Artscow fotoalbum: een te duur boek met matige kwaliteit

Wij kunnen geen goede reden bedenken waarom iemand zou willen kiezen voor een Artscow fotoalbum. Het is kwalitatief gewoon niet goed

 

Het Artscow fotoalbum heeft de twijfelachtige eer om op laatste positie in de fotoalbum test 2019 te eindigen. En die positie heeft men, eerlijk is eerlijk, gewoon verdiend. We streven er niet naar om negatieve recensies te geven, maar soms kan je gewoon niet anders. 

 

Artscow fotoalbum: algemene informatie

Artscow is gevestigd in Hong Kong en wil zich als prijsvechter in de markt zetten. Men richt zich niet specifiek op Nederland, maar is wereldwijd actief. Je kan kiezen uit 10 verschillende formaten fotoboeken, die zowel als hardcover als ook (deels) platliggend te verkrijgen zijn. Het is even zoeken naar de juiste afmetingen, want alles staat in inches op de website. 

 

Software

De software die je gebruikt voor het maken van een Artscow fotoboek werkt alleen wanneer je een Microsoft Silverlight plugin installeert. Het pakket is niet gebruiksvriendelijk en loopt eveneens niet over van de mogelijkheden. Alleen het pakket van Solentro is nog slechter.

 

Prijs van de fotoboeken:

De prijzen op de website van Artscow zijn lastig te vinden en ook nog eens in dollars weergegeven. We hebben voor de test gerekend met de omrekenkoers dollars-euro van begin april.  Artscow lijkt op het eerste gezicht niet heel duur te zijn, totdat we gaan berekenen welke verzendkosten we betalen. In het beste geval is dit €12,41. Er is slechts 1 boek die enigszins goed geprijsd is. Dat is het 21x21cm fotoboek. 

 

Kwaliteit en levertijd Artscow fotoalbum

Het fotoboek is bijzonder lang onderweg. Het duurt 17 dagen voordat we het thuis ontvangen. Dit is natuurlijk wel een beetje te verwachten wanneer je een boek uit Azie bestelt. Het boek is ingepakt in een stuk plastic met een beschermlaagje om het boek. Niet zo heel best verpakt, gezien de afstand die het moet afleggen.

De kwaliteit van Artscow is niet goed. Ons testpanel is daar zeer duidelijk (en hard) in. Er is geen enkel boek dat slechter scoorde dan Artscow. Het hele boek heeft een goedkope uitstraling. De kaft is niet mooi, de kleuren zijn niet goed genoeg en foto’s worden niet heel scherp afgedrukt. 

 

Service

De prijzen op de website van Artscow zijn redelijk transparant weergegeven. Het is wel even zoeken, maar alles is in principe te vinden. De klantenservice is benaderbaar in het Engels en reageert redelijk snel op onze vragen. Andere services dan een snelle klantenservice hoef je niet te verwachten van Artscow. 

  • Kwaliteit 62% 62%
  • Prijs 63% 63%
  • Software 68% 68%
  • Levertijd 51% 51%
  • Service 57% 57%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.