Fotoalbum Test 2018

Fotoboeken vergelijken? Lees onze fotoalbum test 2018

In de fotoalbum test 2018 zijn de fotoboeken van 34 aanbieders beoordeeld. Dat is in totaal één aanbieder meer dan vorig jaar. Maar we hebben we een aantal nieuwe leveranciers beoordeeld. Zo vinden we onder andere Profotonet, Solentro en Printsy voor het eerst terug in de fotoalbum test.

Voor het 11e jaar voerden we onze inmiddels bekende fotoboek vergelijking uit. Dat doen we met veel plezier en we zijn dan ook trots op het eindresultaat. We durven te stellen dat we de meest uitgebreide en nauwkeurige fotoalbum test van Nederland (en waarschijnlijk ook Belgie zijn).

banner fotogoedDus wil je weten waar het beste fotoboek maken kan? Wil je weten waar je waar voor je geld krijgt? Of waar je beter niet naar toe kan gaan? Lees dan deze pagina en de individuele beoordelingen per aanbieder.

Fotoalbum test 2017

1: Fotofabriek

icon_calulatorGoedkoop (3e uit 34)

icon_camera_altUitstekende kwaliteit (4e uit 34)

icon_driveZeer complete software

prijs fotoboek4 weekdagen levertijd

icon_headphonesUitstekende service (1 uit 34)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

2: Fotogoed

icon_calulatorGoedkoop (4e uit 34)

icon_camera_altGoede kwaliteit (11e uit 34)

icon_driveZeer complete software

prijs fotoboek6 dagen levertijd

icon_headphonesUitstekende service (2 uit 34)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

3: HEMA

icon_calulatorRedelijk geprijsd (8e uit 34)

icon_camera_altGoede kwaliteit (7e uit 34)

icon_drive Uitwisselbare software

prijs fotoboek4 weekdagen levertijd

icon_headphonesGoede service (4 uit 30)

Bezoek de website

Bekijk de complete beoordeling

Top 3 fotoalbum test: Fotofabriek, Fotogoed en HEMA

Na jaren maken van fotoalbum testen denk je misschien te weten hoe de verhoudingen tussen de verschillende aanbieders onderling zijn. Toch maakt het toevoegen van nieuwe aanbieders dit altijd een beetje spannend. Zo hadden we erg hoge verwachtingen bij de kwaliteit van Profotonet. We wisten in zijn geheel niet wat we konden verwachten van Printsy, MyPoster en Solentro. Het blijkt wederom dat een aantal partijen zeer stabiel zijn.

Terwijl andere leveranciers toch behoorlijk van positie zijn gewijzigd. Enerzijds heeft dat met de verschillende nieuwe criteria te maken. Anderzijds omdat aanbieders ook prijzen en opties aanpassen. Toch zien we op de eerste twee plekken van de fotoalbum test 2018 een aantal oude bekenden. Namelijk Fotofabriek en Fotogoed. Nummer 3 is een echte verrassing, want HEMA is onverwacht op een derde positie geeindigd.

 

Lees de resultaten van de volledige fotoalbum test 2018:

Voor het 11e jaar op rij hebben we onze, inmiddels bekende, fotoboek vergelijking gedaan. Dit jaar opnieuw uitgebreider dan ooit en met meer aanbieders dan ooit. Ten opzichte van vorig jaar hebben we 4 nieuwe aanbieders toegevoegd. Ben jij benieuwd naar onze fotoboek test criteria? En natuurlijk naar de volledige uitslag van onze test? Lees dan deze pagina en de verschillende beoordelingen van de betreffende aanbieders. Onze test hebben wij net als andere jaren weer uitgevoerd met behulp van een aantal bezoekers van onze website. Om te voorkomen dat de testresultaten beïnvloed worden, werken we uitsluitend met mensen die we persoonlijk hebben leren kennen.

 

De fotoalbum test 2018 heeft 130 verschillende testcriteria

We hebben de 34 aanbieders uit onze test beoordeeld op meer dan 130 verschillende punten. Niet alle punten wegen uiteraard even zwaar. fotoboek-makenZo is kwaliteit van het fotoboek binnen onze test het belangrijkste criterium, gevolgd door prijs. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de waardering voor de diverse testcriteria. Voor het fotoboeken vergelijken hebben we een handige tabel opgenomen. In deze tabel kan je alle aanbieders en alle criteria naast elkaar zien. Klik op onderstaande afbeelding om de totale fotoboek vergelijking te bekijken. Klik vervolgens nogmaals op de afbeelding om deze beter zichtbaar te maken.

Als je onze fotoboek review per aanbieder wilt lezen, dan kan je achter de aanbieder op review klikken en daarmee de individuele fotoboek beoordelingen lezen.  Wil je de aanbieders onderling vergelijken op prijs, kwaliteit en bijvoorbeeld softwaremogelijkheden? Klik dan op de hierboven genoemde categorieën.

Net als andere jaren hebben wij onze fotoalbum test opgebouwd uit diverse onderdelen, te weten:

Fotoboek Test 2018: uitleg en totstandkoming

We krijgen regelmatig vragen krijgen over onze testwijze. Daarom vind je hieronder een korte omschrijving hoe we onze vergelijking dit jaar hebben gedaan. Wij maken rond de jaarwisseling in de software van de aanbieder een fotoboek. Als we al die boeken af hebben en dat duurt meestal enkele weken, dan bestellen we bij alle aanbieders hun standaard A4 liggend fotoboek. Dit kan bij de ene aanbieder een boek zijn op platliggend papier en bij de andere “standaard papier”. We bestellen de boeken allemaal in hetzelfde weekend. Dit jaar was dit eind januari. Vervolgens beoordelen wij een fotoboek op meer dan 130 verschillende criteria.

