Webprint fotoalbum maken

Webprint: nieuwkomer in de fotoalbum maken test

Webprint is een nieuwkomer in onze fotoalbum test 2012. Als we het fotoalbum vergelijken op dezelfde wijze hadden gedaan zoals vorig jaar, dan was Webprint wat hoger terecht gekomen dan de 11e plek. We zijn dit jaar wat kritischer geweest op softwaremogelijkheden en dat is in het nadeel van deze online aanbieder. Webprint springt er wat ons betreft echt uit als het gaat om levertijd en prijs.

Webprint heeft een prima assortiment fotoboeken. Je kan 8 fotoalbums maken en deze bestellen in hard- of softcover. Het aanbod is overigens wel wat groter in het goedkope segment, dan bij de hardcover albums. Webprint is een van de weinige aanbieder die een volledig platliggend fotoboek kan aanbieden. Wij vinden dit altijd een prachtige uitstraling geven. Ook moeten wij Webprint nageven dat men een van de weinige aanbieders is die haar hardcover fotoboeken standaard laten afdrukken op echt fotopapier.

Qua prijs is Webprint na Foto.com en Fotogoed de goedkoopste aanbieder uit de fotoalbum test 2012. Je kan vele euro’s besparen als je het fotoalbum afdrukken laat bij Webprint in plaats van bij sommige andere afdrkservices.

Webprint geeft je de mogelijkheid om je fotoalbum online samen te stellen. Deze online software werkt erg gemakkelijk, alleen misten we aanvankelijk een duidelijke helpfunctie en wordt er geen prijs genoemd wanneer we pagina’s toevoegen. Webprint heeft dit gedurende dit jaar gelukkig aangepast en levert haar gebruikers dus een betere ervaring.

De mogelijkheden van de software zijn beperkt. Zo kan je wel teksten toevoegen, maar slaat het programma de opmaak niet op. Je moet dus voortdurend je lettertype instellen. Dit maakt het fotoalbum maken niet makkelijker. Men biedt een aantal themaboeken die leuk zijn om te zien, maar wanneer je zelf je boek wilt opmaken, zoals wij hebben gedaan, dan zijn de templates voor het aantal foto’s per pagina wat beperkt.

De fotoalbum levertijd van Webprint was werkelijk geweldig! Wij hadden na 3 werkdagen al het fotoalbum in de bus liggen. Webprint fotoboek makenOver de kwaliteit van Webprint hebben we wat gemengde gevoelens. Op zich zien de cover en de diverse pagina’s er mooi uit, zeker gezien de lage prijzen die men hanteert. De cover voelt wat flexibeler dan bij andere leveranciers van hardcover fotoalbums. De kleuren zijn wat minder rijk dan de foto´s die ingeladen zijn. Ook vallen de draadjes van de binding op. Het lettertype van Webprint is trouwens op zijn kleinst fontgrootte 10. Bij de afdruk vonden wij dit erg groot.

De service van Webprint is goed. We stuurden op donderdag een e-mail kregen diezelfde avond nog een inhoudelijk correct antwoord. Prima en snelle reactie!

Al met al vinden we Webprint een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. De software mag wat ons beterft nog wel wat uitgebreid worden qua mogelijkheden. Als dat gebeurt, zijn wij er van overtuigd dat men volgend jaar hoger scoort in de fotoalbum test.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Webprint
Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on Webprint

Bij Webprint heb ik 3 canvas afdrukken laten maken van 40x30. De canvas doeken waren prachtig van kleur en mooie kwaliteit.... echter 2 van de drie doeken hadden lichte beschadiging. Even een mailtje met foto's van de beschadiging gestuurd en meteen 2 nieuwe canvas doeken ontvangen.

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, denk ik dan maar.... en de service is buitengewoon goed.

