Levertijden fotoboeken: snelle levering fotoboek mogelijk?

Wij krijgen regelmatig vragen van bezoekers van onze website over de levertijden van fotoalbums. Niet iedere aanbieder is namelijk even helder of transparant over haar levertijden en onze bezoekers vragen dan waar snelle levering van fotoboeken mogelijk is. Wij merken dat dit een onderwerp is dat door veel bezoekers belangrijk gevonden wordt. Met spoed een fotoalbum bestellen en deze binnen enkele dagen afgeleverd krijgen is lang niet bij alle aanbieders mogelijk.

In onze fotoalbum test 2016 hebben wij natuurlijk ook levertijd als criterium meegenomen. Toch willen we speciaal voor onze bezoekers hier een extra artikel aan wijden.

snelle levering fotoboek

Snelle levering fotoboek bij HEMA en Fotofabriek

In de fotoalbum test van 2014 zagen we nog dat Webprint de snelste leverancier was. In 2015 en 2016 is dat echter niet het geval. Tijdens de fotoboek vergelijking kwamen wij tot de conclusie dat van de 30 bestelde fotoboeken het merendeel relatief snel geleverd werd. De aanbieders die het snelste leverden waren Fastfotoalbum (2 weekdagen), HEMA, Albelli en Fotofabriek. Zowel de HEMA fotoboek levertijd als de levertijd van Albelli en Fotofabriek bleek 4 weekdagen te zijn.

Levertijden fotoboeken in het algemeen

Natuurlijk waren Fotofabriek en HEMA erg snel, maar er waren meer aanbieders met een snelle fotoboek levering. Bij zowel Photobox, Kruidvat, MyPhotofun en Printthings was de fotoalbum levertijd 4 weekdagen. Toen hadden wij dus het bestelde album in huis. Partijen als Fotogoed en Pixum deden er 5 weekdagen over.

De overige aanbieders uit onze fotoalbum test leveren hun fotoboeken gemiddeld later dan 5 werkdagen. Er waren drie partijen die er in negatieve zin uitsprongen qua levertijd. Zowel bij Lidl, Big Freddy als bij MyPhotobook duurde het meer dan 12 weekdagen voordat we het boek ontvingen. Bij TicTacPhoto was dat 22 werkdagen. Niet echt een snelle levering van het fotoboek.

Fotoboek maken snelle levertijd: waarom een snelle levering?

Voor veel mensen is de levertijd van een fotoboek niet erg belangrijk. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken wanneer de fotoboek levertijd wel relevant is. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een afscheidscadeau voor een collega. Een mooi fotoboek dat je wilt geven bij de trouwdag of na de geboorte van je eerste kind.

Vaak ontstaan dit soort ideeën relatief spontaan en moet er in een hele korte tijd nog veel geregeld worden. Het is dan erg fijn wanneer je minder afhankelijk bent van een lange levertijd van een fotoalbum.

Spoed fotoboek: een snel fotoboek in huis

Een aanbieder die erg flexibel is als het gaat om spoedlevering is Fotogoed. Daarvoor moet je contact zoeken met de klantenservice.

Levertijden Feestdagen

Met de feestdagen gelden over het algemeen andere levertijden. Bekijk ons artikel over levertijden met de Feestdagen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.