Top-Fotoalbum fotoboek testTopfotoalbum 2

Een van de aanbieders die wij nog nooit in de fotoalbum test hadden meegenomen is Top Fotoalbum. Deze aanbieder stond al een tijdje op ons lijstje om te testen, maar was door de benodigde tijd die onze test kost nog niet eerder toegevoegd. Uit de vele vragen die wij op onze site ontvangen over deze aanbieder blijkt dat de behoefte aan opname in de test groot was.

Top Fotoalbum is een aanbieder die bekend staat om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zeker omdat men goedkope boeken op fotopapier en met een lay-flat binding aan biedt. Onze test gaat echter uit van standaard papier en een standaard binding, om zo alle aanbieders goed te kunnen vergelijken.Topfotoalbum 3

Wij hebben Top Fotoalbum beoordeeld op diverse criteria, zoals prijs, kwaliteit, software, service en levertijd. De resulaten op de diverse sub-onderdelen vind je hieronder.

Prijs Top-Fotoalbum fotoboek

Wij hebben de prijzen Top-Fotoalbum vergeleken voor 5 formaten fotoboeken, met daarbij een viertal verschillende afwerkingen, namelijk het standaard hardcover fotoboek met fotocover en:
– 36 pagina’s
– 60 pagina’sTopfotoalbum 4
– 36 pagina’s met glanspapier
– 36 pagina’s met een layflatbinding

Wat ons opvalt als we alle fotoboek prijzen van de diverse aanbieders vergelijken is dat de Top-Fotoalbu m fotoboeken tot de goedkoopste in onze test behoren. Er zijn maar twee aanbieders die goedkoper zijn. Overweeg je een layflat boek te maken, dan is TopFotoalbum samen met Fotogoed en Fotofabriek een zeer goede optie.

Levertijd en Kwaliteit Top-Fotoalbum fotoboek

Topfotoalbum 1 binding

Binding wat gerafeld

Wij bestelden het standaard fotoalbum van Top-Fotoalbum, dus zonder fotopapier en lay-flatbinding. Anders zouden we immers appels met peren vergelijken. Het fotoboek van Top-Fotoalbum dat wij besteld hebben ontvingen wij al na 4 dagen in huis. Deze levertijd is erg snel en zelfs sneller dan de meeste andere aanbieders. Het boek was netjes ingepakt in een stevige doos en ook nog in een goede zachte omslag. Netjes! De kwaliteit van het Top-Fotoalbum fotoboek hebben wij, samen met alle andere 23 boeken, laten beoordelen door ons panel. Zij vonden de kwaliteit van het fotoboek goed, maar hadden we wat op- en aanmerkingen. Zo was de binding van het boek niet heel mooi afgewerkt. Ook waren de meningen over de kleuren verdeeld. De een vond de kleuren wat blauwig, terwijl een ander panellid ze wel fraai vond. Iedereen was positief over het feit dat er geen streepjescode of logo zichtbaar is.

Software TopFotoalbum: online, Windows en Mac

Top-Fotoalbum biedt meerdere opties voor het maken van een fotoboek. Je kan software downloaden, voor zowel Windows als Mac maar ook online werken. TopFotoalbum heeft een handige tabel op de site staan, waarin je diverse opties per pakket kan zien. De download software is gelijk aan die van Henzo, Big Freddy en Binqy, al heeft Top Fotoalbum beduidend meer energie gestoken in het aantal achtergronden en lay-out mogelijkheden. De software an sich is wat minder gebruiksvriendelijk en compleet dan de software van bijvoorbeeld Albelli of Fotoalbum.nl

De online software is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd door Top-Fotoalbum. Het pakket werkt makkelijk, maar is wat minder compleet dan de offline variant.

Service

Topfotoalbum verpakking

Netjes ingepakt

Zoals gezegd heeft Topfotoalbum standaard geen barcode op het boek. Verder biedt men niet veel extra’s. Je kan geen bewaarbox bestellen en ook is het niet mogelijk om je bestelling te versnellen. Gezien de levertijd van 4 dagen is dat wat ons betreft ook geen noodzaak. We hebben ook de klantenservice getest en gedurende het jaar diverse vragen gesteld. Hierbij valt op dat het relatief lang duurt voordat een vraag per mail beantwoord wordt. Zo moesten we onder andere 5,5 dag en 3 dagen wachten op een antwoord.