Probleem snel en naar tevredenheid opgelost. Dat is in deze tijd ook heel belangrijk.

by Anonymous on Webprint

bij webprint heb ik ondertussen een aardig aantal (verschillende type) albums laten maken, en ja er ging ook wel eens wat verkeerd, maar zoveel tijd, aandacht en hulp als er bij geboden word, fantasties!ook worden de evt fouten kostenloos en snel veranderd.soms werd er gewoon een nieuw album gemaakt, zonder extra kosten dus!

de software is een tijd geleden veranderd en daar moest ik wel even aan wennen. maar de simpelheid ligt mij persoonlijk wel goed. de foto's moeten uitzich zelf spreken zonder allerei tovenarij! toegegeven dat het idd een beetje iripiri is dat de tekst elke ingesteld moet worden, dit was in het verleden niet zo.nog een heel klein minpuntje is dat bij de bassic boekjes het niet of glanzend fotopapier word afgedrukt.maar dat zal qua prijs wel niet kunnen.

al met al vind ik de snelheid van levering, de hulp, en de keuze prima ook vind ik het zeer prettige prijzen wat ze hanteren!een aanrader dus!

by Anonymous on Webprint

Ik heb er 8 boeken gemaakt. 4 Luxe en 4 Exclusief. De software is in het begin wel even wennen, maar ik heb alle foto´s die ik wilde gebruiken eerst in een map gekopiëerd (voor ieder boek een map)en die volledig geladen. Toen kon ik rustig foto´s selecteren en plaatsen waar ik wilde.Ik ben zeer tevreden over het resultaat, de snelle levering en de snelle en vriendelijke service!Ik kon gewoon foto´s als achtergrond gebruiken en onbeperkt foto´s toevoegen waar ik maar wilde. Een extra voordeel was dat ik ook voor en achter aan de binnenkant van de kaft foto´s kon plaatsen, waardoor ik niet 26 pag. maar 28 pag. had (allemaal mooi fotopapier).Met de overzichtknop zie je alle pagina´s en kun je makkelijk pagina´s kopiëren, zodat je de layout die je gemaakt hebt opnieuw kunt gebruiken voor andere foto´s... je moet het maar even weten:)Ik had bonnen van marktplaats gekocht en heb slecht €8,95 voor de Luxe (A4 staand) betaald en €12,00 voor de Exclusief (A4 Liggend, extra dik en helemaal plat... heel mooi voor grote foto´s over 2 pagina´s).Jammer dat ze de Exclusief 30x30 niet via marktplaats aanbieden, want dat vind ik wel een heel mooi formaat. Die is €34,95 en nu is er wel een actie met 30% korting mar dan is ie nog steeds meer dan dubbel zo duur als de Eclusief A4 liggend...Ik heb al veel albums gemaakt bij verschillende websites maar ik ga hier in ieder geval terug.

by Anonymous on Webprint

je hebt wel veel doorzettingsvermogen nodig om steeds maar weer je foto's te uploaden naar de site, omdat na een periode maar een deel van je foto's overgebleven blijken te zijn om nog te verwerken. Daarnaast loopt het programma toch regelmatig vast. Dus inderdaad: heel vaak bewaren wat je hebt (als dat tenminste lukt). Het is dat ik er al zoveel uur ingestoken heb, anders was ik wel opnieuw begonnen met de Hema, wat me in het verleden veel beter is bevallen. Nu afwachten hoe het er uitgeprint uitkomt...

by Anonymous on Webprint

Het fotoboek is goedkoop, zeker als een kortingscode habt, die ze je om de haverklap toesturen. de soft is helaas erg onhandig om mee om te gaan. Je zit vaak op het verkeerde pictogram te klikken als je de foto wilt verkleinen, verplaatsen, helemaal weg wilt halen. Grote hoeveelheden tekst plaatsen is een ramp. De kleinste lettergroote is 8, dat klein lijkt, maar afgedrukt monsterlijk groot blijkt. Daardoor kun je je tekst niet kwijt, ook al vanwege de grote regelafstand. Vaak waarschuwingssignalen dat de tekst niet in het tekstblok past. het tekstblokkader over de rand heentrekken helpt, maar omdat er geen informatie over de snijrand is, is het moeilijk in te schatten of er iets van de tekst weg zal vallen, ook al staat de tekst zo te zien nog keurig op het blad. Ik kreeg later de waarschuwing dat "er waarschijnlijk iets van de tekst weg zou vallen", maar hoeveel cm. ik hem dan op moest schuiven, geen antwoord. Half transparente ondergronden, ook niet in de software, dus het bleef tobben met de tekst. Elke keer opnieuw het lettertype en grootte instellen! Het boek was er snel. Met wel de goede cover, maar met de verkeerde inhoud. De infolijn was goed bereikbaar, het probleem was redelijk snel verholpen. Het resultaat zag er goed uit, alleen ja, toch wat stukjes tekst afgesneden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.