Topfotoalbum fotoboekTopfotoalbum fotoboek binding

Topfotoalbum is onderdeel van de Pieter Photo Group, een bedrijf dat onder andere ook opereert onder de namen Elka Photo en de fotoboeken van V&D drukt, al zal dit laatste wellicht wegvallen nu V&D faillissement heeft aangevraagd. Het Topfotoalbum fotoboek eindigde vorig jaar in de middenmoot van onze test en dat is ook de plek waar we Topfotoalbum.nl dit jaar vinden.

Topfotoalbum moet het hebben van de goede prijsstelling en probeert daarmee een belangrijk deel van de markt te pakken. En dat doet men best goed.

 

Prijs en assortiment

Topfotoalbum biedt 10 formaten fotoboeken en heeft een aantal afwerkingsmogelijkheden, zoals een leren, zachte, harde en linnen omslag. Daarnaast richt men zich op gedrukte boeken op fotopapier met een platliggende binding.

Men is zonder twijfel een van de goedkoopste aanbieders uit onze fotoalbum test 2016. Dat geldt zowel voor de boeken met standaard papier, als die met een platliggende binding. De prijzen lopen echter snel op wanneer je meer dan de standaard 24 pagina’s wilt. Neem je een boek met 60 pagina’s dan zijn er veel goedkopere opties dan Topfotoalbum.nl.

Topfotoalbum fotoboek

Software

Topfotoalbum heeft software (Taopix) die je kan downloaden op Windows en Apple, maar ook een online (Taopix) pakket. Voor beide pakketten geldt dat ze prima functioneren, redelijk gebruiksvriendelijk zijn, maar niet overlopen van extra opties. Het downloadbare pakket werkt bij tijd en wijle erg omslachtig, bijvoorbeeld wanneer je zelf een eigen achtergrond wilt toevoegen. Ook heeft men geen clip-art en kaders/maskers beschikbaar, wat voor ons wel een gemis is. Eigenlijk heeft dit pakket echt een keer een grote update nodig.

 

Levertijd Topfotoalbum.nl fotoboek

De levertijd van Topfotoalbum valt ons dit jaar wat tegen. We bestelden ons fotoboek tegelijk met die van de andere aanbieders en waar de meeste boeken na 5 a 6 dagen wel binnen waren, duurde het bij Topfotoalbum liefst 9 dagen. Dat is wat ons betreft iets te lang.

 

Kwaliteit

De meningen over de kwaliteit van Topfotoalbum.nl zijn over het algemeen heel verdeeld. Topfotoalbum fotoalbumWij krijgen regelmatig reacties van bezoekers die vinden dat de fotopapier fotoboeken van Topfotoalbum.nl kwalitatief zeer goed zijn. Dit kan zo zijn, maar dat is nou eenmaal niet wat wij testen. Wij testen de standaard boeken met standaard papier.

Ons panel bekeek het Topfotoalbum fotoboek en zag dat het boek niet tot de absolute top van kwaliteit behoort. Veel foto’s zijn te donker afgedrukt, terwijl anderen weer te licht zijn. Over het papier en de afwerking van het boek zijn er geen op- of aanmerkingen. Dat zag er eigenlijk allemaal naar behoren uit.
 

Service

De klantenservice van Topfotoalbum presteert dit jaar prima. We sturen op diverse momenten in het jaar e-mails en bellen de klantenservice ook op een aantal momenten. In alle gevallen worden wij binnen 10 minuten gemaild met een reactie. Klasse! Men hanteert de meest gebruikte betalingsmogelijkheden, zoals Ideal/Bancontact, Creditcard en Paypal.

Op andere service-aspecten zoals online chat (niet aanwezig), inpakservice, (online en fysieke) cursussen en afhaalmogelijkheden valt men een beetje tegen ten opzichte van andere aanbieders.

Conclusie Topfotoalbum.nl:

Topfotoalbum.nl eindigt als 14e in onze test. Deze positie heeft men in positieve zin te danken aan de goede prijzen en de prima service. Op het gebied van levertijd, software en kwaliteit is er nog wel wat te winnen. Wat dat betreft kan je beter voor een andere optie, zoals Hetfotoalbum kiezen.
[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.