Big Freddy fotoboek test 2015

Een van de nieuwste partijen in onze fotoalbum test van vorig jaar was Big Freddy . Deze aanbieder levert een prima boek, maar eindigde vanwege de erg hoge prijzen vorig jaar onderaan onze test. Dit jaar hopen we dat men wat hoger eindigt.

Big Freddy is een aanbieder die zich met name richt op wanddecoratie,maar ook een aantal fotoboeken biedt. Deze boeken worden afgedrukt door Henzo, die wij dit jaar ook voor het eerst in onze test hebben meegenomen. Natuurlijk hebben wij Big Freddy ook beoordeeld op dezelfde criteria als de andere aanbieders.

Big Freddy review 1

Prijs Big Freddy fotoboek

De prijzen van de Big Freddy fotoboeken zijn in vergelijking met de andere aanbieders behoorlijk hoog. Dit maakt dan ook dat men als een van de minste aanbieders op het gebied van prijs uit de bus komt. Daarbij is het ook nog zo dat niet alle formaten fotoboeken beschikbaar zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gangbare 30×30 formaat.

Software

De software van Big Freddy is dezelfde als die van Binqy. Geen slecht softwarepakket, maar wel wat beperkter en minder gebruiksvriendelijk dan menig ander pakket. Met name het toevoegen van achtergronden is omslachtig. Tevens heeft Big Freddy weinig moeite gestoken in het aantal layout mogelijkheden, achtergronden en cliparts. Deze zijn dan ook summier beschikbaar. Truukje die wij kunnen aanraden is de achtergronden van een ander fotoalbum programma inladen.

Mac software
De Macintosh software van Big Freddy is identiek aan de Windows versie. In vergelijking met andere aanbieders met een specifiek Mac programma is dit wel een redelijk goed programma. Niet zozeer omdat het softwarepakket van Big Freddy completer is, maar omdat de meeste Macintosh programma’s wat minder opties kennen.

LevertijdBigFreddy verpakking 2

Wat ons erg tegenviel was de levertijd van Big Freddy. Wij moesten namelijk maar liefst 18 dagen wachten op een fotoboek. Wat ons betreft onacceptabel lang. Wel was het boek prima verpakt in een stevige doos en ook netjes in plastic.

Kwaliteit Big Freddy fotoboek

Big Freddy levert gelukkig wel een kwalitatief prima fotoboek. Wij hebben ons panel van bezoekers het platliggende fotoboek van Big Freddy laten beoordelen en hoewel de meningen verdeeld waren, was iedereen er wel over eens dat het boek er netjes uitziet. Zelf vonden wij de matte afwerking van de foto’s wat minder mooi, maar er waren ook panelleden die dit juist geweldig vonden. Smaken verschillen… Wat tevens opviel is dat het platliggende boek, niet altijd even platliggend was. De bladen komen namelijk iets omhoog…

Service

Het laatste onderdeel waarop we Big Freddy hebben beoordeeld is de service. Wat opvalt is dat deze aanbieder eigenlijk geen extra service biedt, naast een klantenservice via mail en telefoon. Dus geen spoedleveringen, bewaarboxen, maatwerkopties, cadeauverpakkingen etc. De klantenservice hebben we natuurlijk getest. Daarbij kunnen we aangeven dat men uiterst snel reageert op op vragen via mail en telefonisch ook prima bereikbaar is en ons correct van antwoorden voorziet.

Eindoordeel

Big Freddy doet het helaas dit jaar in onze fotoalbum vergelijking niet veel beter dan vorig jaar. Dit komt zeker niet doordat men een slechte kwaliteit boek aflevert, maar wel omdat de prijzen aan de hoge kant zijn en omdat men qua software en levertijd aanzienlijk minder presteert dan de concurrentie.

[yasr_multiset setid=0]

Wil je ook een beoordeling achterlaten over Big Freddy? Doe dat dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Big Freddy
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.