Lidl fotoboek: nieuw in de fotoalbum test

Nog een nieuwkomer in de fotoalbum test.
Lidl deur

Lidl timmert in Nederland hard aan de weg en is natuurlijk een partij die veel levert voor weinig. De vraag is alleen of dit voor fotoboeken ook zo is. Wat wij erg jammer vinden is de slechte vertaling vanuit het Duits naar het Nederlands op zowel de software als op de website. Het is net alsof e.e.a. automatisch vertaald is met Google. Een enorm verbeterpunt.

 

Assortiment en PrijsLidl verpakking

Lidl levert een redelijk uitgebreid assortiment fotoboeken. Je kan 8 verschillende formaten kiezen, met verschillende omslagen, waaronder vilt, hardcover, softcover en spiraal. Aangezien Lidl normaal gesproken een prijsvechter is, verwacht je dat hier ook. Toch valt dat een beetje tegen. Lidl is niet de goedkoopste aanbieder als het gaat om fotoboeken. Wel blijkt men goedkoop als het gaat om standaard boeken met 24, 36 of 60 pagina’s. En dan met name de 21×21 en A4 staand fotoboeken. Kies je voor hoogglans papier of een platliggend fotoboek, dan is men toch wel duurder. Wil je een goedkoop fotoalbum maken, dan zijn er wellicht betere alternatieven.

 

Software Lidl fotoboek

Het is leuk om af en toe een softwarepakket tegen te komen die je nog niet kent. Dat is bij Lidl het geval, want het pakket hebben wij nog nooit gezien. Wat valt daarover te zeggen? Het is best een uitgebreid pakket, dat beschikbaar is voor Mac en Windows en waaraan je even moet wennen. De meeste opties zijn aanwezig en dat maakt het makkelijk om een fotoboek te maken. Wat een beetje tegenvalt zijn de fotobewerkingsmogelijkheden en het gebrek aan integratie met online foto’s, bijvoorbeeld op Facebook, Dropbox en dergelijke.

 

Levertijd Lidl fotoboekLidl achterkant

De levertijd van het Lidl fotoboek blijkt dramatisch. We bestellen ons fotoboek tegelijk met de andere boeken, maar waar we bij de meeste aanbieder na een dag of 5 het boek wel binnen hebben, duurt het bij Lidl bijna 3 volle weken! Wat daarbij opvalt is dat het pakket niet herkenbaar is als een Lidl pakket. Het is geadresseerd vanuit een andere partij (waarschijnlijk de drukker).

 

Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit constateert ons review panel dat we hier geen top product hebben gekregen.Lidl paddestoelMisschien hadden we dat ook niet mogen verwachten. Het is goed te zien dat men onvoldoende aandacht heeft geschonken aan de afwerking van het boek. Zo is het te duidelijk zichtbaar dat het inlijmen van het binnenwerk aan de kaft niet goed is gedaan. Aan de voorkant van het boek is dit enorm scheef. Het papier is erg dun en op sommige pagina’s zien we gewoon de foto’s van de andere bladzijde. Ook zijn de kleuren niet zo mooi als we gewend zijn bij veel andere boeken. Vaak te donker.

 

Service

Lidl moet het niet hebben van de service op de website of in de software. Zoals gezegd is de kwaliteit van de teksten en vertalingen op de site erg matig. Bij de test van de klantenservice is dit niet het geval. We ontvangen telkens een keurige reactie. Wel duurt het bijna altijd meer dan twee dagen voordat we deze reactie krijgen. Bij de meeste aanbieders is dit veel minder.

Conclusie Lidl fotoboek

Al met al kunnen we stellen dat het Lidl fotoboek een leuke aanwinst is voor onze fotoboek vergelijking, maar dat men geen topper is. Daarvoor is de kwaliteit niet goed genoeg en schort er ook te veel aan de levertijd.

 

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.