Snapfish Fotoboek maken

Een Snapfish fotoboek maken

Nieuw in onze fotoalbum test is Snapfish. Men opereert al jaren op de Nederlandse markt, maar helaas waren wij er nog niet aan toegekomen om Snapfish te testen. Snapfish is onderdeel van het bekende HP en dus waren onze verwachtingen hoog gespannen. Toch vielen de resultaten ons ietwat tegen. men is duurder dan de meeste andere aanbieders, heeft minder softwaremogelijkheden en ook de service kan wat ons betreft nog wat beter. Alleen op kwaliteit presteert men goed. Helaas is Snapfish gedurende 2013 verdwenen van de Nederlandse Markt. Vanuit Snapfish wordt nu doorverwezen naar Pixum.

Een Snapfish fotoboek is niet goedkoop

Wij verdiepten ons in de fotoalbum prijzen van Snapfish en vergeleken deze met de andere aanbieders uit onze test. Hierbij keken wij naar een aantal criteria, namelijk de prijs voor een 36 en 60 pagina’s dik fotoboek, met fotocover en inclusief verzendkosten. Deze prijzen vergelijken wij voor een 5-tal formaten fotoboeken. Conclusie na het vergelijken van fotoboek prijzen is dat Snapfish zeker niet de goedkoopste partij is wanneer je een fotoboek maken wilt.

Beperkte softwaremogelijkheden

Snapfish biedt net als bijvoorbeeld Foto.com een online softwareprogramma, waarbij je het fotoboek direct op internet samenstellt. Hierbij moet je eerst foto’s opladen naar de internetsite van Snapfish en daarna kan je het fotoboek samenstellen. Wij gingen aan de slag met het fotoboek maken en kwamen al snel tot de conclusie dat de software wat minder mogelijkheden heeft als bijvoorbeeld de software van Fotofabriek, Fotogoed of Albelli. Zo kan je bijvoorbeeld geen foto’s uitlijnen. Heeft men geen spellingscontrole op de tekst en kan je geen foto’s slepen van de ene positie naar de andere. Wel moeten wij ter verdediging zeggen dat het programma eenvoudig werkt en door een ieder te hanteren is.

Ondersteuning tijdens het fotoboek bestellen

Bij het bestellen van het fotoalbum krijgen wij een goede uitleg. Een erg leuke optie is de mogelijkheid die je krijgt om jouw fotoboek met anderen te delen. Ook is het prettig dat je na jouw fotoboek bestelling op de hoogte wordt gehouden van de voortgang. Het fotoboek bestellen wij in de drukke kerstperiode, dus het is even afwachten hoe snel wij het ontvangen. Ondertussen testten wij de klantenservice door het stellen van een vraag per email. Naar maar liefst 3,5 dag wachten ontvangen wij het antwoord op onze vraag. Nou ja, antwoord… Wij krijgen een antwoord dat Snapfish fotoboek makengeen antwoord is op onze vraag en dat is natuurlijk best jammer.

Goede kwaliteit fotoboek

Wij ontvangen ons fotoboek na 6 werkdagen en dat is redelijk vergelijkbaar met een groot deel van de andere aanbieders. Niet erg snel, maar zeker ook niet langzaam. Over de kwaliteit van het fotoboek zijn wij wel erg tevreden. Het fotoalbum is netjes afgewerkt heeft mooie kleurstelling.

Al met al zijn wij bij met de kwaliteit van Snapfish, maar door de relatief hoge prijzen, de beperkte software en de service die wat ons betreft voor verbetering vatbaar is, eindigt men niet bij de toppers in onze fotoboek vergelijking 2013.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Snapfish
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.