Superfoto fotoboek maken

Bij Superfoto een fotoboek maken: een goede ervaring

Superfoto laat in de fotoalbum test 2012 een goed indruk achter. Doordat de fotoalbum prijzen net wat hoger zijn dan bij veel andere aanbieders en daarbij de afdrukkwaliteit net iets minder is, eindigt Superfoto als 10e in de fotoboek test.

Superfoto heeft een uitgebreid aanbod aan fotoboeken. Je kan kiezen uit liefst 8 formaten. Vergeleken met de andere afdrukservices is dit prima, al zijn er natuurlijk altijd partijen die nog meer formaten bieden. Bij Superfoto kan je naast een bijzonder platliggend fotoalbum ook kiezen voor een standaard hardcover, linnen of softcover fotoboek.

Wanneer we de fotoboek prijzen vergelijken met de directe concurrenten valt het op dat Superfoto net iets duurder is dan de toppers is de fotoalbum test, maar goedkoper dan een hoop andere aanbieders. Wil je een fotoalbum maken bij Superfoto, dan krijg je standaard 24 bladzijden in je fotoalbum en kan je dit uitbreiden tot 120.

Het softwareprogramma dat door Superfoto aangenoden wordt is hetzelfde als bij Fotogeschenk en Binqy en werkt redelijk eenvoudig. We vinden het jammer dat de mogelijkheden van het programma wat minder zijn. Wil je bijvoorbeeld foto’s bewerken, dan is dit slechts beperkt mogelijk. Ook zijn alle opties niet even makkelijk te vinden. Zo is een eigen foto wel als achtergrond in te laden, maar moet deze eerst onder het tabblad achtergronden worden ingevoerd.

Nadat wij ons fotoalbum besteld hebben moeten we liefst 7 werkdagen wachten voordat we deze thuis ontvangen. Superfoto fotoalbum makenDit is net wat langer als bij het merendeel van de aanbieders. Ook het album zelf valt ons een beetje tegen. De foto’s zijn op zich wel mooi afgedrukt, maar niet zo zuiver als bij Fotogoed of Albelli. Als we goed kijken kunnen we zelfs op sommige foto’s de pixels zien. Dit terwijl de opgeladen foto’s een goede kwaliteit hebben. Ook is de kleurstelling wat minder. De foto’s lijken een beetje flets.

De service van Superfoto is daarentegen prima. Onze vraag per email wordt in een aantal uren beantwoord.

Al met al beoordelen wij Superfoto als 10e in de fotoalbum test 2012. Wij willen zeker nog een keer een fotoboek maken bij deze aanbieder, maar zijn deze keer niet overtuigd.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Superfoto
Average rating:  
 4 reviews
by Anonymous on Superfoto

Ik heb al fotoboeken bij diverse fotoalbum sites besteld en blijf toch terugkomen bij Superfoto. De levertijd is ongeveer een week (soms anderhalf), maar ik heb nooit haast mee en zie dit dus niet als een nadeel. Wat ik wel belangrijk vind zijn de mogelijkheden van de software, afdrukkwaliteit foto's en kwaliteit van het album. Deze zijn alle 3 prima (op fotopapier) en over hun service kan ik alleen maar positief over zijn. Hun servicetelefoon wordt vlot opgenomen en heb al verschillende medewerkers gesproken die alle ruim voldoende kennis hebben van hun product. Toppunt vind ik de behandeling van mijn klacht over de harde kaft die wat krom was. Met 1 telefoongesprek vervolgt met 1 mail met foto van de kromme kaft was voldoende om een geheel nieuw album te ontvangen. En het album met kromme kaft mag ik houden! Ik heb Superfoto geen 5 sterren gegeven, omdat de afdrukkwaliteit van Profotonet beter is. Maar profotonet is ook wat duurder.

by Anonymous on Superfoto

Betaling op 27 augustus gedaan maar de bestelling nooit meer gezien. De website werkt maar er wordt niets geleverd, contact wordt niet opgenomen, telefoon onbemand.

Oplichters!

P.S. Die ene ster voor rating kunt je ook afhalen.

by Anonymous on Superfoto

Niet meer bestellen bij Superfoto! Ze gaan er met je geld vandoor maar je product zie je nooit meer verschijnen!Inmiddels stromen de klachten binnen over superfoto (zie klacht.nl). Vele mensen, waaronder ik, hebben fotoboeken besteld en betaald maar nooit meer gekregen. Klantenservice is onbereikbaar en ook op aangetekende brieven met daarin een ingebrekestelling wordt niet beantwoord. Een wonder dat hun website nog bestaat en ze nog gewoon bestellingen (en geld!) kunnen ontvangen.

by Anonymous on Superfoto

Ik vind het zeer slecht, ik heb nu drie weken geleden een fotoboek besteld, nog steeds niet ontvangen en ook wordt niet gereageerd op je mail. dus ik vind het heel vaag. ze zijn ook telefonisch niet bereikbaar.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.