 

Onafhankelijkheid voor alles

Wij hechten er veel waarde aan om echt een onafhankelijke fotoalbum test uit te voeren. Om dit te kunnen doen, kiezen wij voor bijna alleen maar objectief te meten criteria. Er zijn enkele criteria waar sprake is van enige subjectiviteit, zoals fotoboek kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de software. Om dit te beperken, maken wij gebruik van een panel van bezoekers van onze site. Dit om te voorkomen dat we zelf de testresultaten beïnvloeden. Immers: onze mening is ook maar onze mening. Ons panel betreft gewoon consumenten die een oordeel vellen over een boek. Net zoals ze dat normaal ook zouden hebben gedaan. Wij werken daarbij niet met professionele fotografen.

 

Prijs:

Dit jaar hebben wij voor het onderdeel fotoalbum prijzen een zestal formaten fotoboeken bekeken. Bij ieder boek hebben wij vervolgens de prijs berekend. Daarbij nemen wij ook de verzend- en verwerkingskosten mee, net als de eventuele kosten een fotocover. We berekenen de prijzen vervolgens voor een zestal verschillende afwerkingen. Dat zijn boeken met 24, 36, 60 en 80 pagina’s. En fotoalbums met 36 pagina’s, incl. glanspapier of 36 pagina’s met lay-flat binding. Door de prijzen op deze wijze te beoordelen zijn wij in staat om een goed beeld te schetsen van de prijsverhouding tussen de diverse aanbieders. De eindscore op het onderdeel prijs betreft de gemiddelde resultaten op alle onderdelen. De score op het onderdeel prijs telt voor iets minder dan 30% mee in de totale testscore van onze fotoalbum test 2018.

 

Kwaliteit:

Het belangrijkste criterium in onze test (en dat merken we ook aan de vragen die we van onze bezoekers krijgen) is de kwaliteit van het fotoboek. Deze wordt bepaald door alle 34 fotoboeken te laten beoordelen door ons panel. Ieder panellid krijgt alle fotoboeken thuis. De fotoboeken zijn allemaal genummerd en worden vervolgens beoordeeld door het panellid. Een panellid hanteert een aantal vooraf gedefinieerde criteria bij de fotoboek beoordeling. Per criterium wordt een cijfer van 1-10 gegeven. Dat maakt dat we een representatief beeld krijgen van de fotoalbum kwaliteit. Daarmee hebben we dus een goede graadmeter voor de fotoalbum test 2018. Kwaliteit telt voor ongeveer 40% mee in het eindresultaat.

 

Service:

Een ander belangrijk onderdeel in onze test is de service van de betreffende aanbieder. Dit is misschien niet het meest belangrijke criterium. Maar als je met vragen zit of tegen een probleem aan loopt, wil je wel weten of een aanbieder je verder kan helpen.

We testen service op verschillende manieren. Zo bekijken wij in de fotoalbum test hoe snel aanbieders reageren op vragen die we stellen per email. We sturen op meerdere momenten in het jaar een e-mail. Daarnaast bellen we de klantenservice en, waar mogelijk testen we de chat. Uiteraard niet alleen op snelheid, maar ook op inhoud en klantvriendelijkheid. Ook bekijken we in hoeverre een aanbieder ook achter haar service staat, door bijvoorbeeld een webshop keurmerk toe te voegen. Als alles goed gaat bij het fotoalbum maken heb je deze service misschien niet nodig. Maar kom je in een conflict terecht, dan is het erg prettig als een leverancier zich aan de afspraken van het keurmerk houdt. Service telt voor iets minder dan 15% mee in het eindresultaat. Daarnaast zijn er nog andere criteria die wij meenemen. Bijvoorbeeld de betalingsmogelijkheden. En opties om je boek in te laten pakken in cadeaupapier.

 

Software:

Ook de software die je gebruikt om een fotoboek te maken moet goed zijn. Niet alleen qua gebruiksvriendelijkheid, maar ook qua opties. Wij nemen daarbij in totaal meer dan 30 verschillende opties en criteria in beschouwing.  Zo vinden wij het fijn wanneer je eenvoudig foto’s kan wisselen tussen kaders. Ook is het prettig wanneer je een fotoboek maken kan op de iPad.

Wanneer we software aantreffen voor Mac, Windows en Online testen we primair de Windows variant, omdat deze over het algemeen completer is. Wel bekijken we afzonderlijk ook de Mac en Online software, om zeker te zijn dat we geen criteria missen of zaken vergeten. Software telt voor ongeveer 17% mee in het eindresultaat.

 

Eindscore fotoalbum test 2018

De totaal score per onderdeel hebben wij vervolgens bij elkaar opgeteld, waarbij niet ieder onderdeel even zwaar weegt. Zo is kwaliteit van het fotoboek, belangrijker dan prijs en is software weer iets minder belangrijk dan prijs. Waar kan je het beste fotoboek maken? Bekijk onze test 🙂 Ben je benieuwd naar de fotoalbum test van vorig jaar? Bekijk dan deze pagina.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.