Conclusie

De pech van TopFotoalbum is dat we voor onze test hebben gekeken naar een standaard boek en niet de lay-flatboeken hebben meegenomen in onze test. Hierdoor scoort men mogelijkwat lager op kwaliteit, dan dat we wellicht vooraf van Top-Fotoalbum hadden verwacht. Niet dat men een slecht boek levert, integendeel! Gelukkig maken de goede prijzen veel goed. Top-Fotoalbum eindigt op de 12 plek in onze test.

Ook een fotoboek maken bij Top-Fotoalbum? Klik hier om naar de site van Top-Fotoalbum te gaan.

[yasr_multiset setid=0]

Jouw persoonlijke beoordeling over TopFotoalbum achterlaten? Doe dat hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TopFotoalbum
Average rating:  
 13 reviews
by Anonymous on TopFotoalbum
Wel bestellen, geen levering

Ik wacht al meer dan drie maanden op mijn album. Als ik op internet zoek dan zie ik dat ik niet de enige ben. Ze leveren soms nog wel een boek maar het is als de loterij. Je weet niet of je iets krijgt. Niets bij bestellen dus.

by Anonymous on TopFotoalbum
Top-Fotoalbum gewoon Top!

Ik bestel al jaren bij Top-Fotoalbum en heb zeker al 10 fotoboeken thuis.

En ik moet zeggen allemaal even mooi, snel geleverd en zonder problemen.

Krijg altijd heel veel complimenten over de fotoboeken en ik heb al andere (duurdere) fotoboeken gezien die er niet uitzagen! Dus volgens mij een dikke 10 ?

by Anonymous on TopFotoalbum
Fotoboek besteld, betaald, nooit geleverd

In november 2016 2 fotoboeken besteld voor 60 euro. Boeken nooit geleverd, op emails wordt niet gereageerd, telefoon niet bereikbaar. Aangetekend brief voor terugbetaling bedrag wel aangenomen maar geen reactie. Het bedrijf is een oplichter!

by Anonymous on TopFotoalbum
Failliet????

Al jaren bestel ik hier meerdere boeken per jaar. Nooit problemen mee gehad. Als ik nu de software open krijg ik een foutmelding met 'ernstige fout' en wordt de pagina gelijk afgesloten. Het zijn 2 boeken van beide ca. 70 pagina's waar heel veel werk in zit. Telefonisch zijn ze niet meer bereikbaar en ook op mijn e-mails wordt niet gereageerd. Ik ben bang dat het bedrijf failliet is en de software uit de lucht is gehaald. Als je nog van plan bent hier iets te bestellen; KIJK UIT! Je kan fluiten naar je geld en boeken!

by Anonymous on TopFotoalbum
Zeer slSlecht

Op 5 nov 2 fotoboeken besteld voor in totaal 460 euro. Eerste boek geleverd, maar beschadigd in de productie. Klacht gemaild. Toezegging dat de order opnieuw zou worden gemaakt. Ik zit nog steeds te wachten. Op mail wordt niet meer gereageerd. Na telefonisch contact wordt bij doorvragen de verbinding verbroken. Ik ben belazerd. Dit zijn prutsers en oplichters.

by Anonymous on TopFotoalbum
Een groot drama

17 oktober 4 albums besteld en na 4 weken 1 album ontvangen. Helaas op 10 november 5 albums besteld, vandaag 7 december 1 album ontvangen. Ik mis dus nu nog 7 albums met een totale kosten van 200 euro.

Gebeld, gemaild maar ze nemen niet meer op, reageren ook niet meer op e-mails. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Mijn klant is pislink en vraagt waar de albums blijven. Helaas kan ik ze geen antwoord geven omdat Top Fotoalbum niet reageert. Ga nu op zoek naar een andere leverancier.

by Anonymous on TopFotoalbum
geen reactie

Jarenlang goeie ervaringen met dit bedrijf, maar nu is het mis. De servicelijn is niet bereikbaar en geen antwoord gekregen op mijn mail. Geen bestelling geplaatst om die reden.

by Anonymous on TopFotoalbum
Veel mis

Vroeger helemaal top altijd mooie boeken maar tegenwoordig gaat alles mis en zijn ze niet bereikbaar vastgeplakte bladzijden lange levertijd

by Anonymous on TopFotoalbum
Flopalbum

Flopalbum lijkt me beter geschikt dan Topalbum.

