Binqy fotoboek maken

Onze fotoalbum test bij Binqy

Binqy is een behoorlijke tegenvaller dit jaar en scoort helaas als laatste in onze fotoalbum test 2012. Ondanks een goede kwaliteit afdruk zijn wij erg geschrokken van de service, of liever gezegd het gebrek aan service. Daarnaast is de fotoalbum software wat minder dan die van de toppers in de fotoboek test.

Als partij voor het fotoalbum maken valt er weinig op Binqy af te geven. Men heeft met 8 formaten fotoboeken een ruim assortiment. Je kan kiezen voor diverse afwerkingsmogelijkheden voor je fotoboek, namelijk linnen, hardcover en (kunst)leer. Daarnaast is Binqy een van de weinige aanbieders die een volledig platliggend fotoboek aanbiedt.

Qua prijsstelling is men net wat duurder dan de gemiddelde concurrent, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om te starten met het fotoalbum maken bij Binqy. je krijgt standaard 24 pagina’s in je fotoboek. Wil je er meer, dan moet je €1,10 per twee extra pagina’s betalen.

De software die deze aanbieder gebruikt is dezelfde als Fotogeschenk en Superfoto. Deze fotoalbum Software is redelijk gebruiksvriendelijk en heeft de belangrijkste opties die je nodig hebt voor het maken van een goed fotoboek (knippen, plakken, uitsnijden van foto’s en het wisselen van pagina’s. De tekstbewerkingsmogelijkheden zijn redelijk te noemen en beter dan de aanbieders met online software. Wel vallen ons de hoeveelheden achtergronden en kaders tegen. Waar andere aanbieders makkelijk meer dan 100 verschillende opties bieden, zal je het bij Binqy met slechts 23 achtergronden moeten doen.

Na bestelling van ons fotoalbum moesten wij 7 werkdagen wachten voordat wij ons fotoalbum thuis bezorgd kregen. Op zich niet slecht, maar wat langer dan bij de door ons geteste concurrenten.

De belangrijkste tegenvaller bij Binqy was de klantenservice. Wij stuurden een email met een eenvoudige vraag over levertijden van specifieke formaten fotoboeken, maar kregen geen reactie. Wij hebben een maand gewacht, maar onze mailbox bleef leeg. Voor ons een reden om de klantenservice van Binqy een slechte waardering te geven. Hopelijk is dat dit jaar een incident geweest en scoort Binqy volgend jaar net als voorgaande jaren in de middenmoot van de fotoboek maken test.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Binqy
Average rating:  
 3 reviews
by Anonymous on Binqy

Reeds vanaf mei 2012 bezig om onze fotoboeken in bezit te krijgen. Na enkele maanden radiostilte (Groupon was inmiddels bereid al ons geld terug te storten - ook zij vinden het belachelijk van Binqy en konden ook geen contact meer met ze krijgen) bleek er toch een 06 nummer van een medewerker rond te gaan op internet. Nu zou het 'écht goedkomen'. Vele valse beloftes verder en inmiddels alweer 3 weken geen boek. Steeds een mailtje met allerlei excuses - maar nooit een levering! Bestel vooral ergens anders!

by Anonymous on Binqy

Ik heb een vraag gestuurd over de slechte kwaliteit van mijn boek in april. Daar heb ik geen reactie op gekregen, daarom in mei nogmaals gemaild... Tot op heden nog geen reactie ontvangen. Een slechte service kan ik dus beamen!

by Anonymous on Binqy

De software is goed, gebruiksvriendelijk, goede informatie over waar de marges lopen. Dit vooral van belang als je grote hoeveelheden tekst kwijt wilt. Handig hierbij is ook dat je half transparante achtergronden onder je tekst kunt maken, zodat je die over de foto kunt plaatsen. Maar dan, alles verstuurd, maar na een week staat het fotoboek, in je acccount, nog steeds op "wordt bewerkt". Op e-mailvraag hierover een standaard antwoordmailtje, dat ze zo gauw mogelijk contact met je opnemen. Dat duurde anderhalve maand, toen een algemeen mailtje dat ze in de clinch lagen met hun leverancier, een andere leverancier namen en dat het fotoboek eraan kwam. Eindelijk na 2 maanden had ik het in huis. Ze hebben beterschap beloofd....

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.