Fotoalbums-maken: Goedkoopste leverancier van Nederland

Fotoalbums maken is nieuw in onze fotoalbum test en valt meteen op. Men blijkt de goedkoopste leverancier van Nederland en troeft Hetfotoalbum daarmee af. 

 

Dit jaar hebben we Fotoalbums-maken voor het eerst toegevoegd aan onze test. We kregen na onze test van 2018 de tip van een aantal bezoekers om deze partij eens te testen. 

Edit (11-08-2019): na publicatie van onze test (eind mei) is duidelijk geworden dat fotoalbums-maken een merk is van Fotofabriek. Het merk Fotofabriek is ook pas na onze test toegevoegd aan de website van fotoalbums-maken. Het blijkt dat de fotoboeken op een andere/oudere printer afgedrukt worden. Ook is de software uitsluitend online verkrijgbaar, terwijl Fotofabriek completere offline software heeft.

 

Fotoalbums-maken: algemene informatie

Fotoalbums maken is een leverancier met een website die wel een likje verf kan gebruiken. Het aanbod fotoboeken is enigszins beperkt, want men biedt alleen A5 en A4 fotoboeken in staand en liggend formaat. Daarbij is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een platliggend formaat te bestellen. 

 

Software

De software van Fotoalbums-maken is uitsluitend online te gebruiken. Daarbij zijn de opties nogal beperkt. Zo zijn er geen achtergrondafbeeldingen vanuit het programma zelf te kiezen voor pagina’s. Wel kan je uiteraard je eigen foto als achtergrond plaatsen. Een eigen paginasjabloon opslaan en het formaat boek wijzigen is niet mogelijk. Ook kunnen we nog geen foto’s wisselen tussen twee kaders. Wil je een themaboek maken, dan kan je dat beter bij een andere leverancier doen. Want de software van Fotoalbums maken biedt deze mogelijkheid nog niet.

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotoalbums-maken blijkt de allergoedkoopste aanbieder uit onze test. Men biedt weliswaar alleen A4 en A5 fotoboeken aan, maar deze zijn zo verschrikkelijk goedkoop dat we ons haast afvragen of het geen foutje is. Voor een A4 fotoboek van 36 pagina’s betaal je slechts €18,45, incl. verzendkosten. Ter vergelijking: bij Hetfotoalbum, nummer 2 qua prijs betaal je €23,45. Bij Albelli betaal je bijna €41 en bij CEWE zelfs nog meer. Als de kwaliteit een beetje goed is, dan is de keuze snel gemaakt.

We zien wel een risico voor Fotoalbums maken als het gaat om de test van volgend jaar. Als Hetfotoalbum haar aanbod zou uitbreiden, tegen dezelfde prima prijzen als ze nu hanteren, dan kan het zo maar zijn dat men de eerste plek volgend jaar weer overneemt. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Fotoalbums-maken is uitmuntend. Want 3 dagen nadat we het boek bestelden ligt deze al op de deurmat. Alleen Printsy weet sneller te leveren.

Met een dergelijke prijs hadden we eigenlijk geen hele hoge verwachtingen bij de kwaliteit. Toch valt dit niet tegen. We laten ons panel  kijken naar de kwaliteit. Daarbij valt op dat het binnenwerk niet helemaal recht is ingeplakt op de kaft. Ook laten de hoekjes iets los. Dat is jammer, want dat levert een puntenaftrek op. 

De kwaliteit van de kaft in de vorm van scherpte en kleuren is goed. En datzelfde geldt voor de de foto’s in het boek. Deze zijn prima van kleur en ook scherp. Er is een foto met huidskleuren die wat minder goed uit de verf komt. Daar hebben meer leveranciers trouwens last van.

 

Service

De website van deze aanbieder is zoals gezegd aan een update toe, maar men is in ieder geval transparant over de prijzen. Als we via het contactformulier contact zoeken met de klantenservice krijgen we geen enkele reactie. Wellicht is het formulier ook aan een update toe. Fotoalbums maken biedt verder weinig extra services op de website. 

 

Conclusie over Fotoalbums maken:

Fotoalbums maken krijgt dit jaar de titel goedkoopste aanbieder van Nederland. Kwalitatief zitten er wel wat fouten in het product. Ook is het beperkte aanbod fotoboeken is een zwak punt. 

  • Kwaliteit 70% 70%
  • Prijs 94% 94%
  • Software 69% 69%
  • Levertijd 91% 91%
  • Service 50% 50%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.