Webprint test

 

 

Webprint fotoboek

Webprint test: een nieuwe start samen met Smartphone

Voor Webprint zit er een bijzonder jaar aan te komen. Men werd vorig jaar overgenomen door Smartphoto en mocht onder de eigen naam verder gaan in Nederland. Smartphoto en Printthings (een merk van Webprint) verdwenen daarentegen van de markt. Waar Weprint altijd bekend stond om de scherpe prijzen, was dat bij Smartphoto precies het tegenovergestelde.

Er zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Daar gaan we in deze review op in.

 

Website:

De website van Webprint is flink onder handen genomen. Het kreeg een frisse look en is erg overzichtelijk. Het valt nu alleen extra op dat men behoorlijk gesneden heeft in het fotoboeken assortiment. Je kan nu helaas maar 6 verschillende formaten krijgen, terwijl dit er voorheen aanzienlijk meer waren. Ook missen we op de site een eenvoudig overzicht waarmee je alle fotoboeken naast elkaar kan vergelijken.

 

Webprint fotoalbum prijzen

Voorheen was Webprint een van de goedkopere aanbieders in onze test. Sinds de overname door Smartphoto is dit helaas gewijzigd. Men is plotseling een van de duurste aanbieders in Nederland geworden. Per boek kan het verschil wel €8 zijn. Dat is jammer, want daardoor is men veel minder onderscheidend.

 

Webprint test: Software

Webprint heeft ook de software van Smartphoto overgenomen. Dit pakket functioneert 100% online en kan dus met iedere browser geopend worden. Het pakket is gebruiksvriendelijk, maar loopt niet over van de opties. Het is zelfs minder uitgebreid dan de software die men eerst gebruikte. Zo kan je geen eigen opmaaksjabloon opslaan, kan je het formaat niet tussentijds wijzigen (waar dat in de oude software wel kon) en kan je bijvoorbeeld niet knippen en plakken.

 

Bestellen bij Webprint en levering

Het bestelproces bij Webprint verloopt soepel. We hadden ook eigenlijk niets anders verwacht. Je kan op meerdere manieren betalen, namelijk via Ideal, Credit Card, Paypal en Klarna (achteraf betalen).

Wij bestelde ons fotoboek tegelijk met de fotoboeken van andere leveranciers en ontvingen deze na slechts 4 dagen thuis. Dat is redelijk snel en een compliment waard.

 

Kwaliteit van het Webprint fotoalbum

We ontvingen ons fotoboek in een nette en stevige kartonnen verpakking. Het boek kwam er onbeschadigd uit en dat is al de eerste pré. Wel zien we bij veel andere leveranciers nog een extra plastic verpakking, maar in dit geval maakt dat dus geen verschil.

Het boek oogt kwalitatief goed. Het is fraai dat het een platliggende binding heeft. Wat ons panel erg jammer vindt is het zeer forse Webprint logo op de achterkant.

De kleuren vallen alleen iets tegen. Ook is het boek enigszins krom getrokken. Dat is jammer.Al met al is de kwaliteit van Webprint redelijk, maar niet top.

 

Webprint test: (klanten)service

De service van Webprint wordt op diverse aspecten gemeten. Een van deze aspecten is de klantenservice. Daarvan kunnen we stellen dat dit bij Webprint prima geregeld is. We krijgen een goed inhoudelijk antwoord op de diverse vragen die we stellen en ook de reactiesnelheid is uitstekend. Verder valt de extra service wat tegen. Er zijn geen cursussen, geen inpak- of afhaalmogelijkheden en de barcode laten verwijderen is niet mogelijk.

 

Webprint test conclusie

De overgang van Webprint naar Smartphoto is wat ons betreft geen groot succes. Men is een stuk duurder geworden, de kwaliteit is niet beter en op het gebied van software is men er wat op achteruit gegaan. Wat nog steeds wel goed is, is de levertijd en de snelheid waarmee de klantenservice reageert.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Webprint fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.