Webprint fotoalbum test 2015: gedaald tov vorig jaar

Het Twentse Webprint was de laatste jaren bezig aan een opmars in onze fotoalbum test. In de fotoalbum test van 2012 eindigde men nog als 12e, het jaar daarop als 6e en vorig jaar zelfs als 3e. De notering in de fotoboek vergelijking van vorig jaar had men te danken aan de uitstekende fotoboek prijzen, een goede beoordeling voor wat betreft kwaliteit en snelle levertijden.
Dit jaar eindigt men iets lager, namelijk op de 16e plek. De reden daarvoor is een iets lagere beoordeling op het onderdeel kwaliteit en het feit dat we dit jaar ook de prijzen van fotoboeken op glanspapier en boeken met een lay-flat afwerking hebben meegenomen in de vergelijking. De iets lagere beoordeling neemt niet weg dat Webprint nog Webprint 1steeds een erg goed alternatief is als je voor een prima prijs een basis fotoboek maken wilt.

Prijs

De prijzen van Webprint zijn over het algemeen prima. Met name als je kijkt naar een standaard fotoboek, met standaard papier, dan is men bijna de goedkoopste aanbieder. Ga je echter kijken naar boeken op hoogglans papier en naar layflay fotoboeken, dan is men plotseling één van de duurste aanbieders. Ga je voor deze optie en kijk je alleen naar prijs, dan adviseren wij een andere aanbieder te kiezen. Voor de standaard fotoboeken ben je bij Webprint echter aan het goede adres.

Software: online, dus geschikt voor Mac en Windows gebruikers

De online software van Webprint is voor iedere gebruiker die achter de computer zit te gebruiken. Verwacht geen super uitgebreid pakket, maar gewoon een goed programma waarin je de belangrijkste functies terug vindt. Webprint is daarnaast een van de eerste partijen in Nederland die een App op de markt heeft gebracht en daarmee het fotoalbum maken op de tablet mogelijk maakt. Goede actie!

Levertijd Webprint fotoalbum

Het fotoboek samenstellen bij Webprint gaat eenvoudig en datzelfde geldt voor het bestellen. Wij plaatsten onze bestelling online en ontvingen deze keurig 5 dagen later. Netjes in een stevige verpakking en het boekje zelf in plastic ingepakt. Dat is uiteraard prima en vergelijkbaar met de meeste andere aanbieders.

Kwaliteit Webprint fotoalbum

Het Webprint fotoboek dat wij bestelden kwam dus snel in huis. Netjes ingepakt in een Webprint plasticstevig pakketje en ook mooi in plastic. Tweede vraag daarbij is natuurlijk of het boek ook een goede kwaliteit heeft. Om dat te beoordelen en om neutraliteit te garanderen, maken wij gebruik van een review panel met daarin een negental bezoekers van onze site. Vorig jaar was dit panel erg enthousiast over het Webprint fotoboek, maar dit jaar valt dat wat tegen. Omdat we voor veel fotoboeken dezelfde foto’s gebruiken valt goed te zien dat de kleuren van het Webprint fotoboek toch wat minder helder zijn dan bij andere aanbieders. Een van onze panelleden gaf aan: ” ik mis de warmte in de foto’s”. Ook wordt de laatste pagina, die op de binnenkant van de omslag zit, als minder fraai beoordeeld.

 

Service

De service van Webprint was vorig jaar een van de sterke punten. Ook dit jaar doet Webprint het hier weer goed. Men reageert snel op emails en beantwoord vragen uitstekend. Wat wij wat jammer vinden is dat Webprint haar klanten nog geen andere service opties biedt. Zo is er nog geen online cursus te vinden en kan je bijvoorbeeld ook geen spoedbestelling doen.  Op zich geen ramp, want Webprint levert snel.

 

Eindoordeel

Webprint blijft ook in 2015 een goede keuze, maar dan moet je wel voor het standaard boek kiezen. Wel eindigt men iets lager dan vorig jaar, vanwege de nog uitgebreidere prijsvergelijking, een wat lagere score op kwaliteit en omdat andere aanbieders net iets hoger scoorden op service-aspecten.

 [yasr_multiset setid=0]

Ook een beoordeling over Webprint achterlaten? Doe dat dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Webprint
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.