Het Henzo fotoalbum: net niet goed genoeg

Henzo staat natuurlijk bekend als de leverancier van “echte” fotoboeken. Maar ook voor de liefhebber van het maken van digitale fotoboeken heeft men een oplossing. Henzo paddestoelVorig jaar stond Henzo voor het eerst in de fotoalbum test, dit jaar keert men terug. Met iets minder resultaat ten opzichte van vorig jaar.

 

Prijs en assortiment

Het assortiment van Henzo bestaat uit een zestal fotoboeken. Hierbij valt het op dat de fotoboeken van het formaat 30×30 en 30×36 staand ontbreken. Met name de 30×30 cm is vreemd, want deze zit in het assortiment bij 28 van de 30 aanbieders in onze test.Henzo platliggend

Het Henzo fotoalbum is redelijk geprijsd. Er zijn ongeveer net zoveel aanbieders die duurder zijn als Henzo, als dat er aanbieders zijn die goedkoper zijn. Men maakt daarmee dus eigenlijk geen verschil ten opzichte van de concurrentie en men onderscheid zich dus ook niet.

 

Software

De software van Henzo is geen hoogvlieger. Het is een pakket dat we veel terugzien in onze fotoalbum test 2016, want ook Fotoboeken.nl, Fastfotoalbum, Big Freddy en Binqy gebruikt dit pakket. Het is qua opties redelijk, maar er zijn gewoonweg betere en completere pakketten. Dit pakket is echt verouderd. Zo mis je opties als integratie met Social Media, het slepen van foto’s tussen posities en spellingscontrole. Ook zijn het aantal opmaakmogelijkheden voor je fotoboek pagina’s zeer beperkt. Zonde, want dit is met weinig moeite toe te voegen door Henzo.

 

Levertijd Henzo fotoalbum

De levertijd van het Henzo fotoalbum was vorig jaar niet erg goed. We hadden goede hoop dat dit inmiddels verbeterd zou zijn, maar dat viel ons wederom behoorlijk tegen. Henzo verpakkingMet een levertijd van liefst 16 dagen is Henzo een van de partijen die daar het langst over doet.

 

Kwaliteit Henzo fotoalbum

De kwaliteit van het Henzo fotoalbum werd vorig jaar redelijk goed beoordeeld. Dit jaar komt Henzo echter niet zo goed uit de fotoalbum test. Het Henzo fotoboek wordt door eigenlijk alle panelleden als een van de minste fotoboeken beoordeeld. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:
– De kwaliteit van de foto’s. Deze zijn te donker
– De bladzijden die door het merendeel van het panel als te dik ervaren wordt
– De foto op het laatste blad, binnenzijde van de kaft. Dat doet afbreuk aan het geheel

 Henzo binding

Service

De service van Henzo is, net als bij alle andere aanbieders, getest op diverse criteria. Zo stuurden wij gedurende het jaar op verschillende momenten mails naar de klantenservice. Daarnaast namen wij, waar mogelijk ook telefonisch contact op. Bij Henzo viel het ons op dat men redelijk snel reageert. In één geval binnen een half uur, maar in een ander geval duurde het iets meer dan 2 dagen. Er zijn nog wel behoorlijk wat verbeterpunten, want men biedt eigenlijk geen extra’s. Geen maatwerk, geen cursussen, geen cadeauverpakking. Jammer, want daarmee kan je je wel onderscheiden.

 

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.