Na 3 weken nog steeds geen album. Bellen of mailen, er komt geen reactie.Totaal geen service en absoluut niet klantvriendelijk. Ik hou het voor bekeken bij Flopalbum en zoek me een andere aanbieder.

by Anonymous on TopFotoalbum
Waardeloos

Helaas hele slechte ervaring. In eerste instantie stond er een productie omgeving online die niet in productie genomen kon worden. Al het werk voor niets. Antwoord, sorry maar je moet het boek opnieuw maken. Na levering bleken de pagina's niet goed uitgesneden te zijn. Na contact te hebben opgenomen zijn we nu 4 weken, tig mails en tig telefoontjes verder, dubbele kosten en veel frustratie verder en nog heb ik mijn boek niet. Telefoon wordt niet meer beantwoord. Ik ben bang dat ik mijn geld kwijt ben, mijn klant en mijn reputatie. In ieder opzicht zijn mijn ervaringen negatief. Nooit meer.

by Anonymous on TopFotoalbum
Tegenvaller

Veel fotoboeken heb ik via Top foto album gedaan. Echter, ik ben afgeknapt op de slechte service. Allereerst moet je dubbel de verzendkosten betalen als je zowel foto's laat afdrukken als een fotoboek (sturen ze ook apart op, inefficient). Vervolgens maak ik in hun software op mijn computer een fotoboek en is de 20% korting van de website niet geldig omdat ik niet de online software gebruik, maar de software op mijn computer. Dus is de tip om het fotoboek opnieuw te maken...

by Anonymous on TopFotoalbum
Nooit meer!

Ik geef een ster maar eigenlijk is dat niet eens waard.

Ik heb een aantal jaar geleden 2 x een fotoboek besteld. Deze waren altijd binnen 3 dagen binnen en heel mooi.

Nu heb ik een maand geleden een fotoboek besteld en is een grote ellende! Er stond dat het boek binnen 3-5 dagen binnen zou zijn. Echter was dit niet het geval. Ik heb na 1 week gemaild waarom mijn boek nog niet binnen was. Ik kreeg 2 dagen later een reactie dat het uiterlijk 2 dagen later binnen zou zijn. Ook dit was niet het geval. Nog maar even afgewacht en 2 dagen later toch maar gebeld. Toen vertelde ze mij precies hetzelfde. Zou nagekeken worden en zou dezelfde dag nog teruggebeld worden. Dit werd niet gedaan. Ook dagen erna werd ik niet teruggebeld. Verschillende keren gemaild. Geen reactie... Na meerdere malen gemaild te hebben na een paar dagen eindelijk een reactie. Het boek zou beschadigd zijn tijdens het proces en moest opnieuw gemaakt worden. Ik heb hierop gezegd dat ik het boek niet meer hoefde en mijn geld terug wil. Hier werd wel binnen 5 minuten op gereageerd dat dit goed was ik moest mijn bankgegevens doorsturen. Ik vind het heel raar dat dit zo snel goedgekeurd word. Echter ben ik nu een week verder en verschillende mails verder. En ik word nu totaal genegeerd. Ik probeer er alles aan te doen om mijn geld terug te krijgen, maar ben bang dat dit nog lang kan gaan duren.

Voor mijn nooit meer hier een fotoboek bestellen en ik raad het andere mensen ook heel erg af!

by Anonymous on TopFotoalbum
Appels met peren

Indien jullie een beste album aanbevelen, dienen jullie albums te vergelijken gemaakt van echt fotopapier. In het geval van Top-Fotoalbum is dat het 'Deluxe' fotoboek op basis van Fuji fotopapier. Ik heb er minstens zes van deze in de kast staan. Deze zijn echt een klap beter dan bv Albelli. Nu lijkt het net alsof B-merken de beste kwaliteit leveren en dat is gewoon niet zo.

Beste heer/mevrouw, dank voor uw feedback. Wij vergelijken de kwaliteit van de fotoboeken op basis van het standaard hardcover fotoboek dat de betreffende aanbieder levert. Bij vrijwel alle aanbieders gaat het dan om een boek met standaard papier en ook niet een boek op fotopapier. We vergelijken dus hetzelfde type boek en afwerking.

Alle boeken zijn door een panel met >10 mensen bekeken en deze hebben voor kwaliteit een oordeel gegeven over de boeken.

Het onderdeel kwaliteit is een van de criteria in onze test, evenals prijs, service, levertijd en software. Alles samen maakt de einduitslag van de fotoalbum test.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.