TopFotoalbum: teleurstellend resultaat in fotoalbum test 2017

Top fotoalbum

Top fotoalbum: een teleurstellende ervaring

TopFotoalbum is een aanbieder waar we de afgelopen jaren wat wisselende ervaringen mee hadden. Qua prijs presteert men meestal goed. Maar de prestaties zijn zowel op het gebied van kwaliteit als van service nogal wisselend. Datzelfde hoorden we zowel dit als afgelopen jaar verschillende malen van bezoekers van onze website.

Ieder jaar is echter een nieuwe start en daarom testen we TopFotoalbum hetzelfde als alle andere aanbieders.

 

Website TopFotoalbum

TopFotoalbum heeft een leuke website met frisse kleuren. Het bedrijf is overgenomen door het Belgische Elka Color, maar heeft haar productaanbod niet wezenlijk aangepast. Zo kan je nog steeds 8 verschillende formaten fotoboeken bestellen in zowel standaard papier als platliggend met fotopapier.

 

Prijzen van de TopFotoalbum fotoboeken

TopFotoalbum is een van de goedkoopste fotoalbum leveranciers uit onze test. Zowel voor de standaard boeken op gewoon papier, als de boeken op fotopapier. Alleen als we kijken naar hoogglans is men wat duurder. Ook wanneer het boek wat dikker wordt, dan is men iets duurder. Toch kan je wat prijs betreft bij TopFotoalbum een uitstekende deal maken.

 

Software

TopFotoalbum werkt momenteel alleen nog met software die via de browser beschikbaar is. Deze software is niet de meest gebruiksvriendelijke die we tegen zijn gekomen. Zo is het wat onhandig hoe pagina-indelingen geselecteerd moeten worden. De software zelf is verder wel redelijk uitgebreid. Voldoende indelingen en achtergronden. Ook is nagedacht over interactie met Social media.

 

Bestellen en levertijd

Het bestellen via de website van TopFotoalbum verloopt soepel. Betalen kan op verschillende manieren zoals via Ideal, Credit Card en Paypal.

Wat ons tegenviel na het bestellen was de levertijd van TopFotoalbum. Het duurt namelijk 8 werkdagen voordat we het fotoboek ontvangen. Dat is een stuk langer dan bij de meeste leveranciers.

 

Kwaliteit fotoboek

De kwaliteit van het Topfotoalbum fotoboek meten we aan de hand van diverse criteria. Te beginnen bij de wijze waarop het boek verpakt en verzonden wordt. Dat is bij TopFotoalbum prima geregeld, want het fotoboek wordt in een stevige verpakking afgeleverd en is ook nog eens in bubbeltjesfolie ingepakt. Geen beschadiging te ontdekken.

Wat ons meteen opvalt is dat er geen barcode te vinden is op de achterzijde en ook niet op de binnenkant. Netjes! Over naar ons gebruikerspanel voor de boekbeoordeling.

Deze valt behoorlijk tegen. Het boek oogt goedkoop (dat was het ook) en de kleuren zijn niet best. In sommige gevallen erg oranje en bijna altijd helemaal afwijkend van het origineel. Op afstand het minste fotoboek qua kleuren. Ook de afwerking aan de binnenzijde is onnauwkeurig, de binding laat los, de bladzijden zijn flinterdun. Maakt de kaft dit dan goed? Nee ook niet, want deze staat bol.

 

Service TopFotoalbum

Ook qua service is TopFotoalbum dit jaar erg tegenvallend. Tot oktober van 2016 kregen we aanvankelijk steeds sneller reacties op klantvragen, maar sindsdien is het bar slecht. Zo stuurden we begin januari nog weer een vraag en deze is tot de dag van vandaag nog niet beantwoord.

Op de website biedt TopFotoalbum ook weinig extra service opties.

 

Conclusie

We kunnen het niet mooier maken dit jaar. De prijzen van TopFotoalbum zijn goed, maar daarmee is alles ook gezegd. De kwaliteit is onder de maat en datzelfde geldt voor de service. Een teleurstellende prestatie in onze fotoalbum test.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Topfotoalbum fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.