Henzo fotoboek review

Een van de nieuwe toevoegingen aan de fotoalbum test 2015 is Henzo Your Photo’s. Deze aanbieder was van oorsprong natuurlijk bekend van de fysieke boeken, waar je handmatig je foto’s in plakte. Tegenwoordig biedt men ook kwalitatieve boeken die je online maken kan en vervolgens kan bestellen.

Wij wilden Henzo dolgraag opnemen in de test, al was het alleen maar vanuit nostalgisch oogpunt. Henzo hebben wij natuurlijk op dezelfde criteria beoordeeld als alle andere aanbieders. Hieronder vind je achtereenvolgens de resultaten van onze test.

Assortiment en prijs Henzo fotoalbum

Henzo heeft in totaal 9 fotoboeken in haar assortiment, met diverse covers. Wij wilden de prijzen van een vijftal formaten Henzo fotoboeken vergelijken met 23 andere aanbieders, maar het bleek dat het veelvoorkomende 30×30 formaat bij Henzo niet bestelbaar is. Wat voor de overige boeken qua prijzen opvalt is dat Henzo goede prijzen biedt. Er zijn weliswaar behoorlijk wat aanbieders die goedkoper zijn, maar daar tegenover staat dat er ook genoeg zijn die meer vragen voor een fotoboek. Alleen bij de fotoboeken op glanspapier is Henzo iets duurder dan de gemiddelde aanbieder in onze test.

Henzo software

De Henzo software is beschikbaar voor zowel de Windows, als de Mac. Deze software komen we in onze test wel vaker tegen. Bijvoorbeeld bij Topfotoalbum, Binqy en BigFreddy (die haar boeken trouwens door Henzo laat afdrukken). Het softwarepakket is op zich prima, met ruim voldoende opties. Wat ons altijd een beetje tegen staat, zijn algemeenheden als het toevoegen van eigen achtergronden. Dit is altijd een beetje omslachtig in dit programma. Voor Henzo specifiek geldt dat men zeer beperkt is in het aantal instelmogelijkheden voor de pagina’s. Er zijn slechts 13 opties aanwezig.

Levertijd Henzo fotoboek

Het Henzo fotoboek dat wij bestelden via internet, werd in een stevige verpakking afgeleverd. Dit duurde 8 dagen, wat toch wel wat langer is dan bij andere aanbieders. Het zou fijn zijn als Henzo iets sneller kon leveren.

Kwaliteit Henzo fotoboek

Na ontvangst van het Henzo fotoalbum hebben wij deze samen met alle andere fotoalbums laten beoordelen door ons panel van site bezoekers. Daarbij viel het op dat het Henzo fotoboek redelijk goed beoordeeld werd. Daarbij werd onder andere aangegeven dat het 21×21 fotoboek mooi handzaam is en mooi verzorgd. Wel gaf één van de panelleden aan dat de kleuren wat flets waren.

Service

Het laatste onderdeel van onze test betreft een algemene test van de service van Henzo. Hierbij hebben we onder andere een aantal vragen aan de klantenservice gesteld. De resultaten daarop waren zeer wisselend. Zo kregen wij in één geval binnen 1,5 dag reactie op een gestelde vraag, terwijl een andere vraag via mail helemaal niet beantwoord werd. Slordig.

Beoordeling Henzo fotoboek

Op basis van hetgeen we hierboven beschreven hebben, zijn we zeker tevreden over Henzo. Het is alleen zo dat andere aanbieders over het geheel wat beter presteren en in ieder geval op één van de categorieen wel goed presteert. Henzo presteert overal gemiddeld.

Wil je een Henzo fotoboek makenGa hier naar de site van Henzo

[yasr_multiset setid=0]

Ook een beoordeling achterlaten? Doe dat hieronder

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Henzo
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.