Webprint fotoalbum maken

Een Webprint fotoalbum maken? Lees de fotoboek test

Vorig jaar hebben wij online aanbieder Webprint voor het eerst meegenomen in de fotoalbum test en eindigde men als 12e. Toen was onze conclusie over Webprint dat men op prijs en levertijd erg goed scoorde, maar dat er wat software betreft het nodige te verbeteren viel. Webprint lijkt hier naar gehandeld te hebben, want dit jaar stijgt men door naar de 6e plek. Met name op software gebied is het een en ander verbeterd, maar ook qua service behoort men bij de betere aanbieders.

Genoeg mogelijkheden voor fotoalbum maken bij Webprint

Wil je een fotoboek maken bij Webprint, dan kan je kiezen uit diverse mogelijkheden. Het assortiment is ruimer als bij veel andere aanbieders. Je kan bij Webprint liefst 10 formaten fotoalbums maken. In het duurdere hardcover segment, waar wij over het algemeen naar kijken, is dit aanbod wel wat minder, maar je kan altijd slagen bij Webprint. Bij de serie “exclusief fotoboeken” krijg je standaard een flat-lay fotoboek.

Afdruk op echt fotopapier

Waar sommige aanbieders hun fotoalbums afdrukken op wat mindere kwaliteit papier heeft Webprint er voor gekozen om altijd op echt fotopapier af te drukken. Wil je een fotoalbum maken, dan is dit bij de prijs inbegrepen.

Webprint: goedkoop is geen duurkoop

Dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn, bewijst Webprint. Webprint fotoalbum makenMen is op Foto.com na de goedkoopste aanbieder uit de fotoalbum test. Bij de 10 fotoboek prijzen die wij hebben berekend  behoort men steevast tot de top 3. Ook de Webprint fotoalbum kwaliteit is helemaal niet gek. Wij bestelden een fotoboek van onze safari in Zuid Afrika en waren met name verrast door de snelheid van leveren. Binnen 3(!) werkdagen hadden wij onze fotoboek in huis. Bijzonder snel. De online software (er is geen download versie) waarmee wij ons fotoboek maken wilden was prima en beter dan vorig jaar. Met name de fotobewerkingsmogelijkheden zijn wat beter geworden, hoewel men wel achterblijft bij aanbieders als Fotogoed en Fotofabriek. Ook heeft men gesleuteld aan de tekstbewerkingsmogelijkheden. Zo wordt het lettertype nu automatisch opgeslagen wanneer je deze eenmaal hebt gewijzigd. Dit maakt het fotoboek maken makkelijker.

Wij zijn na ontvangst tevreden over de afdrukkwaliteit. Men is niet zo goed als Fotogoed, maar de kwaliteit is zeer redelijk. Wij vinden de kleuren mooi en ook de omslag is netjes afgewerkt, al voelt de foamvulling wat goedkoper. Het kleinste lettertype is wat ons betreft nog wel wat aan de grote kant. (20-7-2013: dit is inmiddels aangepast door Webprint. Nu zijn ook kleinere lettertypes mogelijk).

Een van de weinige aanbieders in de Appstore

Mobiele apparaten zijn in opkomst. Een groot deel van Nederland heeft inmiddels een Ipad op de bank liggen, waarmee er even snel op internet gekeken wordt. Je hoeft maar naar een toeristische trekpleister te gaan en je ziet steeds meer mensen rondlopen met een Ipad om foto’s te maken. Deze foto’s wil je kunnen afdrukken en
Webprint heeft hier als een van de weinige aanbieders een App voor ontwikkeld. Leuk!!!

Snelle reactie op email

Hoewel de mogelijkheden om contact te zoeken met Webprint wat beperkt zijn (geen chatfunctie bijvoorbeeld), reageert men erg snel op emails. Wij stuurden een mail en kregen na 50 minuten een inhoudelijk correct antwoord. Ook vorig jaar was Webprint hier snel in.

Al met al zijn we erg tevreden over Webprint en verdient men de forse stijging in de fotoalbum test 2013. Wil men verder stijgen in onze fotoboek vergelijking, dan zal op kwaliteit en softwaregebied het een en ander verbeterd moeten worden, maar vraag is of dit opweegt tegen de uitstekende prijzen die men biedt.

Wil je een fotoalbum maken en meer fotoboek beoordelingen lezen? Kijk dan op onze pagina beoordeling fotoboeken.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Webprint
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.