft om het logo van de kaft te verwijderen. Dat vinden wij persoonlijk erg fijn. Ook biedt men de mogelijkheid om het boek als cadeau in te laten pakken. 

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
75%
65%
75%
66%
77%

Conclusie Colorland review

Colorland staat voor het tweede jaar in onze fotoalbum test. Wij zijn tevreden over de kwaliteit van het fotoboek, maar zien nog wel de nodige verbeterpunten. Men is wat aan de dure kant ten opzichte van andere aanbieders in onze test. De levertijd van 7 dagen is niet slecht, maar ook niet goed. De software kan op een aantal vlakken verder verbeterd worden. 

Colorland

Review Colorland fotoboek: onze eerste ervaring met Colorland

We hebben in de fotoalbum test van 2020 pas voor het eerst een ervaring met Colorland opgedaan. Je kan dus nog geen eerdere Colorland reviews vinden op onze website.

 

Geen klantreviews

Zelf een review schrijven