Fotoboekmaken online of via software?

Een vraag die regelmatig bij ons gesteld wordt is of wij het beter vinden om een fotalbum te maken via de software of een fotoboek maken online via een online programma van een aanbieder. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Dit omdat het erg afhankelijk is van wat je verwacht van een fotoalbum programma.

Kies het juiste fotoalbum programma

Wil je bijvoorbeeld jouw foto’s uitgebreid verwerken, desnoods aanpassen en bewerken en daarna pas een fotoboek maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een aanbieder zoals Fotofabriek, Fotoalbum.nl of Fotogoed. Zij bieden uitgebreide software met talloze bewerkingsmogelijkheden.

Heb je hier niet zo’n behoefte aan en volstaat een simpeler programma of wil je direct foto’s in een album zetten om deze meteen te bestellen? Dan kan je wellicht beter een online fotoalbum maken.

Voordelen fotoboek maken online

Ga je een online fotoboek maken, dan zijn er diverse voordelen. Je hoeft geen software te installeren en kan vaak meteen beginnen met het samenstellen van jouw fotoalbum. Daarnaast hoef je geen extra downloads van achtergronden en  kaders te doen.

De meeste aanbieders waar je een online fotoboek maken kan, gebruiken een programma waarbij je foto’s eenvoudig kan slepen in het fotoboek en daarmee binnen de kortste keren een prachtig fotoalbum samenstelt. De software van de diverse aanbieders die alleen online werken, denk aan Webprint, Photobox of Foto.com, wordt steeds geavanceerder. Zo biedt het programma van Webprint tegenwoordig al een groot deel van de opties die je ook vindt in de traditionele offline software.

Een belangrijk voordeel van software waarmee je een online fotoalbum maken kan is dat deze vaak erg gebruiksvriendelijk is. Door het intuitieve karakter kan eigenlijk iedereen snel en eenvoudig aan de slag en de mooiste fotoboeken maken. Dit in tegenstelling tot offline software waar je toch vaak iets beter thuis moet zijn met de computer.

Een fotoalbum maken online kan tegenwoordig ook steeds vaker op de tablet. Zo kan je een fotoboek maken op de Ipad bij meerdere aanbieders.

Omdat wij zelf wat gevorderde gebruikers zijn, zullen wij momenteel nog vaker kiezen voor de variant waarbij je software download. Als de ontwikkeling van de online fotoalbum software zich doorzet, dan kan dit maar zo veranderen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.