Henzo fotoalbum maken: geen absolute top

Henzo blijft rond dezelfde positie als in de vorige test. Het fotoboek is kwalitatief zeker een voldoende, maar behoort niet tot de top

Henzo fotoalbum maken: test 2018

Ook Henzo staat al jarenlang in onze fotoalbum test. Hoewel men in het verleden regelmatig de top 10 heeft gehaald, is dat de laatste jaren niet meer het geval. De oorzaak daarvoor is dat men zich op geen enkel vlak echt onderscheid.

 

Prijzen:

Wil je een Henzo fotoalbum maken, dan is het misschien verstandig om eerst te kijken naar het prijsniveau. De fotoboeken van Henzo zijn zeker niet duur. Toch kan men zich niet bij de goedkoopste aanbieders uit onze test scharen. Men is eigenlijk gewoon een prima middenmotor, met goede concurrerende prijzen. Wanneer het gaat om platliggende fotoboeken, dan is men wel een van de goedkoopste partijen.

 

Software

Ook Henzo maakt gebruik van wat oudere versie van de Taopix software. En hoewel dit pakket best gebruiksvriendelijk is, heeft het ook zij beperkingen. Een eigen layout creëren werkt wat omslachtig en de fotobewerkingsmogelijkheden zijn beperkt.

 

Levertijd

Wij bestelden ons Henzo fotoboek in het weekend. Het duurde liefst 9 dagen voordat we ons fotoboek thuis ontvingen. Wat ons betreft is deze levertijd wat te lang. Er zijn 28 leveranciers die sneller weten te leveren.

 

Henzo fotoalbum test: kwaliteit

Uit voorgaande jaren weten we dat de meningen van ons panel over Henzo verdeeld zijn. Dat komt doordat men de foto’s mat afdrukt. Datzelfde geldt voor de kaft. De een houdt hier van, terwijl een ander dit helemaal niets vindt. Smaken verschillen.

Dit jaar valt het Henzo fotoboek redelijk bij ons panel in de smaak. De foto’s zijn goed van kleur en dat geldt ook voor de wijze waarop huidskleuren worden afgedrukt. Ook is het boek netjes ingeplakt op de kaft. De dikte van het papier vindt niet iedereen even mooi. Datzelfde geldt voor de kaft, die wat donker oogt. De platliggende pagina’s, die Henzo standaard levert, liggen helaas niet helemaal plat. Al deze punten samen maken dat ons panel Henzo een voldoende geeft, maar niet uitzonderlijk hoog waardeert.

 

Service

Vorig jaar viel de service van Henzo wat tegen. Dat kwam met name doordat we geen reactie kregen op een aantal mails. Dat gaat dit jaar beter. We ontvangen binnen 2-3 dagen antwoorden op e-mails. Dat is natuurlijk niet supersnel, maar wel acceptabel. Wat andere opties betreft, blijft Henzo een beetje achter. We kunnen het Henzo logo niet laten verwijderen van de kaft en ook is er bijvoorbeeld geen cursus of een spoedlevering beschikbaar.

 

Conclusie Henzo fotoalbum test:

Henzo Your Photo’s blijft rond dezelfde positie als vorig jaar hangen. Men levert een fotoboek dat kwalitatief zeker een voldoende is, maar niet tot de top behoort. De prijzen van de fotoboeken zijn redelijk, maar alleen voor platliggende boeken goedkoop te noemen. De klantenservice is redelijk en datzelfde kunnen we zeggen voor de software en levertijd.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Henzo fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 68,2% 68,2%
  • Prijs 78% 78%
  • Software 77% 77%
  • Levertijd 74,3% 74,3%
  • Service 53% 53%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.