Artscow fotoboek test 2018: geen toppertje

Artscow levert een fotoboek. En daarmee hebben we alles wel zo’n beetje gezegd. Duur, kwalitatief niet goed, lange levertijd, matige software

Artscow fotoboek test

Vorig jaar namen we, na een tip van een van onze bezoekers, Artscow voor het eerst op in onze fotoalbum vergelijking. Men eindigde toen op de laatste plaats. Belangrijkste reden hiervoor was een kwaliteit die niet goed was en de prijs voor de fotoboeken.

 

Prijzen van de Artscow fotoalbums

Het uitzoeken van de prijzen van de Artscow fotoboeken is nogal een karwei. Dat komt omdat deze in dollars weergegeven zijn en de koers van de Euro ten opzichte van de dollar voortdurend verschilt. Het kan dus zijn dat de werkelijke prijs afwijkt van onze momentopname (eind februari).

De fotoboeken van Artscow wisselen nogal van prijs. Zo is het 21x21cm fotoboek erg goedkoop (er zijn slechts 3 aanbieders goedkoper), maar is het A4 staand fotoboek weer erg duur. Het A4 liggend en 30x30cm fotoboek zijn ook relatief duur. De belangrijkste veroorzaker van de hoge prijzen zijn de verzendkosten. Artscow is gevestigd in Hong Kong en voor het verzenden van een fotoboek vraagt men tussen de €9 en €16. Natuurlijk zullen er regelmatig acties zijn, waardoor dit goedkoper wordt, maar dat heeft iedere leverancier.

 

Software

De software van Artscow is zeker niet onze favoriet. Het werkt via een silverlight plugin en dat gaat niet heel gemakkelijk. Het uploaden van foto’s werkt een beetje omslachtig. Kortom: wat gebruiksgemak betreft mag hier nog wel wat verbeteren. De softwaremogelijkheden zijn redelijk, maar we missen wel een paar opties. We kunnen geen foto’s wisselen tussen twee kaders, een foto transparant maken is niet mogelijk en ook kunnen we geen foto als achtergrond over twee pagina’s plaatsen.

 

Levertijd Artscow fotoboek

Van een aanbieder die in Hong Kong gevestigd is verwacht je eigenlijk geen snelle levering. En dat blijkt ook zo te zijn. We moeten namelijk 20 dagen wachten voordat de bestelling thuis wordt afgeleverd.

 

Kwaliteit

Het plastic pakketje waarin het fotoboek wordt afgeleverd ziet er een beetje smoezelig uit, maar is wel stevig genoeg. De kwaliteit van het boek is niet bijzonder. Er zijn te veel opmerkingen:
– het binnenwerk is niet netjes ingeplakt
– huidstinten worden te geel afgedrukt
– de kleuren van de overige foto’s zijn een beetje flets (maar op zich wel voldoende)
– de kaft is niet mooi van kleur.

Al met al heeft ons panel teveel op- en aanmerkingen om Artscow op een positieve wijze te beoordelen. Wil een goed fotoboek maken, dan adviseren wij je een andere aanbieder te kiezen.

 

Service

De Engelstalige klantenservice van Artscow reageert na 3 dagen op onze e-mails. Dat vinden wij iets te lang duren. Veel extra service-opties biedt men niet. We kunnen wel ons boek met spoed laten bezorgen, maar dat duurt nog steeds erg lang. De betalingsmogelijkheden zijn ook beperkt, namelijk via Creditcard of Paypal. Op zich is dat natuurlijk verklaarbaar voor een partij die in Hong Kong zit.

 

Conclusie:

Artscow is een aanbieder die onderin onze test eindigt. De kwaliteit is niet goed genoeg.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Artscow fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 59% 59%
  • Prijs 68% 68%
  • Software 72% 72%
  • Levertijd 42,9% 42,9%
  • Service 54% 54%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.